Кремиковци с ръст от 15% на приходите за 2004 г. до 1.21 млрд. лв.

Днес акциите на металургичното дружество се понижиха с цели 9.8% към момента до ниво от 11.92 лв. за акция.
22 мар 2005 11:54,

Кремиковци отчете ръст в приходите от дейността си от 15.3% до 1.21 млрд. лева за изминалата година, в сравнение със реализираните 1.05 млрд. лева през 2003 година, сочи подаденият в БФБ-София отчет на дружеството, съобщи Investor.bg.

Силен ръст отбелязват приходите от основна дейност, които се повишават с близо 45% до 1.05 млрд. лева.

В същото време се наблюдава спад на положителните разлики от валутни курсове, които намаляват през 2004 г. до 157.6 млн. лева в сравнение с 322.4 млн. лева за предходната година.

Отчетената от дружеството печалба за изминалата година възлиза на 119.8 млн. лв., или малко над реализираната през предходната година печалба в размер на 119.4 млн. лв.

Днес акциите на металургичното дружество се понижиха с цели 9.8% към момента до ниво от 11.92 лв. за акция. Причина за спада от последните дни при дружеството са противоречивите данни относно продажбата на комбината.

Миналата седмица Комисията за финансов надзор (КФН) започна проверка във връзка с появилите се в публичното пространство изявления относно възможна промяна на мажоритарния собственик на Кремиковци АД.

Проверката ще обхване и търговията с акции на дружеството на фондовата борса.

На 15 март индийската компания Global Steel Holdings Limited (GSHL) обяви чрез медиите, че "ще приключи сделката за покупката на Кремиковци АД веднага, след като бъдат извършени промени в Борда на директорите и Надзорния съвет на металургичния комбинат и свързаните с него компании, със съдействието на продавача, както е предвидено в договора за покупко-продажба".

На 16 март акциите на Кремиковци поскъпнаха до ценовото ограничение от 30% изменение спрямо цените от 15 март.

От тогава акциите на дружеството се понижиха с близо 23%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации