Задържаха 20-годишен, подавал фалшиви сигнали за забавление

Момчето подало и фалшив сигнал за бомба
25 фев 2013 13:10,
2
Задържаха 20-годишен, подавал фалшиви сигнали за забавление
Снимка: архив Impact press group

Полицията задържа 20-годишен мъж, подал над 20 фалшиви сигнала на тел. 112 за забавление, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Велико Търново.

Пред полицейските служители той обяснил, че е подавал неверните сигнали, за да се забавлява. Младежът е задържан за срок до 24 часа, а срещу него е започнато бързо производство за подаване на неверни данни на тел. 112.

Полицията е открила момчето след двудневно издирване, след като бил подаден сигнал за взривно устройство, което трябвало да бъде поставено в кабинета на кмета на община Горна Оряховица.

В петък, около 14,33 ч. той е подал сигнал на тел. 112, като обяснил, че след два часа ще заложи взривно устройство в кабинета на горнооряховския кмет.

Районът около сградата на общината незабавно е отцепен от полицейските служители. Извършени се проверки на всички граждани, преминаващи през входовете и изходите на сградата. Веднага е засечен номерът, от който е бил подаден сигналът и съответно районът, където ползвателят му се намира.

Установено е още, че през последната седмица от този мобилен номер са подадени над 20 лъжливи сигнала за различни видове произшествия.

Вчера полицейските служители намерили 20-годишното момче в къща в с. Първомайци, където работел като общ работник към частна фирма, занимаваща се със строителни дейности. Момчето е бивш възпитаник на Социален Учебно професионален център „Елена Грънчарова”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
поредния ***!!! трябва да се открие Зоологическа градина за *** същества и такива да се показват на Обществото... "Как Човек се превръща в Животно"