БАБХ започва извънредни проверки на продажбата на сладолед

Ще се инспектират хигиенните условия
17
БАБХ започва извънредни проверки на продажбата на сладолед
Снимка: БГНЕС

Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) започва извънредни проверки на обектите за производство и продажба на сладолед от 14 юни, съобщиха от агенцията.

Предприятията за производство ще бъдат проверявани до 30 юни, а до 30 септември ще се проверяват търговските обекти като колички, щандове на открито и подвижни обекти за продажба на сладолед без предварително опаковане.
В производствените предприятия инспекторите ще проверяват суровините и материалите, използвани за направата на сладолед, както и етикетирането на готовия продукт. Ще бъдат вземани проби за лабораторни изследвания.

В обектите за продажба ще се инспектират хигиенните условия за продажба на сладолед и спазване на условията за съхранението му. Ще се проверява и дали търговците предоставят на потребителите задължителните данни за наличие на вещества или продукти, които могат да станат причина за проява на алергии.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: сладоледБАБХ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те сладоледите са на Али бегащия.Нали я пъпче той тая дето измисли рецептите на Рафи.Само дето всичките са с незаконен ток и от както онзи павилион с незаконния си ток уби едно момче им го спряха тока.Затова няма сладоледи.
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А на турските дюнерджииници кога? на всеки ъгъл някакво мизерно място, а хигиентата вътре е направо потресаваща.
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 12Пазарът ще изхвърли всеки тарикат,който предлага менте.Вече не сме в 90-теПовтаряй си го това докато ядеш сирене от палмово масло и пиеш прясно мляко направено от вода и сухо мляко.
14
0
 
2
 
! Отговори
Nona преди 2 години
От 3 седмици няма сладолед в София на открито... нито в Борисовата,нито в парка Заимов или в центъра
13
0
 
1
 
! Отговори
само да кажа преди 2 години
ще ще ще.....стадото нека вярва какво го"информират"поръчковите медиии....но все пак на върха на системата на матрицата за контрол на съзнанието е казано....блажени са вярващите!!!!... :)))))))))... а по велик ден "проверявали"агнешкото месо и яйцата а по новогодишните празници"проверявали" пържолите!!!!!....ехааа има ли другаде такава държава да се управлява и манипулира тълпата по поръчковите и дезинформационни медии!!!!...някой ако зне такава държава да каже...
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама глупости бе!Всичко е за пари!Пазарът ще изхвърли всеки тарикат,който предлага менте.Вече не сме в 90-те.БАБХ са корумпирани неуспели докторчета,назначени на чиновнически позиции.Пълна пародия!Отчитат там някаква дейност.
11
0
 
3
 
! Отговори
морски преди 2 години
Не знам на Сл.бряг, но на близки места дори спасителите на плажа гледат страшно.Мутри,утреещи се, всякакви криминални елементи, то нормален човек (дори проверяващ да е) няма място там.Ще му се случи случка, рови ли за алергии напр.Ако продължи да рови - случка фатална.
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леле тук на сл.бряг на всеки 30 метра сладолед продават ,и всичко си е наред ,къде е бабх ?
9
0
 
10
 
! Отговори
Ддд преди 2 години
Няма проблем като Макдоналдс и хесбургер продават ГМО продукти които не могат да се разградят в тялото.
8
1
 
1
 
! Отговори
Който не е с нас… преди 2 години
Алибегов чао чао!
7
1
 
6
 
! Отговори
имитация Демокрация преди 2 години
`6`,Колкото има вино във бутилките във нароилите се Винарни.Толкоз български лозя няма за българско местно вино.
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съмнявам се, че има сладолед в сладоледа.
5
1
 
4
 
! Отговори
З0+ г. `държавата`не преди 2 години
иска да се справи със кучета разкъсващи хора по улиците, вие наивници чакате резултати от проверки, пък било то и извънредни.
4
0
 
2
 
! Отговори
За всекиго по нещо!! преди 2 години
Това е резултата от проверките.
3
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да проверят съдържанието на сладоледа. Защото това е всичко друго но не и сладолед. Понеже децата ми много обичат сладолед им правя вкъщи. Защото този дето го продават е чиста химия. Няма грам прясно мляко с което се прави истинският сладолед. В лабораторията в която работи мой приятел му занесох така наречения сладолед и той като го провери каза че това не е сладолед а букет от всякакви химически вещества. Всичко в сладоледите е изкуствено на ГМО основа. Не купувайте и не тровете децата си.
2
4
 
3
 
! Отговори
алхимик преди 2 години
Със ГМО правя чудеса !
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
имитация ама не на сладолед, а на работа

Спонсорирани публикации