Ретро палеж с "Молотов" на ретро коли

МВР: Възможно е пожарът в Хасково да е умишлен!
3 авг 2016 09:00,
7

Снимка: Булфото

Директорът на Областната дирекция на МВР в Хасково Ангел Цанков смята, че е възможно умишлено действие при вчерашния пожар, изпепелил шоурума с луксозни ретроколи на бившия хасковски кмет Георги Иванов.

"Пожаротехническа експертиза ще установява дали пожарът е умишлен", посочи той.

Още по темата

По думите му сигналът за огнената стихия е получен в понеделник призори и веднага на място са изпратени екипи на пожарната.  Разследващите са установили, че огънят е тръгнал от една кола и се е разпространил към другите четири.

Разпитани са лицата, имащи достъп до шоурума, предстои и самият Георги Иванов да бъде разпитан, поясни Цанков.

Бившият градоначалник на областния град настоя, че при пожара няма застрахователна измама от негова страна.

"Тук става въпрос за сплашване. Всички очакват, че отново ще се кандидатирам и искат да ме сплашат, но това не е част от моето бъдеще", категоричен бе Иванов.

"Установи се, че е извършен взлом, подхвърлен е "Молотов". Три автомобила са изгорели. Щетите са огромни", пресметна той пред bTV.

Припомняме ви, че в средата на юни прокуратурата внесе в съда в Хасково обвинителен акт срещу бившия кмет на града Георги Иванов заради заповед за разрушаване на сграда паметник на културата.

Окръжна прокуратурата-Пловдив го обвинява, че в качеството си на длъжностно лице противозаконно е дал разрешение за разрушаване на културна ценност - сградата на бившия Хасковски затвор, която е построена през 1892 г. и обявена за паметник на културата с историческо значение, със статут на историческа недвижима културна ценност, категория "национално значение".

Сигналът за разрушаването на обекта е от края на юли 2015-та година.

Разпитан в хода на досъдебното производство, Георги Иванов не се е признал за виновен. Предвиденото по закон наказание по повдигнатото обвинение е от 1 до 6 години лишаване от свобода, глоба от 1000 до 5000 лева и лишаване от право да заема определена държавна или обществена длъжност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Алов преди 7 години
"че е възможно умишлено действие" мо'лотов хмм.Аз смятам,че е битов инцидент.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Навремето СДС изпяха Сбогом Любима -песента още е актуална за отрочето наБКП- БСП-ГЕРБ !
3
0
 
4
 
! Отговори
Yo преди 7 години
Гробарите му казват да си трае за контрабандата на цигари и наркотици,които се извършват сега през Хасково
2
8
 
7
 
! Отговори
Мнение преди 7 години
Това е резултата от 45г.социализъм.Научиха ни на завист, мързел и омраза към богатите ,можещите и успелите хора.Как така той ще има повече от мен?.С такива хора развито демократично общество не се прави.Този който е извършил този палеж, заслужава да въстанови всички причинени щети.Щом е такъв гнусар вероятно няма пари.Тогава конфискация на цялото му имущество и ако няма такова в затвора.Подлец.
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
за да е класика трябваше да запалят руски танк с Коктела за ***