Изработката на бизнес сайт – необходимост или ненужен разход?

Да имаш печеливш бизнес днешно време не е никак лесно
Обновена: 30 юли 2020 12:30 | 30 юли 2020 12:08,
4
Изработката на бизнес сайт – необходимост или ненужен разход?

Да имаш печеливш бизнес днешно време не е никак лесно. Търговията, комуникацията с клиентите, достигането на качествено предлагане на стоки и услуги - всички тези неща са променени от новите технологии и лесният достъп до интернет. Няма да е изненада, ако кажем, че днес е задължително условие един бизнес да притежава уеб сайт, независимо дали продава чрез него, използва го за ПР или просто за каталог на предлаганите стоки и услуги.

Още по темата

Уеб сайтът е необходимост.

Според уеб студио Seo-webdesign.bg много компании имат стари неработещи уеб сайтове, които не си изпълняват добре основната задача. А тя е - да предлагат нужната информация на клиентите си. Ако и вие сте част от тази група бизнеси, е хубаво да знаете, че вашите клиенти със сигурност използват интернет и със сигурност са търсили продукти и услуги, като Вашите там. Предвид развитите технологии, почти никой съвременен човек не иска да чака уеб сайт да зареди, не иска да търси нещо повече 2-3 кликвания или пък да си губи времето на страници, които имат лоша функционалност. Целта на потребителите посещавайки един сайт е да намерят това, което им трябва бързо и лесно. Ако искат да използват дадена функционалност на уеб сайта, като калкулатор, резервационна платформа или др. те искат това да се случи без проблеми и без излишно бавене. Ако Вашият сайт не им го предостави, то този на конкурентите Ви ще го направи.

Абсолютно същото важи и за онлайн магазините, уеб сайтовете дават възможност на малките и средни фирми да достигат до огромна потребителска аудитория. Ако обаче сайтът е зле направен и зарежда бавно категориите с продуктите, няма достатъчно информация за услугата, не си личи ясно какво и как се продава, то тогава клиентите го затварят и никога повече не се връщат.

Онлайн присъствието не е просто съществуването на един уеб сайт, то е осигуряването на добро изживяване за всеки потребител, който е решил да го посети. Много голям процент от хората, преди да отидат до физически магазин, първо проверяват дали той притежава сайт. Ако случайно видят, че такъв не е наличен, се насочват към конкурентите. Тук причините са много, преди физически да посетят даден бизнес, хората се нуждаят от информация - работно време, телефон, точен адрес, легитимен ли е този бизнес и др. Липсата на уеб сайт и на цялата тази информация им подсказва, че нещо не е наред. Това е и една от основните причини, защо е необходимо да имате добре изграден уеб сайт, който функционира правилно.

Оптимизацията за търсачки

След като един уеб сайт е структурно създаден и в него е сложена цялата налична информация за дадената фирма, то той вече може да се конкурира с останалите уеб сайтове в неговия бранш. В интернет, тази конкуренция се случва благодарение на търсачките като Google и търсенията по ключови думи. Необходимо е всеки уеб сайт да съдържа ключовите думи, по които иска клиентите му да го откриват. Освен това, трябва да има и изградена мрежа от авторитетни линкове, които да покажат на търсачките, че този уеб сайт е реален бизнес и предлага качествени продукти/услуги.

Всичко това се прави от SEO оптимизацията, която помага на сайтовете да излизат на предни позиции в резултатите на Google, когато човек въведе определена ключова дума.

Примерно, ако вие имате уеб сайт за да продавате настолни игри, повече хора ще го посещават, ако пишейки в Google „настолни игри“, Вашият уеб сайт излиза на първа страница. По този начин, клиентите ще го посетят и ако предлагате това, което търсят, ще купят от Вас, а не от конкурентите Ви, които не излизат на първа страница в резултатите.

Добре е да заложите на SEO агенция която има опит в оптимизация на сайтове и са усъвършенствали тактики, които дават конкурентно предимство на клиентите им. По този начин малките и средни бизнеси могат да изпреварят конкурентите си, дори и ако са в пъти по-големи от тях.

Това е и едно от най-големите преимущества на SEO оптимизацията и изграждането на уеб сайт - няма значение дали фирмата Ви се състои от трима или триста човека, когато уеб сайтът е добре направен и добре оптимизиран, той ще печели клиенти и те ще купуват предлаганата стока/услуга от Вас.

Имиджова публикация

4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
24
 
! Отговори
Разбирач преди 3 години
До АнонименПоредния хейтър, чел-недочел ... Къде пък в материала пише, че няма кой да прави оптимизация? Пляскате си глупостите колкото да не заспите и минавате нататък.
3
0
 
24
 
! Отговори
Serp преди 3 години
Повечето информация в темата е точно така. За съжаление клиентите в България са свикнали да не мислят в перспектива, повечето си мислят, че като си направят сайт и хората магически започват да го посещават и да ги засипват с работа. Истината е, че ако нямат план и стратегия за развитие на сайта и бизнеса си седят, и се почесват защо никой не ги търси.
2
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя па нямало кой да направи оптимизация. Моите сайтове са в топ 3 в нишата си. Всичко е благодарение на SEO. Аре ходи си лягай пишман разбирач. А по темата бизнес, без сайт е все едно нямаш бизнес.
1
11
 
15
 
! Отговори
NoIndex преди 3 години
В България няма кой да направи добра оптимизация а гледат само да вземат парите на хората с гръмки обещания за първи места и реализации. Бъдете много внимателни какви фирми наемате. Ако маркетинговия отдел на компанията за изработка на сайтове има по- голям отдел за маркетинг от колкото разработчици... бягайте далече.