Какво да очакваме след ракетата на Северна Корея?

Най-голямата заплаха е конфликтът да излезе извън региона
29 авг 2017 22:05, Екип на Bloomberg
61
Какво да очакваме след ракетата на Северна Корея?
Снимка: Reuters

Северна Корея няма да се откаже от ядрената си програма докато не постигне поне признание за притежанието на ядрено оръжие като легитимно средство за самоотбрана. Това коментира политологът доц. Евгений Кандиларов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му всеки един опит за противодействие - без да има пряко нападение от страна на Северна Корея, би могъл да отключи верижна реакция, която може да ескалира и да се превърне не само в тежък регионален конфликт, а в конфликт, който да засегне още Китай и Русия, посочи той.  

Според политолога най-голямата заплаха е дадена провокация да отключи подобен тип развитие без значение кой е първоизточникът. Нито една държава в региона няма интерес от подобно изостряне на отношенията, посочи той. 

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
2
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Ако ги нямаше руснаците,или да речем Хитлер ги беше победил,щеше да владее цяла Европа,и въпрос на време е завладяването на Америка,и други страни.Неможе една страна,или една империя да владее света,историята го е доказала.
43
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 39 ; Ти въобще в час ли си ? САЩ може и да нямат история и да са една от най-младите нации ,но безспорно за кратко време се превърнаха в най-развитата и велика страна за всички времена.Какво значение ,има на колко години ти е държавата и каква история има ? Руските пияници ,като имат история и са един от най-старите народи не им пречи да са замръзнали в 19 век и да изостават от света с 100 години ,нали ? Логиката ти е повече от *** просто,типичен русофил.
42
2
 
6
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До АнонименСтатус пари:ДУБАЙ - мулти милиардериСА - мулти милиардери Катар - Мулти милиардери ОАЕ - мулти милиардериВсички тези са в сговор с САЩ за да може всеки литър Петрол да се продава само за долари - САЩ си ги къткаЮК - богати и технологични конкуриращи основно Япония но с 25 бази на САЩ които им диктуват политикатаЯпония - богати и технологични конкуриращи САЩ но с Х бази на САЩ---Извод: Очевидно Сащ, не са Добро а ЗЛОБогати са партньорите им защото са тотално зависими от САЩ
41
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Статус пари:ДУБАЙ - мулти милиардери СА - мулти милиардери Карат - Мулти милиардери ОАЕ - мулти милиардери ЮК - богати и технологични Япония - богати и технологични ----------Извод : Очевидно Сащ , не са зло а Добро . Иначе няма как да са богати партньорите им.
40
2
 
5
 
! Отговори
дневника на краваря преди 6 години
До АнонименПричина - УСА класификациа - статусПетрол - Саддам/лош/ -отиде си, Петрол/Вода - Кадафи/лош/-отиде си , Петрол/разпределител - Асад/лош/- не можа да си отиде, Петрол - СА крал/добър/ - не си отива,Петрол - Катар/добър/ - не си отива, в името на демокрацията.нищо/ядрена - СКорея /лоша/ ..какво има, че да си отиде? всичко/ядрена - Китай /лоша/ искан ни се да си ходивсичко по много/ядрена - Русия /много лоша/ какво трябва да направим че да си ходи?
39
2
 
1
 
! Отговори
според региона преди 6 години
Целта на манипулаторите на Пхенян е да принудят САЩ да инсталира техника в региона с която да блокира Китай и Русия..Има висок риск
38
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До боба 22Хи-хи-ха-ха-ха...............да кажеш на една "цивилизация" (между впрочем, която си е направо "***"!), която е на 200 години, че е по-развита от тази, която е на 5000 години.....това си е направо за медицинска помощ!!! Е, когато и другата стане на толкоз....виж тогава да си мерят....Пък и под "цивилизованост" НИКОЙ не смята това, че имаш някакви си механични джаджи да си човъркаш в ушите! Под този термин се разбира духа, мисълта, волята, чувствата!!! А краварите такива НЯМАТ!
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След тази ракета идва следващата. Ким вече го потвърди.
36
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винаги след като някой нарита краварските *** може да се очаква мир. Поне десетина години докато говедарите не изнаглеят отново.
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"След избори властта като плени, Нервозов днес ги забрани.И блудницата щом богатство тя направи, заема се да подобри обществените нрави."(Ст. Михайловски, по памет).Държавата която използва ядрено оръжие срещу гражданско население, което направи безброй ядрени опити по атоли и пустини, която притежава голям брой самолетоносачи, непрекъснато усъвършенства бойната си авиация и противоракетната отбрана, която е отговорна за създаване на терористичните организации в Близкия изток, ..няма място...
34
0
 
5
 
! Отговори
FAKE news преди 6 години
Нови фалшиви новини с цел сплашване!
33
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ухиленото прасе ,всъщност работи за икономиките на САЩ Ю.К. и Япония .Оръжейния бизнес в трите държави е във възторг от простотията му . Това води до все повече произведени оръжия ,все повече печалба ,така ,че добре дошло е ако има и още един двама Ким ,бизнеса ще лети ,няма да върви.А дали ще стане война ? Ким може и да е тлъст ама не е *** ,ясно му е че ще го смачкат и ще е последният от династията
32
1
 
13
 
! Отговори
se преди 6 години
Колкото повече се обръща внимание на Северна Корея толкова по зле.Умните хора избягват лудите като ги оставят да се налудуват.Ким ли е Чин ли е да погърми малко да му мине мерака а после сам ще се откаже след като никой не му обръща внимание.Хамериканците като са толкова велики не трябва да се притесняват нали....
31
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво Ким. Разби съня на САЩисаните и техните наркозависими фенове в софия
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 32 бобамечтите са безплатни .....
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 34 ГошуКакъв език и то рано сутрин ! Многу съмнителну .....
28
2
 
7
 
! Отговори
Adam преди 6 години
Само ФАЩ имат интерес:)
27
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Коментарите са пак тип "гърбав шизофренирал балкански русофил". Нищо ново.
26
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Коментарите за възможно изтегляне показват единствено нереалното мислене на евроатлантиците ни. Бъдете реалисти за да просперира България. Не евроатлантици. България не е на атлантическия океан, а европейците продължават да ни набутват продукция като за източна европа. Вижте французина - мрънка за нашите транспортни фирми, а ЛИДЛ не дава френски заплати на работниците си в България. Но Маркон не го забелязва това. Преди да станеш евроатлантик, стани Българин. Или вече си забравил какйво е това?
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Очаквайте по вашето студио да пуснат една ! Ще съкратят малко и.змет в България

Спонсорирани публикации