Меркел за спешен стабилизационен механизъм в ЕС

"Трябва да изминем дълъг път, за да си върнем доверието на инвеститорите"
Обновена: 14 яну 2012 16:41 | 14 яну 2012 16:40,
29
Меркел за спешен стабилизационен механизъм в ЕС
Снимка: Reuters

Решението на международната рейтингова агенция Standard and Poor's да понижи рейтингите на девет страни от еврозоната подчертава факта, че Европа трябва да измине дълъг път, за да си върне доверието на инвеститорите, заяви днес германският канцлер Ангела Меркел, цитирана от Асошиейтед прес.

Още по темата

Меркел настоя европейските страни да приемат "възможно най-скоро" планирания договор за засилване на бюджетната дисциплина, подчертавайки, че държавите от еврозоната трябва да действат бързо и за въвеждането на постоянния спасителен инструмент - Европейския стабилизационен механизъм (ЕСМ).

Рейтингът на Германия остана на максимално високото равнище "ААА", но Standard and Poor's  отне максималния рейтинг на Франция, която е другият основен играч в управлението на дейността на ЕСМ.

Решението на агенцията "няма да унищожи" дейността на временния стабилизационен механизъм на еврозоната - Европейския фонд за финансова стабилност, отбеляза Меркел.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
1
 
! Отговори
Маймун преди 12 години
Надига се ,но засега го прецакаха.Да видим какъв ще е следващият ход.
27
0
 
6
 
! Отговори
исо преди 12 години
Четвъртият Райх се навдига уважаеми дами и господа,да видим дали ще успеят този път
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На голям митинг в Будапеща унгарците пойскаха излизана на УнгАРИЯ от ЕС (еврейския съюз) ,унгарски депутати подпалиха сините флагове с жълтите перолъчки на ЕС, защо не писнахте материал за това бе ДНЕС.БГ сигурно защото го няма кой да плати ,както плащаха от американското и изрелското посолство да пуската все на първа страница за режисираните протести на седеругите хазарчета в Русия и да казвате ,че 20 хиляди е (100 хиляди) ,смешници !!!
25
1
 
7
 
! Отговори
Mein Land преди 12 години
Бъдещето на Европа е в Германия. По модела на Хитлеровия райх. Социални негро-арабски приюти като Франция нямат никакво бъдеще. Трябва ред и дисциплина!
24
0
 
3
 
! Отговори
ха-ха преди 12 години
СССР се разпадна, ЕС се разпада, общо взето ако имаме враг, просто да се присъединим към него и той сам ще падне :)
23
4
 
2
 
! Отговори
Shark преди 12 години
Каквото щете приемайте, ЕС си отива. И дай боже това да стане възможно по-скоро, тази агония продължава вече прекалено дълго.
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ние сами сме си виновни. Защо всичко е скъпо - еми защото сте *** и го купувате. Защо са супер богати производителите на храни - понеже са тарикати и продават на супер високи цени. Еми, пълнете им джобовете и ги плюйте. От години не купувам нищо българско, освен кис. мляко, лютеница и боб. Всичко друго го има внос и е на същите цени, което е абсурдно. Нашите храни трябва да са на 2/3 от цената максимално, осъзнайте се и бойкотирайте тези нахалници. И като паднат цените ще се съживи пазара..
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе май ЕС се разпада, да се спасяваме докато му е времето!
20
0
 
9
 
! Отговори
до 17 преди 12 години
"И сега няма работни места - в Китай са."Луд ли си - Германия е с най-ниската безработица в новата си история !В Китай отиват работните места на слабаците, мързеливците и некадърниците като нас - дето се надяват в 21 век да се изхранват със завиване на бурми ишлеме и пране на кърпи за туристите... заслужаваме си, но не слагай всички под 1 знаменател!
19
6
 
6
 
! Отговори
damata преди 12 години
Бабче, както и да я къдрите, както и да я мъдрите песента на системата ви е изпятал Само не знам защо и нашите умници се навират между шамарите. Ама нали е *** нашият народ има да тегли още мнооого!
18
1
 
7
 
! Отговори
аха преди 12 години
Ако щете вярвайте, но Путин още през пролетта посочи решението - Европа и главно Германия да похарчи три трилиона евро. За Германия това било дребна работа. Тя е спечелила много повече от интеграцията и еврозоната.А китайският шеф посъветва Обама и Европа да не правят нови борчове и да живеят според възможностите си, ако искат да се оправят. Ама западноевропейците искат нови заеми, които Германия да им гарантира(и евентуално да плаща) - чрез еврооблигации.
17
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Искаш да кажеш: Европейски Съединени Щати. Отдавна им казваха това американците и други, но Германия и Франция не искат. Те държат на голистката максима:"Европа на нациите".А производството отдавна е изнесено в Китай и мандалото е паднало. И сега няма работни места - в Китай са. Няма пари - в Китай са. Защото алчност и глупост от страна и на САЩ, и на Европа дадоха на Китай въжето, с което да ги обеси, както има една небългарска поговорка.
16
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз си живея на село, имаме две крави и няколко ***, двора е пълен със зеленчуци ... какво ме интересува кризата в европа?
15
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Искам Меркел да управлява Еврозоната! Ей тогава ще има ред и дисциплина и ще видим дали мърльовци като гърците ще ядат и пият по цял ден! Това се казва желязна лейди!
14
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За да се спре свободното падане са необходими 2 много важни мерки:1.Да се спре емигратския поток от Северна Африка, Турция и Близкия и Далечния Изток към ЕС.Това са огроми маси много некачествен материал, който не работи, не се поддава на интеграция и живее на помощи и детски надбавки.2.Да се спре изнасянето на производството в Китай.3.Да се приеме компатно ядро от закони, които се отнасят за всички, защото без общи закони и общо централизирано управление въпрос на време е ЕС да се разпадне.
13
1
 
2
 
! Отговори
macro economist преди 12 години
"Независимите" рейтингови агенции са тази част от общият пазар,която се противопоставя на спекулантите от борсите и политиците.( те са част от контрольорите на тенденциите,като по принцип нямат право на намеса)НО!Реално в условията на криза вече 4 години всеки търси някъква сламка,която да го изкара от ямата.Агенцийте показват до каква степен може да се разчита на сламката.Съзнателно свалиха рейтингите без Германия ( за да не предизвикат паника ),значи след седмица очаквайте крос 1.24-1.25
12
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тая ще затрие еврото,ако продължава с безумните си планове да го спаси,изключете гърция бе фрау меркел и проблема с еврото е решен...
11
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Понижението на рейтингите е добре дошло за Меркел. Сега Саркози и Монти малко ще трябва да си замълчат и да слушат кака си :)Щото и на Меркел и писна да се съобразява с разни прошляци ,дето са правят на клас ААА и правят и те предложения.......Сега се знае кой е шефа и кой трябва да слуша ! Има вече надежда за Еврозоната!
10
13
 
0
 
! Отговори
антифашист преди 12 години
Абе тва сички фашисте кат тази дърта *** требе се стабилизират у собствените им крематориуми!
9
1
 
6
 
! Отговори
Harmony преди 12 години
Ако мога да кажа нещо на Меркел ще е,че някои неща са непостижими и човек трябва да се примири,но това не означава че тези неща са сложни...