Спипаха 8 мъже, крали медни проводници на воля

Стойността на задигнатия проводник е 30 00 лева
14 май 2016 13:15, Боряна Павлова
25
Спипаха 8 мъже, крали медни проводници на воля
Снимка: Архив Bulphoto

ужители от РУ Елхово задържаха група от 8 мъже на възраст от 22 до 33 години за кражба на меден проводник, жители на селата Мелница и Лесово. Това съобщиха от ОД на МВР - Сливен.

Специализираната полицейска операция за противодействие на битовата престъпност е проведена на 13 май на територията, обслужвана от РУ Елхово.

В хода на разследването станало ясно, че между 5 и 10 май в близост до Елхово осмината прокопали тунел под оградата на имот и откраднали 700 метра меден проводник, собственост на телекомуникационна компания.

Нанесената щета е на стойност над 30 000 лева. В хода на работата по случая са открити и иззети 120 кг от откраднатия меден проводник, подготвен за продаване, както и техническите средства, послужили за извършване на престъплението.

Задържаните са привлечени в качеството им на обвиняеми за извършеното престъпление по чл.195, ал.1, т.3 и т.4 вр. чл.194, ал.1 от НК. С постановление на прокурор от Районна прокуратура – Елхово един от мъжете - 33-годишен жител на село Лесово, остава в ареста със 72-часова мярка “Задържане под стража”.


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Били гладни, да бе да! Ако бяха гладни щяха да крадат хляб, а не проводници за 30 хиляди. Ама номер 8 май не е виждал ... и за това не знае за какво става дума! Трябва да се разходи до някое гето да ги види "гладните" ромки целите в злато.
8
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 8Да, ама като им предложиш храна, отказват. Искат пари, извод -хич не са толкова гладни. Да не говорим за 10 вида помощи, които сигурно получават. Гладни са пенсионерите с минималните пенсии. Да не говорим, че тези са и млади мъже, така че явно само мързела ги спира да работят. Я, колко работа има и по строежите и в селското стопанство, ама никой не ще да работи. Брането е по-лесно.
7
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А, моля ви се, да бъдем коректни. Те не са крали, те са брали проводници. Освен това при тях е "културна особеност" и ние сме длъжни да се съобразяваме с културата и традициите им. :))
6
35
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато глада говори и Господ мълчи! Опитайте се да не ядете 3 дни и ще ви питам как се чувствате! Само че няма да издържите и един ден и ще тръгнете да обирате каквото ви попадне. Както са казали старите хора. СИТ НА ГЛАДЕН ВЯРА НЯМА!
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
по чл.195, ал.1, т.3 и т.4 вр. чл.194, ал.1 от НК. ТОВА 4 ВР. ВРАТИЧКА В ЗАКОНА ЛИ Е?
4
0
 
38
 
! Отговори
. преди 5 години
"няма работа, гладни сме и за това крадем" ами като сте гладни крадете храна, бе с жици ли започнахте да се храните вече
3
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От кога пък брането на жиса стана престъпление ?
2
0
 
48
 
! Отговори
а де преди 5 години
Не е кражба , а терористичен атентат . Стига сте си затваряли очите пред фактите.
1
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
У-жители??? Какво ще да е това?