Задържаха Тошко Добрев

Бившият шеф на "Софийски имоти" хванат на Дунав мост, съдят го за безстопанственост, ощетил дружеството с близо 2 млн. лева
26 авг 2008 08:56,
18
Задържаха Тошко Добрев
Добрев бил задържан на Дунав мост на влизане в страната. Снимка: БГНЕС

Бившият ръководител на на общинското дружество "Софийски имоти" Тошко Добрев е бил задържан в неделя на Дунав мост на влизане в страната.

Днес ще му бъде предявено обвинение в безстопанственост, ощетила дружеството с 1.9 милиона лева
и ще му бъде определена гаранция от 20 хиляди лева.

На Добрев ще му бъде наложена и забрана за напускане на страната, е съобщил за вестник "24 часа" прокурорът Пламен Панайотов.

Бизнесменът бе обявен за национално издирване, тъй като не се яви в началото на юли, за да му бъде предявено обвинение.

Магистратите дори обявиха, че ще подготвят европейска заповед за задържането му, ако не се яви до края на август.

Добрев ще бъде съден заради 13 предварителни договора за продажба на общински имоти в столицата.

Тези договори впоследствие били използвани при окончателното сключване на сделки.

Продажбите били извършени в нарушение на мораториума, а имотите били продадени на цени по-ниски от пазарните.

Заедно с Добрев на подсъдимата скамейка ще застанат и други бивши ръководители на дружеството, както и оценители.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
тошо преди 15 години
Дъщеричката сега е лице на Правителствената кампания "България - Добро Място за Работа" :)Как няма да е добро .....http:// .***.bg/bulgaria_video.php?cid=42
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Така е да живее безпристрастната прокуратура. Да живеят също и честните Доган, Първан, Р. Овч, Р. Петк. Както и хилядите знайни и незнайни партийни секретари, които изнесоха държавата. Някой знае ли какво се случи с Огнян Дойнов и децата му примерно. Тошко е крадец на семки в сравнение с тях. Аман от ченгесарски истории.
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Toy mrasnik mai zadmina i Stuchi Ynev,na vnimanieto na DANS,prokuratura i tn.!
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Следващият арестуван от тая общинска пасмина ще е Бойко Борисов - до 1 година... + другото и заради /общите/ далавери на солташака му Диков &брат - "случайно" изпълняващ длъжността главен архитект на София.
13
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Тошко Добрев си беше държава в държавата, всички знаеха за далаверите на Софийски имоти, не можело да се съди по служове?Ами защо не се самосезирхте, актовете им са публични и не са били тайна на никого, всеки може да ги прочете в нотариата/ агенция по вписваниякта8, или това пак е игра с публиката за пред Европа, защо вътре следва да са не само хигиенистите на Софийски имоти, но и много други , включително, общинари, кметове , някои от които се хилят нагло и то с години, без някой още да им е гръмнал черепа!
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Podkrepymte napalno,trybva da gi podkarat vsichki,te se znayt koisa i nai veche gospodina Nikolov...........
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ще ги съдят с месеци, накрая ще кажат че нямат достатъчно доказателства и до там.
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
za toshko i antoan slushame pochti desetiletie - kradtsi i dalaveradjii! otnovo ni puskate tazi davka! a segashnite kradtsi na evropeyski pari , kade sa? na sad ili v zatvora? ha ha ha
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Няма да се учудя, ако Георги Станчев от Пощенска банка не е бил спестовната касичка и на Тошко Добрев, както предишния е посочил за връзките му с Вальо Топлото и Валентин Първанов. Мисля, че когато Валентин Първанов е бил изпълнителен директор на ПРО-дружеството на НОИ, Георги Станчев е бил директор по собствеността в НОИ. Странно съвпадение, нали...Освен това, Георги Станчев беше и човек на тогавашния шеф на Пощенска банка - Владимиров. Абе нищо не се разбра какво стана с тях. Осъдиха ли ги или ги изпратиха да си харчат парите навън?
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Прав си 7. Един мой приятел, който е работил в Пощенска банка, ми беше споменал нещо интересно. Помните ли лицето Георги Станчев, който като експерт в Пощенска укриваше парите на Вальо Топлото. Е, този същият е бил и пощенска кутия на цитирания по-долу приятел на Тошко - Валентин Първанов. Та не се учудвам, че този Първанов е другарувал и с адаша си от Топлофикация и с бандита Тошко от Софийски имоти. Пари, много пари и общи интереси - това ги обединява тези мутри в костюми.
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
както и сагата с Маргините. Дотук ги опазиха. Та защо не споменават кои са тези оценители, които са мафиотствали с Тошко Добрев. Какво става с приятелчето на Шулева и Едит Гетова Валентин Първанов. Този мушморок не само че окраде дружеството на НОИ като бивш изпълнителен директор, но същевременно подари държавен имот на Вальо Топлото в Приморско. Освен това, благодарение на неговите псевдо-оценки на софийските имоти Тошко Добрев подари на безценица на мутрите имоти за много повече от посочените два милиона. Неслучайно Тошко Добрев и Валентин Първанов бяха винаги заедно на своите тържества в столичните хотели.А сега Валентин Първанов се радва на построения с откраднатите пари хотел Виго в Несебър. И още, и още ...
6
0
 
0
 
! Отговори
малкият ужасен тасма преди 15 години
ааа тошето ли само.айде давайте нататък.следващият софиянсики....една по една малките риби биват изяждани за да живеят големите.като свършат малките и голямата ще умре от глад.ама до тогава ще си намерят други бунаци да вадят кестени от огъня.за кой е рал този интересно.
5
0
 
0
 
! Отговори
Razbira4 преди 15 години
Както е тръгнало трябва всички които са били протежета на Софиянски да бъдат проверени.Визирам Антоан Николов и компания ,които окрадоха всичко до което се докоснаха.
4
0
 
0
 
! Отговори
Димитър Златков преди 15 години
Прокуратурата всъщност прави услуга на г-н Добрев, защото Брендо го е поръчал заради неизпълнени ангажименти, от времето в което Тошко Добрев бе шеф на Софийски имоти. Арестуват го за да му спасят живота.
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
borisov, za kakvo ti e da si premier, vij kva lapanica ima v sofeto, stoi si na na.sr.ania g.a.z
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Софиянски, Борисов и общинските съветници са мафия и трябва да бъдат съдени още по-строго от бизнесменаТошко
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Време му беше на тоя тошко!