Откриха недекларирана валута за близо 40 000 лв. на Лесово

Парите били в лек автомобил, влизащ от Турция
23 фев 2021 19:24, Анисия Иванова
4
Откриха недекларирана валута за близо 40 000 лв. на Лесово

Митнически служители от Главна дирекция “Митническо разузнаване и разследване“ и служители от ГД „Гранична полиция“ откриха недекларирана валута в евро и турски лири с левова равностойност 39 348 лева при проверка на влизащ в страната от Турция лек автомобил, съобщиха от Агенция "Митници".

Колата марка „Mercedes“ с турска регистрация пристигнала на  ГКПП „Лесово“ вчера, управлявана от турски гражданин с разрешение за пребиваване в България. Шофьорът заявил, че няма нищо за деклариране. Граничният полицай обаче се усъмнил и го селектирал за допълнителна проверка.

При извършената митническа проверка, съвместно със служители от "Гранична полиция“, във връхната дреха и ръчна чанта на шофьора са открити недекларирани 20 000 евро и 1000 турски лири в различни купюри.

Недекларираната валута е с обща левова равностойност  39 348 лева. Срещу турския гражданин е съставен акт за административно нарушение.


4
Още от Крими
Задържаха младеж, излъгал за тежка катастрофа с ранени
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 6 дни
ТОЗИ Е НАПЪЛНО МАЛО-УМЕН!!!

СЛОЖИЛ СИ ПАРИТЕ В ДЖОБА И ВИКА НЕМА ДА МЕ ПРОВЕРЯВАТЕ ПАРИ НЕМАМ :D

ИМА ТОЛКОВА МНОГО МЕСТА КЪДЕТО ДА СЕ НАВРАТ ПАРИ В ЕДНА КОЛА!!!

НО ТОЙ Е НАЙ-ХИТЪР : ША СИ ГИ ДЪРЖИМ У ДЖОБА :D
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
А в едно шкафче откриха недекларирана валута плюс злато за няколко стотин хиляди....
2
1
 
11
 
! Отговори
Трафикант преди 6 дни
Пренесъл съм поне 10 кг злато от турция и стотици хиляди евро чрез DHL разпръснати на 10ки пратки .Никога несъм имал проблем .Никога няма и да имате защото DHL са с облекчен митнически режим заради засилиния им вътрешен контрол който е настроен да открива само вздривни вещества и наркотици!!
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Хаха!То да беше единствения контрабандист пък тоо...всеки пътурнак прекарва оттука каквото си иска!Сигурно не е дал чорбапарасъ и затуй митничарите са се направили на интересни!