Бизнесът иска схеми за подпомагане преди локдаун

Сред предложенията са отсрочване на данъци и осигуровки
Обновена: 24 ное 2020 18:45 | 24 ное 2020 18:45, Веселина Йорданова
36
Бизнесът иска схеми за подпомагане преди локдаун
Снимка: БГНЕС

Схема за подпомагане на затворените бизнеси предлагат работодателите преди въвеждането на локдаун.

Убедени сме, че ново затваряне на бизнеси не може повече да се прави без едновременно с това да се обявят мерки за подкрепа на компаниите и хората, посочват АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ.

Още по темата
Според тях помощта може да бъде предоставена под формата на преки безвъзмездни средства, гаранции и заеми, при условие че общата номинална стойност на тези мерки не надхвърля общия праг от 3 милиона евро на предприятие.

Една такава подкрепа, препоръчана от ЕК и вече прилагана в редица европейски страни, може да бъде бързо осъществена и администрирана от Националната агенция по приходите, посочват фирмите.

Като помощ бизнесът предлага и отсрочване на данъци и/или социалноосигурителни вноски до средата на следващата година. Така в бизнеса да останат ликвидни средства, които да се използват за покриване на текущи разходи, запазване на заетост и стимулиране на потреблението, които в момента са основните негативни последици от кризата.

Спадът в оборота със съответната функционалност в портала на НАП може автоматично да се изчислява и да показва допустимата сума и срок за отсрочване на задълженията, смятат работодателите.


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бизнеса искат един голям мокар
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бизнеса на старите соц олигарси замира.ЕС не ги иска и Борисов ще ги смачка.Това е.Време е за тия дето почнаха на чисто с фермите и заводчетата на село.Дачевци,Радевци са едно срамно минало от което в ЕС ние само можем да се отвращаваме и да го забравим.
34
0
 
1
 
! Отговори
Знаем ги преди 2 месеца
По принцип има няколко вида бизнесмени: приятелски кръг, добре облечени, кредитни и др. паразитни...НО една голяма част са с по 5-10-20-50 работника които произвеждат, изнасят стоки и плащат чинно данъци!!! Те са изоставени на произвола... А от тях НАП събира приходите си...
33
0
 
3
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
До Анонимен #27

ТОВА Е МНОГО ПОКАЗАТЕЛНО за бизнеса в България. Кой друг освен мутрите заплашват и подчиняват и грабят. Срастване на власт и бизнес води до един резултат хххх. Добре си го написа анонимния номер 27 бизнесмен - ЗАПЛАШВАНЕ да внимаваме какво говорим и мислим за господарите от бизнес класата.
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Като гледам как Радосвет Радев трепереше в БНТ значи той е нарочен за следващия.Да връщат парите тия соц мошеници писали се за капиталисти.
31
1
 
6
 
! Отговори
Обикновен човек преди 2 месеца
До Анонимен

Какво да внимаваме? Това заплаха ли е? ДА си затваряме устите и умовете за да е угодно на бизнеса ли? Всички плащаме пари, но най-много плащат работещите хора с труда си, с парите си с времето си и с живота си. Многократно повече от бизнес класата.
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Той и Божков беше двигател ама сега е в Дубай.Да се готвят Дачев и Радосвет Радев.Отсега да си приготвят багажа.
29
0
 
5
 
! Отговори
РАБОТНИК преди 2 месеца
До Анонимен 27
ДВИГАТЕЛ на Държавата са работещите хора. БИЗНЕСА ТОВА Е УПРАВЛЯВАЩА ПРИВИЛЕГИРОВАНА ГРУПИЧКА ОТ ФЕОДАЛНИ ВЛАДЕТЕЛИ РОБОВЛАДЕЛЦИ.

БИЗНЕСМЕН = ТАРИКАТ МОШЕНИК ИЗЕДНИК
28
0
 
7
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 2 месеца
До Анонимен #27

АЛО ОТ КОЯ ПЛАНЕТА СИ? АЗ НЕ СИ ЛИ ПЛАЩАМ ДАНЪЦИ И ЧАСТ ОТ ОСИГУРОВКИТЕ - КАК ТАКА БИЗНЕСА ПЛАЩАЛ ВСИЧКО БРЕ !?

БИЗНЕСА КРАДЕ и държавата и хората.
27
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бизнеса е локомотива в една държава, той плаща абсолютно всичко без изключение от заплати на всички до пенсии, внимавайте какви ги дрънкате.
26
0
 
6
 
! Отговори
Какво, вирус? Криза преди 2 месеца
Каква криза има , когато пощенската ми кутия е пълна всеки ден поне с 3 листовки , с които ми предлагат кредити ??? Когато по телевизора разни шматки ми се кривят и ми обещават щастие ако взема кредит от тях ! Кога държавата ще изцоца тези лихвари ??? Когато държават изцеди далавераджиите, тогава ще процъфтим !
25
0
 
7
 
! Отговори
Да бе ! преди 2 месеца
Всеки с далавера в България е бизнесмен ! Тогава защо да му плащаме да си продължава далаверата ???? ѝЗащо не му резнем далаверата и той да квичи като всички нас ??? Време е държавата да резне далаверите !!! Само тогава ще има и за хората , и за истинските създатели на блага !
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Г-н Борисов а стига с тоя бизнес ,то в България все бизнесмени и професори
23
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бизнес??Това не е бизнес в Бг.Един пладнешки грабеж на държавата се пише на бизнес.Едни бандити се пишат на бизнес...Държавата и без криза е в правото си да си вземе откраднатите пари,камо ли сега в тая криза.
22
0
 
9
 
! Отговори
----- преди 2 месеца
Бизнесмените имат пари в сметките си. Обикновения работещ човек ще сърба попарата.
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
гробарите ще фалират бизнесите на хората....затова трябва да излезнат по площадите ..
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До ПИТАНКАТА

Държавата е в комбина с бизнеса за да обере обикновения човек. Бг бизнеса си има държава на мутрите с лобиски закони и трябва да им целуваме краката.
19
1
 
7
 
! Отговори
ПИТАНКАТА преди 2 месеца
ЗАЩО ХОРАТА ЛЕСНО СЕ УВОЛНЯВАТ от бизнесмените, А ЗА БИЗНЕСА ЗАЩО ДА НЕ СЕ ПОЗВОЛИ ДА ФАЛИРАТ СПОКОЙНО ДРУГ БИЗНЕС да почнат, както уволнените хора почват и сменят работа?
18
1
 
5
 
! Отговори
Чичо Паричко преди 2 месеца
Схеми и далавера ще се надървят от възбуда хората от бизнесите.
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тези картели както дружно искат пари, така заедно трябва да плащат във фонд Ковид пари за разболяните от тяхната дейност хора.

"Плащайте ни, иначе ще заразяваме" - това е терор и рекет и всичките главатари трябва да бъдат осъдени.