Задържаха стоки с лого на световни марки на "Капитан Андреево"

Това е станало при 3 случая от началото на декември
29 дек 2022 17:22, Красимир Ангелов
2
Задържаха стоки с лого на световни марки на "Капитан Андреево"
Снимка: БГНЕС, архив

През месец декември при три проверки на товарни автомобили, влизащи в страната от Турция през граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево", са открити 115 509 артикула с лого на световноизвестни марки. Стоките са иззети поради съмнения, че са нарушени права върху интелектуалната собственост, съобщиха от Агенция "Митници".

При един от случаите на 15 декември товарен автомобил с полска регистрация е подложен на щателна проверка. При нея служителите установяват, че в 119 колета се съдържат стоки, които носят емблеми на световни търговски марки. Открити са 82 560 чифта чорапи, 7660 текстилни изделия, по-голяма част от тях - блузи и спортни комплекти, както и 1218 чифта обувки и 2027 чанти, портмонета и колани.

Ден преди това в друг товарен автомобил с турска регистрация са открити 13 628 текстилни изделия с логата на над 10 бранда. Камионът, управляван от турски гражданин, е превозвал стоката от Турция за Нидерландия.

Третият случай е от 11 декември, когато в камион от Турция за Белгия са открити 232 колета със 7239 текстилни изделия, 386 чифта обувки и 791 чанти, портмонета и колани, всички - с лого на регистрирани търговски марки.

От митницата отчитат, че от началото на годината митническите служители на пункта са задържали над 700 хил. артикула, по-голяма част от които текстилни изделия, обувки и парфюми със знаци на регистрирани търговски марки.

Фалшифицираните стоки на световни брандове обикновено биват внасяни от Турция и спирани на ГКПП "Капитан Андреево". Когато не ги транзитират през страната, най-често ги пласират на Неделния пазар в Димитровград. Практиката е за тези случаи да бъдат информирани правопритежателите на марките, а стоките да бъдат унищожавани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
бхк преди 1 година
евророма инфирмирана ли е ?