Откриха над 13 000 текстилни изделия на "Капитан Андреево"

Всички те са с лога на известни търговски марки
20 юни 2023 20:26, Красимир Ангелов
4
Откриха над 13 000 текстилни изделия на "Капитан Андреево"
Снимка: Агенция "Митници"

Недекларирани 13 575 текстилни изделия с лога на известни марки откриха митническите служители на митнически пункт "Капитан Андреево" при проверка на товарен автомобил, съобщиха от Агенция "Митници".

На 13 юни на пункта пристига влекач с полуремарке с турска регистрация. Шофьорът- турски гражданин, представя редовни документи за превозваната стока от Турция за Нидерландия, Германия и Белгия. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, включително с рентген.

При последвалия физически контрол, в товарното помещение сред декларираната стока, се установяват 51 колета с недекларирани текстилни изделия. Открити са 13 575 тениски, спортни екипи, къси панталони, елеци и чорапи, носещи знаци на регистрирани търговски марки.

Стоките са задържани. На шофьора е съставен акт по Закона за митниците.

В понеделник на същия пункт е проверен автобус с водач 38-годишен турски гражданин. Открити 16 800 къса цигари без бандерол от различни марки и 576 артикула с лого и надпис на защитени марки без разрешение на правопритежателя. Изяснено е, че принадлежат на две пътнички в автобуса - 34-годишна гражданка на Турция и 40-годишна жена от Румъния.

Стоките са задържани с митническа разписка, на жените са съставени актове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ураа разбихме организираната престъпност. В същото време милиардите пачки, раздадени по времето на Тиквата авансово за обекти, които са изнесени вече от България няма кой да го хваща