Стрелецът от Лясковец с обвинение за умишлено убийство

Ранените полицаи са в стабилно състояние
Обновена: 15 мар 2014 21:40 | 15 мар 2014 20:48, Петя Славова
111
Стрелецът от Лясковец с обвинение за умишлено убийство
Снимка: БТА

Повдигнато е обвинение за умишлено убийство на полицай на Петко Савов от Лясковец, съобщи говорителят на прокуратурата във Велико Търново Катерина Лещакова.

Тя уточни, че обвинението е повдигнато по чл. 116, ал. 2 от Наказателния кодекс на базата на процесуално-следствените действия по досъдебното производство, започнато на 14 март.

Вчера при специализирана полицейска операция 53-годишният Петко Савов Петков застреля полицай и рани други трима служители на реда при опит да изземат боен арсенал от дома му в Лясковец.

Още по темата

На този етап няма да бъде повдигано обвинение срещу майката на стрелеца Стефка С., съобщи за БТА Лещакова.

Стефка С. /76 г./ беше задържана вчера за 24 часа с полицейска мярка за съхранение на незаконни боеприпаси в следствения арест на Районното полицейско управление в Горна Оряховица.

Обвинение не й е повдигнато и засега няма да бъде повдигано, което означава, че тя ще бъде освободена от ареста, каза Лещакова. 

Както Dnes.bg писа, причината за задържането на Стефка Савова е, че по време на спецакцията на МВР по обезвреждане на нейния син, тя се е опитвала да заблуди униформените, че синът й е починал. Това е можело да доведе и до още жертви с оглед на тежкото въоръжение, което Петков е имал в дома си.

Състоянието на тримата ранени при операцията служители остава стабилно и без промяна. Показателите им са добри. Раненият стрелец Петко Савов още е в болница във Велико Търново.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
4
 
! Отговори
еничар преди 10 години
Справедливостта няма народност етнос или цвят БГ е прав да се върнат старите Крумови закони.Ако някой от Анонимните може да предложи друго истинско законодателство моля да заповяда
33
2
 
5
 
! Отговори
бг преди 10 години
Благодарение на тези твърди закони като "Око за око зъб за зъб" и Крумовите закони сме оцелели.Сегашната съдебна власт ще ни затрие, а Вие си драскайте и злорадствайте на чуждото нещастие......................
32
13
 
5
 
! Отговори
еничар преди 10 години
На всеки плюещ по убитият човек да му се върне същото .Закона е категоричен бе *** драскащи импотяги.Кво толкова има да мислите Америка та Америка защитавал си бил имота престъпника.Ами пострадалите кой са защитавали бе *** долни.Вашите деца и Вас иначе много им требе да стават рано да ходят да задържат някои.А за бабата смъртно наказание дето е родила този убиец.Чл.339 от НК които придобие държи и съхранява по какъвто и да е начин незаконно оръжие и боеприпаси......
31
1
 
11
 
! Отговори
психиатър преди 10 години
луд е целия български народ че търпи гладен еничарите да дирибействат върху него и да охраняват добре охранената политическа каста
30
4
 
11
 
! Отговори
Алов преди 10 години
Полицаите да се радват,че не ги е обладал.
29
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тия двамата ако се разприказват ще стане страшно за некадърната ни полиция и още по некадърната политическа класа
28
3
 
18
 
! Отговори
Не е виц преди 10 години
76 годишна старица от Лясковец изпозастреля нападатели на дома си , оказа ,че били барети от отрада за борба с тероризма . На въпроса , ЩО ТАКА ,*** БАБО . тя отговаря МИ ДЕ ДА ГИ ЗНАМ ЧИ СА ТЕ .
27
1
 
5
 
! Отговори
муспи преди 10 години
Не забравяйте другари, че ако всеки почне да стреля, ще изчезнат евреите! Демокрацията преди всичко!
26
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Егати полицията, започнаха да задържат баби, вместо да ги пазят!
25
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Човека явна не е луд, а полицаите са луди, че го нападат в 5 сутринта, след като знаят че е и военен. Той явно се е защитавал, може да ги е помислил за бандити.И хич не ме убеждавайте, че не е излизал от дома си 4 години и едва ли не утре е щял да стреля по деца. Има нещо скрито в цялата история, но ще излезе на яве.
24
5
 
25
 
! Отговори
Вече така преди 10 години
Само това е начинът да се отбраняваме от башибозук и еничари. И в Швейцария е така. Бай Петко е герой, който се е самоотбранявал. Престъпници са тези, които слугуват на догана, местана и съсела и тарашат къщите на обикновените хорица!
23
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 20 Истината е,че си пълен ***,а такива като теб само пищите и ви става лошо като видите кръв !
22
0
 
3
 
! Отговори
... преди 10 години
Много знаех бе момче, защо не ходи ти в месно момчетата ???
21
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Спокойно, адвоката му само трябва да докаже, че е евреин и ще го пуснат...после може да осъди държавата и както винаги 30% от обезщетението са за управляващите
20
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** уточнете се вече, на невменяеми освидетелствани хора накратко наречени ЛУДИ, не може да им се повдигат обвинения, по закон го пишего.Звъннете там на МВр-то който ви диктуват какво да пишите и си сверете информацията. Защото и едните и другите не знаете какъв е закона, нищо че едните уж са назначени да го представляват. Нищо не се споменава полицайте имали ли са заповед за задържане и кой я е издал (прокурор, по новия закон) и да се използват спец части и специализирана техник.
19
1
 
11
 
! Отговори
Хелзинки преди 10 години
БХК няма ли да защитят този човеколюбец?
18
10
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
К'во умишлено убийство бе Йовчев???Ти си за затвор заедно със скапаните ти спец части дето влизат с взлом в частен имот.Много ясно че ще ви надупчи скапаните *** човека. *** *** ченгесарска ***! Предупредихте ли го да се предаде рано сутринта по тъмно в 6 часа? Не сте! Ми и аз да бях на човека на мястото щях да ви разстрелям скапаните спец части като кучета! Който влиза в дома ми без с взлом без да се легитимира го убивам на място!
17
3
 
15
 
! Отговори
До варг преди 10 години
Нормалния човек като чуе , че идват барети ще легне на земята и ще се предаде. Точно това им е грешката ,че са му отишли като на гости и не е имало адекватни действия
16
4
 
25
 
! Отговори
АТИЛА преди 10 години
Бай Петко да ги Илядиш, както Лазарниците така и Ловните Свински Трофеи.Кой ходи на гости рано сабахлем в 5 и 30 освен Айдуците от Бандата Организирани Престъпници-БОП ?Петко Савов-Бренекето ГЕРОЙ !!!Петко Савов е преминал обучение в КАВКАЗ.Петко Савов е спяща клетка на Уйгуро Булгарски Джамаат.Петко Савов е МЪЖ с претенции-ШИБА само Милиционерски ***.Петко Савов е Шеф Готвач с вкус-Специалитета му е Милиционерска Дроб Сарма.КАЗАХ !!!
15
7
 
19
 
! Отговори
бубс преди 10 години
*** пародията ;(Тия полицаи дали са спазвали елементарни правила ?Дори в казармата са ни учили че първо трябва да предупредиш 3 пъти че ще стреляш.После стреляш халостни, а после - истински....а тия хора май директно са стреляли с истински патрони, кво кат са полицаи ?