Не разрешиха на 52-год. жена да изведе непълнолетно момиче от страната

Национална служба "Гранична полиция" е уведомила районната прокуратура в Перник за неправомерните действия на нотариус, заверил пълномощното с невярно съдържание
19 апр 2005 13:31,

Гранични полицаи на ГКПП-Калотина не са разрешили на 52-годишна жена да изведе от страната непълнолетно момиче с нередовни документи, съобщи БТА по информация от пресслужбата на Национална служба "Гранична полиция" - МВР.

Цонка А. от с. Петърница, Плевенска област, е пристигнала на пункта за излизане от страната с лек автомобил. С нея пътувала М. В. (16 г.). Двете били върнати обратно, защото Цонка заявила на граничните полицаи, че забравила пълномощното, с което родителите се съгласяват непълнолетната им дъщеря да бъде изведена зад граница.

Ден по-късно двете пристигнали отново на пункта. На служителите направило впечатление, че пълномощното е заверено от нотариус в Перник. След направената справка, граничните полицаи установили, че по времето, когато е заверено пълномощното, бащата на момичето не е бил в България, така че няма как да е положил подписа си пред нотариус.

Тогава Цонка А. заявила, че пълномощното е подписано от бащата в Италия и е заверено от майката в България. По разпореждане на районния прокурор в Сливница двете са върнати обратно в страната. На Цонка е връчена призовка да се яви днес при дознател на ГКПП-Калотина.

Национална служба "Гранична полиция" е уведомила районната прокуратура в Перник за неправомерните действия на нотариуса, заверил пълномощното с невярно съдържание, допълниха от пресслужбата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание