Олимпи Кътев направи внезапна проверка на ГКПП-Калотина

18 проекта бяха реализирани за подобряване състоянието на граничния пункт
23 май 2005 17:29,
Олимпи Кътев направи внезапна проверка на ГКПП-Калотина
Започнаха проверки по ГКПП-тата
Областният управител на Софийска област Олимпи Кътев направи вчера внезапна проверка на ГКПП-Калотина. Той се запозна с чистотата на граничния пункт, обсъди настоящата ситуация на Калотина с митничарите, както и с представители на “Гранична полиция”.

Кътев представи накратко обстановката и пред министъра на финансите Милен Велчев, с който се засякоха случайно. Велчев пресече вчера ГКПП-Калотина. Финансовият министър пътуваше за 14-ата годишна среща на Европейската банка за възстановяване и развитие, която се провежда в Белград.

Около 1600 брошури са раздадени за 1 месец на преминаващи през граничния пункт. Чрез тях те се запознават с размера на санкциите за нарушители на чистотата и реда на Калотина. Това отчете пък комендантът Асен Георгиев, който беше назначен от областния управител в средата на април. Брошурите се раздават на шофьорите на тежкотоварни камиони на влизане и излизане от страната, както и на поста преди входа на ГКПП-Калотина.

18 проекта бяха реализирани за подобряване състоянието на граничния пункт. Министерството на транспорта и съобщенията осигури 14 цветни камери за наблюдение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание