Виваком има нов мажоритарен собственик

Компанията LIC33 смята да придобие и други български компании
Обновена: 18 мар 2015 23:13 | 18 мар 2015 23:08, Елка Василева
26
Виваком има нов мажоритарен собственик
Снимка: архив, Reuters

Групата LIC33, обединяваща инвеститори от Европейския съюз, специализирани по операции на нововъзникващите пазари и изпаднали в затруднено положение, ще придобие мажоритарния дял на българския Виваком и други водещи компании в България, се посочва в съобщение на компанията до БТА.

До момента не са съобщени имената на другите компании.

Предишният собственик окончателно е продал активите срещу ангажимента на инвеститора да рефинансира всички дългове към различни банки. Първоначалната оценка на консолидираните задължения, които ще се рефинансират, е за 900 млн. евро.

Трансакцията трябва да бъде одобрена от регулаторните власти и новите инвеститори вече започнаха усилията по рефинансирането наред с преструктурирането с цел да се стабилизира положението, се допълва в съобщението.

В момента мажоритарен собственик на БТК е банкерът Цветан Василев, който понастоящем е в Сърбия и  води съдебна битка срещу екстрадицията си в България. Другият голям акционер е лондонският клон на руската банка ВТБ - VTB Capital.

Икономически новини четете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: Виваком
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
ochi chornie преди 9 години
malii, razbihte gi tea rusnaci ot sankcii :))
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бандитите братя Велчеви, които гледаха да откраднат, каквото могат в настъпилата след убийството на КТБ суматоха. Но ако фондът LIC33 действително влезе във Виваком, това поне ще пресече апетитите за грабеж на Велчеви през руснаците.
11
0
 
20
 
! Отговори
?! преди 9 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
10
3
 
8
 
! Отговори
Буаааахахахааха преди 9 години
БТК трябваше да се приватизира , просто в ЕС не се допуска държавата да е монополист в този отрасъл. ... А като цяло тези компании в БГ ще фалират скоро след премахването на роуминга в ЕС , в момента от испанския номер ми струва 0,40лв минута разговор в бг отчитан по секунда , и с тукашните ви оператори толкова, но ме шляпат поминутно .
9
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ушанките продължават да крадат от България. Да не говорим за рафинерията с началник, оня правешки ***,от 40 милиарда оборот,нито един лев печалба и данъци.
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Сандо 9Питай костов .
7
1
 
25
 
! Отговори
Niki13 преди 9 години
от цялата глупост разбрах следното:"Предишният собственик окончателно е продал активите""В момента мажоритарен собственик на БТК е банкерът Цветан Василев""Групата LIC33,.... ще придобие мажоритарния дял на българския Виваком"
6
0
 
77
 
! Отговори
Сандо преди 9 години
Как на загуба ?!? БТК имаше из цялата страна централи в центъра на всички градове - едни такива огромни сгради обикновенно до съвета и площада. С дигитализацията необходимото пространство за техниката се сведе до стая. Та тия огромни сгради се разпродадоха за милиони. Къде ли са парите ...
5
0
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
У нас мафията си има държава!
4
1
 
57
 
! Отговори
me преди 9 години
Мда, още една жертва падна в битката между Делян Пеевски и Цветан Василев. А на държавата разбира се не й пука, нали ние затова съществуваме, за да плащаме за техните разправии. Само не знам как компания, която притежава и дава под наем огромен процент от комуникационната преносна мрежа, може да се окаже на 900млн. загуба, но сигурно има как. Сега ще я "преструктурират", демек ще изпоуволнят сумати му хора, ще я продадат на части и ще си разделят парите. А България кучета я яли.
3
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разкарах си стац. телефона и вече нямам нищо общо с тези мошенгари.Бай бай бай.Приятен фалит.
2
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Истината1. Завършил ли си 4 клас и ако да, кой те е учил на правопис?! Сигурно и така говориш.2. Твърдението ти не е релевантно - изтърси мнение, без доказателства. Другият мобилен оператор не е по-добър от вече споментатите.
1
15
 
28
 
! Отговори
Истината преди 9 години
Тез и Мтел са най-крадливите компаний ! Надписват сметки кат' за световно.