Има резерви, за да се избегне поскъпването на тока!

АИКБ: Работниците ни няма да плащат за високата му цена от американските централи
26 юни 2015 12:17, Анисия Иванова
13
Има резерви, за да се избегне поскъпването на тока!
Снимка: Bulgaria On Air

Има достатъчно резерви в системата, с които да се избегне драстичното поскъпване на електроенергията за бизнеса. Това мнение изрази бившият член на Комисията за енергийно и водно регулиране Еленко Божков в ефира на сутрешния блок на Bulgaria On Air. 

Според Божков наредбата за облекчението на бизнеса заради скъпия ток няма да доведе до съществен резултат.

По думите на бившия член на КЕВР единственият начин да се решат проблемите в енергетиката е предоговарянето на договорите с американските централи.

Заради очаваните нови цени на тока работодателите символично протестират. Това потвърди в ефира на телевизията и Васил Велев, председателят на Управителния съвет на Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ).

По думите му над 1100 предприятия в над 50 населени места се включват в протеста. В него ще вземат участие над 160 000 ръководители, служители и работници, ще бъде изключена мощност над 150 мегавата.

"Протестът е срещу кражбите, разхищенията и узаконения грабеж на скъпата енергия от американските ел. централи", обясни той.

Искаме да дадем подкрепа на правителството и КЕВР да не се огъват "пред натиска на шепа електроенергийни олигарси", допълни шефът на АИКБ.

"Ние не искаме нашите работници да плащат за скъпата енегия, която се произвежда от американските централи", обясни още Велев.

Целият разговор вижте във видеото на Bulgaria On Air.


Гледайте още новини от "България" в bgonair.bg.
 

 


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
KATO NAVSIKADE PO SVETA AMERIKANZITE OGRABVAT BALGARIA,ZASHTO MALCITE BE AMERIKANSKI BGAZOLIZCI.VSE PUTIN VI E VINOVEN,A SEGA KATO SE KAZVA CE AMERIKANZI OGRABVAT BALGARIA I VIE KATO BUDA MALCITE.
11
0
 
1
 
! Отговори
иван преди 7 години
Питам се защо в нашата малка страна има три институции които управляват енергетиката? Министерство, НЕК и БЕХ. Явно държавата ни е много богата за да плаща заплати на институции, които се дублират. В случая са три. Ама на нас ни се полага, защото търпим това положение.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
''Експерта' е с нова прическа. В нормалните страни само по снимката ще му лепнат 5 години!
9
1
 
0
 
! Отговори
дебелогъз депутат преди 7 години
Никаква аванта за простолюдието,електричеството трябва да стане лукс за българина.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кво стана бе, май позабравихте ЕРП-тата. Или вече доста хора разбраха, че дялът на ЕРП-тата от цената на тока е под 1% и не върви някак си отново да насъсквате хората срещу тях.Видя се кои са истинските виновници за съсипията в Българската Енергетика. И те на нито омразните чехи, нито омразните австрийци, а просто наши родни мутро-мафиоти.
7
1
 
2
 
! Отговори
и какво преди 7 години
До Gogiи какво, една сестра в *** е със заплата 400лв, какво ми сравнявате, скоро ще останем с 1 легло на 500 болни без медицински персонал
6
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Червените тарикати с лобита яростно нападат единствено американските централи, само те са им в устата, въпреки, че елементарна справка показва, че те са наааай-малкия проблем в сравнение с вятърките, фотоволтаиците и милиардите за Белене и Цанков камък. Ама пък нали последните 4 парите са отишли в джобове на червени и руски ***, дайте сега всички да храчим по американските централи, които дават хляб на хиляди българи и плащат огромни данъци...типични комунистически изпълнения!
5
0
 
14
 
! Отговори
Информация преди 7 години
Кога ще се кажат КОЙ е подписал договорите с разните централи и определил високите цени на ВЕИ-тата.
4
0
 
9
 
! Отговори
Атака преди 7 години
Едно от малкото хубави изказвания на ВС - Шефа на КЕВР беше в правителството което сключи скъпите договори с мариците и започна изкупуване на скъп ток от вятъра. И сега ми говори "умно". Всички от КЕВР уволнени, предоговаряне на всички договори, спиране изкупуването от нерегламентирани веи-та и рязко намаляване на заплатите в "губещите"държавни енергодружества. И ще излязат на печалба - даже и ще намалят цената на тока. Без да се вдига.
3
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само името еленк показва че е ***. Па и самия той си призна че е присъединил над 1000мв фотоволтаици!
2
0
 
13
 
! Отговори
юрист преди 7 години
Работата с Американските централи е много проста. Хващаш за ушите лично този , който е подписал договора за тези цени и в затвора. После да видим някой ще подписва ли неизгодни договори .
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съкращения В НЕК и Комитета по енергетика и нещата ще се оправят.Лошото е ,че по стар социалистически обичай ще съкратят тия дето наистина работят и след година ще трябва пак да назначават хора.