Какви коли карат Путин и министрите му?

Президентът разполага с „Лада Нива“
17 апр 2022 16:15, Нели Христова
55
Какви коли карат Путин и министрите му?
Снимка: БГНЕС

Почти всички чуждестранни автомобилни компании, с изключение на китайските, прекратиха дейността си в Русия заради нападението на Украйна. И така населението на страна остана без възможност за покупка на нови чуждестранни автомобили. Мярката ще засегне и управляващия елит, така че е интересно да се разбере с какви превозни средства разполагат в момента ръководителите на страната.

Данните са предоставени от данъчните декларации за 2021 г., като в тях са посочени най-различни автомобили - от класики от времето на СССР до съвременни електромобили като Tesla Model X, например, пишат от Automedia.

Руският президент Владимир Путин, който в момента е най-мразеният човек на планетата, разполага „Лада Нива“, два съветски автомобила ГАЗ-М21 „Волга“ и туристическо ремарке „Скиф“.

Премиерът на Русия – Михаил Мишустин, е декларирал само едно превозно средство и това е кросоувър Ford Kuga. В същото време заместник-председателя на Съвета за безопасност Дмитрий Медведев разполага с ГАЗ-20 „Победа“ и ГАЗ-21 „Волга“ (на снимката), а съпругата му Светлана е собственик на VW Golf.

Министърът на финансите Антон Силуанов притежава ГАЗ-69, ВАЗ-21011 и BMW X6, а също така мотоциклети BMW, Harley-Davidson и руски „Урал“. Министърът на транспорта Виталий Соловьов е собственик на BMW X5 и Bentley Continental GT, докато на името на жена му се водят два спортни Mercedes-Benz - седан S63 AMG и кросоувър GLE 63 AMG.

Една от най-интересните коли обаче принадлежи на министъра на природните ресурси и екологията Александра Козлова, която притежава Dodge Challenger. А нейният колела Денис Мантуров, който ръководи Министерството на промишлеността и търговията, е собственик на Tesla Model X 100D (на снимката), както и на Lada Vesta.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А яхтите им в коя руZZка корабострителница са построени? А нашите защо карат нацистки автомобили като Мерцедес и Audi - качвайте се на лади, газовем волги и тем подобни "безаналогиви" машини.
43
7
 
13
 
! Отговори
Четете преди 2 години
Нострадамус е предрекъл победа на Украйна.
42
5
 
11
 
! Отговори
Лондон преди 2 години
Ненужна статия за убиец
41
4
 
16
 
! Отговори
Хитър Петър преди 2 години
Тоя пигмей не може да кара *** са толкова далеч! Оказа се, че взимат всякаква *** в кгб! Щом такива недоносчета ги взимат в кгб сега да му сърбат попарата! Държава от злобни ***! Великата продънена империя! По жалко нещо няма в цялата история на света!
40
12
 
7
 
! Отговори
Бай Ставри. преди 2 години
Той да избие всички бандеровци пък ще му пръднат на дедовия.
39
1
 
13
 
! Отговори
Зевзек преди 2 години
Моля ви се, ама те даже и коли нямат и сутрин ходят на работа с рейса. Дупчат си билетчето да не ги глоби контрольора.
38
12
 
17
 
! Отговори
7836 преди 2 години
Путлерчето не кара нищо.Шубе го да подаде муцуна извън бункера.А излезе, а го погнат кат диво прасе.А юнак се пише, бомби ще размахва.Бе нема ли да се гътне та да се куртулиса света.
37
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички ще стигнат до Хага
36
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега ще правят ,,Буратино,, с дървени части
35
5
 
15
 
! Отговори
Москвич преди 2 години
Путин върна Русия в ерата на Москвича
34
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименХаха а да си чувал че жигули са по модел на фиат. Дори външно много си приличат. ама това е било преди да се родиш, отде да го знаеш. То опорките разчитат на късата памет и младата възраст.
33
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До РавнопосавеностСъщите които казват че ББ престъпник и българите го мразят.
32
0
 
3
 
! Отговори
до 32 преди 2 години
Аз си падам по горите а не по нивите.
31
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: номер 32 Да бе да! Изобщо не ги подценяваме! Ладите де факто са по лиценз на Фиат. Отначало са се казвали Жигули, но после са сменили името, защото в чужбина им звучи като жиголо.Ладата не е кола, а начин на мислене. А Путин кара Харлей Дейвидсън. Другите му коли са регистрирани на дъщерите му и други роднини, за да не го хванат в крачка.
30
11
 
7
 
! Отговори
Мдааа преди 2 години
Доста западни производители взаимстват иновации от ладите, особено в интериора, окачването, двигателитв и шасито.
29
14
 
11
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
Струва ми се, че много подценявате нивите. Качествата им на високопроходими машини са признати и от представители на много чужди марки. Ама на българина само му дай да ***, вместо да си преовери фактите.
28
19
 
18
 
! Отговори
Абе преди 2 години
чак пък най-мразения... Според мен Бай Дън е много по-мразен, щото иска да зароби целия свят с неговия нов световен ред.
27
7
 
23
 
! Отговори
CCCP преди 2 години
Лада Нива и Волга, не мога просто ще умра от смях. Някой да им каже, че втората световна война свърши. Земята вика Путин..... Хахахаха
26
9
 
21
 
! Отговори
отец Нафърфорий преди 2 години
В подземният град- бункер на Урал путин си кара колата , няма светофари, свобода.
25
4
 
34
 
! Отговори
смях преди 2 години
Путин е най богатия човек на земята и кара Нива.