"Хамас" изстреля дъжд от ракети към Тел Авив

Армията на Израел съобщи, че е поразила над 400 цели в Газа
3 дек 2023 07:49, Елка Василева
61
"Хамас" изстреля дъжд от ракети към Тел Авив
Снимка: архив, БГНЕС

Военното крило на радикалното палестинско движение "Хамас" съобщи, че е изстреляло по Тел Авив порой от ракети в отговор на продължаващите атаки на Израел срещу Ивицата Газа, предаде Ройтерс. Агенцията се позова на изявление на Бригадите "Изедин ал Касам".

Още по темата
От въоръженото крило на "Хамас" заявиха по-рано, че са нападнали и група израелски пехотинци, разположени северозападно от град Газа в района на Ал Тауам, "в резултат на което има загинали и ранени", предаде Ройтерс.

Междувременно палестинското министерство на висшето образование заяви, че при израелски въздушен удар в град Ал Фалуджа на 30 километра североизточно от град Газа са били убити известният палестински учен Суфян Таех и неговото семейство.

Таех е ръководителят на Ислямския университет в Газа и водещ изследовател в областта на физиката и приложната математика, посочва Ройтерс, цитирана от БНР.

В събота армията на Израел обяви, че е поразила над 400 цели в населения с палестинци анклав след възобновяването на бойните действия. Едноседмичното примирие между Израел и "Хамас" приключи в петък сутринта.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: тел авивГазаИзраел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
1
 
! Отговори
Хамас=Сатанисти преди 4 месеца
Хамас е една от много ислямски терор.групи като Хамас ООП Джихад АлКайда АлАкса Египетско братство ИДИЛ Хизбола и др.обсебени от дявола корумпирани от ООН милиони масови убийци,похитители,педофили,нагли лъжци, нелегални окупатори, изнасилвачи неонацисти военно престъпници срещу човечеството, обединени в престъпната организация Палестинска автономия съюз на престъпни ислямски терор. режими като Иран Египет Сирия Ливан Ирак Турция Катар Йемен и заслужават унищожение за организирана престъпност
54
0
 
1
 
! Отговори
toti преди 4 месеца
Тия плъхове докато и последния мърдащ ще бъдат като трън в очите на световния мир!!! За това е нужно Израел да продължи да ги зарива с бомби ,да ги наводни в тунелите с киселина вода за да се разложат и жива материя да не остане от тези зверове сред ЧОВЕЦИТЕ !!!
53
0
 
3
 
! Отговори
Хамас са сатанисти преди 4 месеца
Само управляваните от дявола ислямски терористи като фалшиво наричаните Палестинци и Йорданци ислямски арабски престъпни групи нелегални окупатори на земята на Израел както и подкупени от ислямските терористи ООН про-терористи лъжат заедно с тях за да ограбят тероризират и унищожават чужди земи и народи като еврейски християнски и др. искат да се запази престъпната измамна групировка Палестинска автономия за милиони ООН подкупи но горко им цялата антисемитска мафия ще бъде погубена от Бог в ада
52
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Само от днестероризма не трябва да бъде защитаван но всички политици без Нетаняху искат да има независима Палестина. Разбра ли Ицхак? Даже 30 процента от израелците искат същото.
51
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
неможе да вкараш един народ в бежански лагери и анклави, да го съсипваш икономически социално и политически и този народ да е доволен. Опитаха с хиляди мирни протести ама не ги чува израелската власт. Вкарва дзеца в затворите за мирни протести. Тия деца не са ли заложници?
50
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Към момента на създаването на Израел в Израел няма нито един израелиц. Отдавна са се разселили Земята. Част от израелците не са евреи а хазари, тяхната прародина е Украйна и Южна Русия. Откъде накъде някакъв си колониалист английски лорд ще решава да се създава държава с инвазия на население. Нека ни дадат Украйна това е Кубратова България, да ни дадат Унгария, хан Крум я е владял айде стига толкова двойностандартие.
49
1
 
4
 
! Отговори
Правда преди 4 месеца
До 49 Спри да лъжеш и клеветиш заедно с ислямските терористи, като арабските престъпни групи ООП АлКайда Хамас Джихад АлАкса ИДИЛ Хизбола корумпирани от ООН про-терористи масови убийци похитители изнасилвачи педофили военнопрестъпници, нагли лъжци и клеветници и др.опродсши се на дявола врагове на 1! Истински Бог на Израел, и ислямските арабски терористи лъжливо нар. Палестинци и Йорданци са незаконни окупатори на 1! свята земя на Израел и като всички злодеи палестинците са под Божия съд в ад
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Stand with Israel......The West is next, Wake up EuropeGod Bless Israel
47
1
 
6
 
! Отговори
Палестинци=терористи преди 4 месеца
Палестинска автономия е терорист. групировка, противозаконно "призната" от корумпирани ООН про-терористи, дори е съюз на много ислямски арабски терор. групи като ООП Хамас Джихад ИДИЛ Хизбола на ислямски престъпни режими като Иран Сирия Египет Турция Ливан Ирак Катар и др.незаконно финансирана с милиони подкупи за престъпления срещу човечеството като нелегална окупация, непрестанен терор зверства кланета войни фалшива пропаганда, с която наричат терор.си групи "партии", и клеветят жертвите си.
46
4
 
1
 
! Отговори
Australian преди 4 месеца
До питащДиваците са Израел ! Това е родна територия на палестинците преди 1947 когато заселват евреите там ,и те окупират цялата страна в последствие ! *** !
45
4
 
3
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 4 месеца
700 цивилни палестинци убити за последните 24часа. Кой българин поддържа това? Израел са новите фашисти у хитлеристи.100% аналогия с Априлското въстание и последвалото го Баташко клане.
44
5
 
8
 
! Отговори
питащ преди 4 месеца
Нали нямат пари терористите-палестинци?Откъде са тези неограничени количества ракети?Питам,но на целия свят е ясен отговора.Затова Израел ще ги сравни със земята,и ще изепели Газа.Не че не си го заслужават терористите-араби.И те ще отлетят към техния аллах,за да се радват на 72 девици.Диваци.
43
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Защо трябва да бъде убиван палестински професор при това математик и физик , че и неговото семейство на всичкото отгоре. Нямам отговор !?!
42
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Раша и аятолахите нещо нямат желание да помогнат на Хамас що така .
41
7
 
8
 
! Отговори
Спомняме си преди 4 месеца
Хамас я сътвори Израел за да измести "Организацията за освобождаване на Палестина". Е, успяла е!
40
1
 
4
 
! Отговори
причина - следствие преди 4 месеца
Израел обяви че прекртява примирието и Хмас не чакаха да им заминат установките.
39
7
 
14
 
! Отговори
Само от днес преди 4 месеца
Ислямисти убиха 3 и раниха 9 в католически университет във Филипините (къде е Израел, къде са Филипините и какво общо имат?), а друг ислямист уби християнин минувач и рани двама други в Париж. Едната държава е на 3500 км от Израел, другата е на над 13.000 км. Още ли защитавате арабите джихадисти? Чакате да започнат да колят и тук, за да се събудите?
38
3
 
2
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 4 месеца
В Република България е такава " суша " , че се нуждаем от такъв "дъжд " .
37
6
 
18
 
! Отговори
клоаката Газа преди 4 месеца
Гадно племе , което и даже и останалия арабски свят не понася. Освен ненавист към всеки и всичко и тероризъма като национален идеал, нищо друго не вирее там !
36
21
 
14
 
! Отговори
рашиски ученици преди 4 месеца
Хамас са рожба на руския и ислямския шовинизъм... Никой човек с акъла си не би извършил това което направиха тия ненормалници при положение, че знаят какво ще последва. Явно шефовете им са получили стотици милиони долари за да предприемат варварската атака срещу Израел. Спонсорите и организаторите са в Кремъл и Техеран.