?30 000 – цената на сбъднатите мечти... И сурогатното майчинство

На много места сурогатството е забранено, но не и в Украйна
13 юни 2019 11:30, Боряна Павлова
44

Една клиника в покрайнините на Харков привлича хиляди бездетни двойки от цял свят. Докато на много места сурогатното майчинство не е разрешено, в Украйна е напълно възможно.

С нелеката задача да износи чуждо дете се е заела и Наталия. Тя е бременна в осмия месец с детето на двойка германци. Преди няколко седмици тя се е преместила да живее в близост до клиниката в Харков.

Решила се на трудната задача заради доброто заплащане. Тя иска добър живот за децата си, а заплатата на мъжа й не може да го осигури.

От другата страна е Ана. 40-годишната германка има зад гърба си няколко неуспешни опита за изкуствено оплождане и сурогатството е бил единственият път пред нея и съпругът й. В Германия обаче това е незаконно

Забраната на германските власти обаче е доста лицемерна, смята Ана.

"Сурогатното майчинство в Германия е забранено, въпреки че много известни личности и хората, които имат пари, го правят. Когато се върнеш в Германия с дете, службата за закрила се отнася с теб така, сякаш си престъпник", обяснява жената пред DW.

В Украйна обаче всичко е възможно - срещу най-малко €30 000. Няма официална статистика, но запознати твърдят, че в Украйна се раждат стотици деца по този начин.
 


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Яд ли ви е? преди 1 година
Аз съм Пецата и съм *** !!!
31
1
 
2
 
! Отговори
До 30 преди 1 година
Много си прост, очевидно смисъла на живота ти е да разпространяваш простотия си. Няма нищо по смислисено на този свят от това да създаде живот, да продължиш рода си!
30
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спрете се бе, достатъчно хора има по света!!! намерете си някакъв смисъл на живота и не се надявайте, че детето ще ви го намери, шом сами не можете!!!
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малко допълнение към сурогатните размишления на други ...
Има няколко вида сурогатно майчинство включително и варянт в който детето е с 3-ма родители по ДНК
28
0
 
2
 
! Отговори
2233 преди 1 година
Нали всички се стремят към природосъобразен начин на живот. Отричат секциото, като начин на раждане и то само в статии и публикации? А И сурогатното майчинство, какво е? Напредване на медицината са и двете !!!
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Германеца ги е праснал и 2 те ами ок
26
1
 
1
 
! Отговори
Stamat преди 1 година
До номер 18
Едното няма общо с другото. Написал съм го точно и ясно на чист български език, никъде не споменавам думата "болен"
25
5
 
5
 
! Отговори
пецата преди 1 година
Ин витрото и сурогата е много голям бизнес, говорим за минимални разходи и големи маржове , все пак всичко се прави така да се каже с материал на клиента,
тука гледам посетителките на бгмама вече пръскат слюнки да доказват как са останали ялови заради студена вода, апандасит, черна магия от завист или навлизането на венера в юпитер , казах и по надолу дефектен ген от природата може да бъде считан предразположеност към определено действие , например алкохолизъм, мързел, нимфомания и т.н.
24
8
 
12
 
! Отговори
Ванката преди 1 година
До Анонимен 14
"това е неправилно - и бебетата в епуветка, и сурогатното майчинство...има толкова нежелани деца - да си осиновят"
----
Напротив - правилно е. Хората си искат свое дете, свои гени, да наблюдават протичането на бременността и здравословния живот и навици на сурогатната майка. Осинови ти, щом те гони алтруизъм и даваш акъл!
23
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възпален апендикс също може да предизвика запушване на яйцепроводите.
Затова не пишете гл..у..пости, а също така не забравяйте, че половината от бездетните двойки не могат да имат деца по естествен път по вина на мъжа.
Въпросът е да не се допуска размножаване на генетично увредени, но как да стане това в държави като нашата, където властимащите пет пари не дават за детските забременявания от близки роднини при един етнос, който се плоди на поразия заради социалните помощи?
22
5
 
11
 
! Отговори
Бъркотия в главите преди 1 година
Знаете ли колко момичета започваха учебната година с нередовен цикъл, защото по време на задължителните селскостопански бригади не всяка хазяйка беше склонна да осигурява топла вода вечер? Казва, че лятно време цялото нейно семейство си мие краката със студена вода, какви са тези глезотии на студентки и гимназистки, какво значи това "интимен тоалет" сутрин и вечер? И свикналите на хигиена девойчета се мият със студена вода. В резултат - уплътнения на яйцепроводите.
Природата ли ги е обрекла?
21
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 2
Сурогатната майка износва зародиша, а яцеклетката и семенната течмност са си на родителите, просто по някаква причина жената не успява да износи плода и затова ползва чужда утроба. Реално детето си е на двойката, която дава парите, сурогатната майка е само инкубатор. Единственото, което не одобрявам в узаконяването на тази процедура е, че ще се ползва от гей двойки, а съм много против някой да решава вместо детето, че то трябва да расте в еднополово семейство.
20
4
 
15
 
! Отговори
тогавааа... преди 1 година
До Stamat

да забранят и сърдечните операции! С този начин на разсъждение, като получите инфаркт няма да ходите да ви поставят изкуствени клапи, стендове и всякакви други неща, за да ви удължат живота - умирате си, защото природата така е решила - хората с този проблем на сърцето да умират.
19
4
 
4
 
! Отговори
готика преди 1 година
Ще стане след време като във филма "Гатака" - масово сканиране и тези със негодни гени, на боклука.
18
4
 
11
 
! Отговори
До номер 17 преди 1 година
Първо причините за ин витро не винаги са генетични!
И второ това значи ли че като човек се разболее не трябва да бъде лекуван, защото тялото му вече е увредено?
17
27
 
10
 
! Отговори
Stamat преди 1 година
Това както и инвитрото трябва да е забранено! Природата си знае работата, след като не може да забременее, значи не трябва да има деца, означава че има генетични проблеми които не трябва да се разпространяват на сила! По нормален начин не биха се размножавали хора с генетични проблеми! Трябва да има и затвор за тези които подлагат на риск новородените, децата с нищо не са им задължени да износват повредените им гени!!
16
0
 
8
 
! Отговори
до Анонимен 5 преди 1 година
случаят в Кипър беше с руснаци. Сурогатната майка беше изчезнала с детето и изнудваше биологичната, която била възрастна и доста богата. Тя пък, в Русия, съдеше сурогатната за отвличане на детето , а позицията на бащата не беше официална, но се говореше, че той стои зад бягството на сурогатната майка... сапунен сериал.
15
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Туркините се порят с който им падне от ученички и докато стане време да станат майки имат по един, два аборта.После държавата им е виновна, че не могат да забременеят.
14
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
това е неправилно - и бебетата в епуветка, и сурогатното майчинство...има толкова нежелани деца - да си осиновят
13
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако имате пари може да уредите жена ви да роди детето в Сащ и така то да получи американско гражданство и вие покрай детето да се сдобиете.