Най-скъпото място за паркиране в света

То се намира в луксозен гараж в Манхатън и е оценено на $1 млн.
29 май 2012 15:41,
14
Най-скъпото място за паркиране в света
В Ню Йорк паркирането не е лека задача. Снимка: Reuters

Най-скъпото място за паркиране на автомобил се оказва гараж със собствен изход на 11-а улица в Манхатън, Ню Йорк. Размерът на гаража е 7 метра дължина, 4 метра широчина и 4.6 м височина, като последното означава, че той може да бъде направен на 2 нива. И съответно в него да влязат 2 автомобила.

Цената на това място за паркиране е 1 млн. долара. Засега гаражът не е готов, тъй като зданието, в което се намира, все още се строи.

Това е сграда с 6 огромни апартамента, която се оценява на $38.8 млн. Гаражът в нея струва точно $1 млн., като тази сума явно е по джоба на бъдещите собственици на имоти в сградата. Някои от тях вече са проявили интерес към закупуването на гаража, който струва между 6 и 7 пъти повече от някои апартаменти в същия район.

Вестник NY Post изчисли, че сумата, която се иска за гаража, ще стигне на бъдещия му собственик ежедневно да плаща глобите си за паркиране в продължение на 24 години. Сега санкцията за неправилно паркиране в САЩ е $115.

Досега най-скъпото място за паркиране се намираше в Лондон, където неизвестен собственик на автомобил плати 200 000 паунда или $322 000 да държи колата си на закрито.

Наскоро и в Москва бизнесмен плати сериозна сума - $100 000, за да може да паркира машината си на специално място в центъра на руската столица.

Още любопитни новини от света на автомобилите вижте в Automedia.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
0
 
! Отговори
gyza преди 11 години
jigulata she q vkaram tam : )))
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
:Д за 115 кинта можеш да заградиш гараж за 1 милион:Д 11 улица ша знам
9
4
 
4
 
! Отговори
Мия преди 11 години
Аз съм Мия и търся някой да си го на...Ако има мераклии само ми кажете, другото на мене оставете Пия, бия и умея да се крия, но който ме намери не ще се начумериЧакам ви сладури
8
1
 
8
 
! Отговори
До 6 преди 11 години
Няма нищо странно - в по - цивилизованите страни е нормално да вървиш в дясно, за да става лесно разминаването. Не като тук - да ти се мотат из краката като се мъчиш да бързаш. И по стълбища и ескалатори - нормално е да се съобразяваш.
7
6
 
7
 
! Отговори
лалл преди 11 години
само луд би дал толкова пари
6
1
 
5
 
! Отговори
den преди 11 години
искам да си сложа там каручката:)
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
нищо странно...редят се на опашка за дефицитна тоалетна хартия :)).
4
2
 
7
 
! Отговори
няква преди 11 години
никога не са ме поругавали на скъп паркинг.....само на тавани и мазета някви ...ужас искам и аз малко луксчееееее деееееееее
3
5
 
3
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Тези са...факири.Като ги гледам как са се...нанизали през 10 сантиметра...колите.Как са ги...вкарали? За ваденето да...викат мен;бързо ще направя...място.
2
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като отида в Манхатън ще знам вече къде да паркирам.
1
13
 
10
 
! Отговори
mlad6ito преди 11 години
искам да си паркирам там девственото сладко дупи :)