14-годишно момче уби с нож седмокласничка

Скарали се за вещи, момчето проболо момичето в сърцето
117
14-годишно момче уби с нож седмокласничка
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Под надзора на Окръжната прокуратура в Стара Загора полицията разследва убийство на момиче на 13 години от павелбанското село Скобелево. За престъплението е задържано момче на 14 години от същото село. Това потвърди днес за "24 часа" окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов.

Инцидентът станал в събота към 15 часа на улица в ромската махала на Скобелево.

Двете деца се скарали за някакви вещи, при което Туджай извадил нож и наръгал 3 пъти Диана - два от ударите попаднали в сърцето и бъбреците на момичето, разказват в селото.

Близки се обадили за линейка, но решили, че тя ще се забави и натоварили раненото дете на личен автомобол, за да го закарат по-бързо в Спешния център в Казанлък.

То починало по пътя. Момичето е седмокласничка в основното училище на Скобелево.

Туджай е ученик в осми клас в Павел баня, навършил 14 години преди няколко месеца. До миналата година учел в Скобелево. Там с него работили ресурсни учители, тъй като имал специални образователни потребности. За установяване на моментното му състояние е назначена комплексна психолого-психиатрична екпертиза, каза още окръжният прокурор.

Най-напред момчето е задържано за 24 часа, прокуратурата ще удължи задържането му с още 72 часа. По-нататък ще се действа според резултатите от експертизата - прокуратурата може да поиска постоянен арест за извършителя, но може той да бъде настанен за лечение в специализирано медицинско заведение.

По досъдебното производство е назначена и съдебно-медицинска експертиза. Ножът, с който е извършено убийството, е иззет от разследващите.


 


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
3
 
! Отговори
Ммс преди 1 месец
Според мен трябва да излезе някаква забрана за носенето на хладни оръжия,вече в детската градина взеха да стават убийства,какво е това нещо,всеки психопат си има нож в джоба,направиш му някаква забележка и си се простил с живота,това е безумие,но чувството за безнаказаност това поражда
92
1
 
1
 
! Отговори
То като чета преди 1 месец
Коментарите - всичко живо е със СОП
91
2
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
То и тиквата има специални образователни потребности, а па на....
90
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 78

Гласувай бе , гласувай. Защо не гласуваш? Силен си кат пиеш шльокавица и на думи. Ама стана ли напечено- бягаш. Искаш електронно гласуване, а всъщност незнаещ как се работи с елементарен телефон и дори телевизора не можеш да си пуснеш.
89
3
 
2
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 1 месец
14 г. подобие на човек убило 13 г.подобие на човек......Така би трябвало да звучи заглавието !
88
0
 
3
 
! Отговори
Ивайло преди 1 месец
То само името като му чуеш и ти става ясно за какво става въпрос.....
87
2
 
8
 
! Отговори
Бай Тоше преди 1 месец
Лошите новини трябва да бъдат забранени, като при Бае Тоше!

Само преизпълени петилетки и трудови успехи, раята друго не и трябва да знае.
86
0
 
13
 
! Отговори
Стефчо преди 1 месец
Ама те от сините братя бе,нормално за тях това е начин на живот и забавление. дератизация трябва да има браво!
85
0
 
21
 
! Отговори
СОП? преди 1 месец
В други медии цитират кмета, че момичето е била много добра ученичка и с трудолюбиви родители. Това момиче, ромче, е учило и ако беше останала жива щеше да има някакъв занаят/професия. Но малоумниците в МОН набутаха всички *** в нормалните училища, закриха помощните и сега във всеки клас има поне по едно СОПаджийче, което мучи, буйства и е нечленоразделно, водят го 'аутистче'. МОН са опасни за българските деца
84
1
 
6
 
! Отговори
ЦИНИК преди 1 месец
Тряаа секи дъ носи нож.Или друго ко си има.По добре 3ма а та съдят ,отколкото 6 ма а та носят с краката напред.Така е у нашта дръжава.
83
1
 
11
 
! Отговори
komitataей преди 1 месец
специални потребности и бъдещи убийци с психични отклонения е пълно нови програми за асоциирани и т.н
82
0
 
22
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
сериозни образователни потребности, да се чете като неграмотен осмокласник, който почти говори български език.
81
0
 
24
 
! Отговори
Оле ужас преди 1 месец
Голям мъж тоз Тунджай бе да наръга три пъти момичето какви са тези хора от средновековието.
80
5
 
32
 
! Отговори
Родител преди 1 месец
Стига етнически , религиозни и расови глупости. Няма абсолютно никакво значени как се казва , от коя религия или какви са му расовите белези , какъв пол е и дали яде месо или люцерна ...... Убил е - значи е убиец. Щом е убиец отива в затвора... ако преди това не го спипат роднините на убитата.
Защото ако жертвата е мое дете , тоя няма да живее дълго и аз ще съм този който отива във затвора... но това са си мои работи и мои решения а всички хора са различни. Тези може да предпочитат да реват.
79
1
 
21
 
! Отговори
Науката няма отговор преди 1 месец
Това естестствено е нечовешко деяние. За да го причислим към животните, то тогава я е убил, за да я изяде. Невярвам и в това! Какви тогава са тези организми - вирус, бактерия?
78
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Роммите вилнеят, защото властта се крепи на технити гласове. Ако искате проблемът с тях да се реши, мястото е парламент, министерски съвет, прокуратура и съд
77
3
 
26
 
! Отговори
Шенол преди 1 месец
Тунджай е прекрасно българско име. Кръстен е на река Тунджа. Там им е банята също....когато е топло времето. Хайахаха
76
13
 
9
 
! Отговори
Гашо преди 1 месец
Тая пък на 13 години ко се е дърпала. Нейните връстнички имат по 3 деца вече. Тунджая да бъде освободен веднага да опложда младите отпадъци
75
8
 
5
 
! Отговори
Митко 21 см преди 1 месец
Хайде още 4 години и тунжая ще може да гласува за Вмро. За убитото....Ко толкоз, ново ша направят
74
14
 
8
 
! Отговори
ЦИНИК преди 1 месец
А ви кажа,идно време и при нас българите и у наше селу,момчето кът навърши 14 годин и му подарявали ергенска ножка.Да си дялка,ябълка си обели,крушка,и тъй нататък.А ергенашите кът одили по седенки,секи имал анджар да са варди,и него и таа дето аресвал.Е чат пат ставало сбиване за някоя мома и често са случвало някой да намушка друг или а го убие.Сагъ могу джендъри бря?