Горски задържаха бракониер с големи количества дървесина

Нарушението е констатирано в землището на село Огоя
27 окт 2016 13:44, Красимир Ангелов
5
Горски задържаха бракониер с големи количества дървесина
Снимка: Булфото, архив

Горски инспектори от Регионалната дирекция по горите (РДГ)-София са задържали системен нарушител при акция за незаконен добив на дървесина на територията на дирекцията, съобщиха от Изпълнителната агенция по горите.

Нарушението е констатирано в землището на село Огоя, община Своге, в момент на претоварване на незаконната дървесина от един на друг товарен автомобил. При поискване от страна на проверяващите на документи, доказващи законния произход на материала, шофьорът на един от автомобилите се опитал да избяга с камиона си към Ботевград.

В крайна сметка със съдействието на органите на МВР нарушителят е открит и задържан. Това е шестата бракониерска проява на лицето за последните няколко години, посочват от ИАГ.

Съставени са пет акта по Закона за горите за съхранение и транспортиране на дървесина без превозен билет и контролна горска марка и неизпълнение на разпореждане на контролен орган.
Иззети са товарните автомобили и 15 куб. метра незаконна дървесина.

При същата акция в землището на село Огоя е задържан и трети камион, натоварен с 10 куб. м дърва за огрев, без контролни марки и превозен билет.

За последните десет дни горските инспектори от РДГ-София, са конфискували 50 куб. метра дървесина, 6 моторни превозни средства, едно ремарке, два бензиномоторни триона. Съставени са 25 акта за нарушения по Закона за горите.


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
маче преди 4 години
Дървата които са на снимката са от категорията "Суха и паднала маса"........
2
0
 
4
 
! Отговори
Турист преди 4 години
Само един са хванали? Я да се поразходят, гората кънти от електрически триони!
1
1
 
5
 
! Отговори
socialen преди 4 години
Като е спрял да се отчита на местния васал от ПП ГЕРП сега да си понесе заслуженото.