Убийство на дете....най-големият грях.

Незнайния Войн @megafon.blog.bg 24 апр 2014 10:50
Тези текстове изразяват личното мнение на блогърите и Dnes.bg не носи отговорност за тях.
3
1765

Преди няколко дена бях потресен от новината за убийството на 7годишно дете от собственитя си баща! Тази новина направо ме довърши през деня, защото това е второ убийство на дете за по-малко от 10 дена. Още по-тъжно ми стана когато по новините съобщиха, че детето било премазано от бой, защото искало от бащата да излезне на разходка и да му купи памук вместо да учи в къщи.

Останах безмълвен и потънах сам в мислите си. Как е възможно при толкова държавни институтции да се стигне до този фатален край? Има ли нещо, което може да оневини този изверг, който е убил собственото си дете? Трябва ли такива хора да живеят и не е ли редно да се върне смъртното наказание? Трябва ли жената, която удуши момиченцето в Поморие да живее? Изобщо как може да има такива хора, които да убиват деца напълно умишлено. Ние сме тотално сбъркана държава след като се случват такива неща и виновни няма, промени в държавните органи, които се  "защитават децата" няма. Ако всичко си работеше в държавата този случай нямаше да бъде факт и нямаше да бъде реалност, а нещата щяха да бъдат пресечени още в зародиш. Що за нация сме? Що за народ? Ние се затриваме сами по-бързо отколкото ако сме на война.  Държавата в лицето на управляващите трябва да се замислят за кардинални проблеми и да увеличат бюджетите на отговорните институтции, които най-накрая да започнат да функционират.

Всички трябва да се замислим тези, които имат деца, тези които нямат или им предстои да станат родители. Утре това може да се случи с вас, с вашето дето. Едно общество е тогава когато всички заедно и задружно решаваме проблемите на това общество. Иначе се превръщаме в много индианци без вождове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Този текст изразява личното мнение на автора и Dnes.bg не носи отговорност за него.

Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
6
 
! Отговори
ДА ОБИЧАМЕДЕЦАТА ! преди 9 години
Когато няма разум ,дивака се завръща.Тотално деградирахме.Голям % от народа ни е алкохолизиран и псих.болен.Сами да убиваме децата си - това и при животните го няма, инстинктът е мн. силен.А "човека", той какво животно е ? Без инктинкт ?
1
1
 
4
 
! Отговори
* преди 9 години
Аха! Значи вече има информация коя е причината ...и се размислям за захарният памук : по времето на соца беше 10 ст. а сега е от 2 лв. нагоре като клечката прави 50ст. без ДДС(това го знам)... Ако си безработен от 3 г. с 2 деца и трябва да дадеш 4лв. много ясно , че ще изкрейзишЛошото освен всичко друго е , че мъжете свикнаха да не мислят . Ударят половин кило менте и дали е старец , дете или куче няма значение ...