Берлин: Няма злоупотреба със социални помощи от българи

Агенцията по труда на Германия с първи данни за българи и румънци
16 яну 2014 22:17, Елка Василева
16
Берлин: Няма злоупотреба със социални помощи от българи
Снимка: архив, Reuters

Агенцията по труда в Германия публикува първи данни за българите и румънците, които работят в страната и доказа, че до този момент не може да се говори за злоупотреба със социални помощи. Докладът е най-обсъжданата тема днес, предаде БНР.

Още по темата
Според документа през юни 2013 година общо 27 000 румънци и българи са взимали социални помощи.

От тях обаче 36% са упражнявали някаква професия и са ползвали полагащата им се държавна помощ за допълване на дохода до минималния за страната. За сравнение от останалите зависещи от социални помощи в този период само 30% са имали работа.

Изводът е, че имигранти от тези две страни биват наемани на най-ниско платени длъжности, като може да се говори дори за злоупотреба с положението им, се посочва в доклада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
6
 
! Отговори
st преди 10 години
До Анонимен Хахаха в БГ да не би да бачкаш високо заплатен работа пак за 300 евро и пак докато си здрав и после пак на *** поне в Германия ще взимаш пенсия с която ще ядеш салам и ще пиеш хайнекен а тук водица и хляб стара загора.
12
0
 
4
 
! Отговори
дo: 14 преди 10 години
А българоговорящите Роми от Сливен дасикане рома (български ***) наречени още ''баичари'' , какви са? Дасикане рома са православни християни в по-ново време се наблюдава тенденция към протестантството.
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
parvo BALGARI vgermania niama ILI 10% ot imigrantite ot balgaria bolshenstvoto sa turskogovoriaschi romi ienicheri narecheni balgarski turzi i pomazi tova sa ot Razgrad,TARGOVISCHE,POPOVO,SILISTRA,PLOVDIVSKI POMAZI,ASENOVGRAD,DEVIN,MADAN,SMOLEN,GOZEDELCHEV,SCHUMEN,KARDJELIISKI TURZI NE SAM VIJDAL,A...I SLIVENSKIAT KRAI
10
0
 
11
 
! Отговори
ЧУЖДЕНЦИ срещу ЧУЖДЕ преди 10 години
Повечето заснети документални филми за Българи и Румънци са от чужденци живеещи в Германия или вероятно родени там , това означава само едно , атака на ЧУЖДЕНЦИ срещу ЧУЖДЕНЦИ , в youtube има толкова материал за криминално проявени Сърби , Турци , Араби , Албанци и.т.н в Германия , но никoй нищо не казва , немците си пазат местните ЧУЖДЕНЦИ
9
0
 
7
 
! Отговори
аз преди 10 години
Злоупотреби няма ...как да има ,като съществува закон?!И няма как да има забъркани служители.Все пак някой ще даде ли цитат от немското законодателство как точно стои въпроса?Кой и при какви условия има право на такива?
8
0
 
6
 
! Отговори
dragko преди 10 години
Хааахахаха......по-долу написаните коментари така ме развеселиха,че ще съм усмихнат цял ден.Благодаря!Съгласен съм изцяло с мненията.
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** на лошо място не се заселва.
6
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В Германия злоупотреба от чужденци не може да има. Германците имат феноменален опит в изтреблението на чужденци, че никога няма да допуснат да им дават социални помощи. ДОкато са здрави и бачкат - чужденците ще са в Германия. Щом се разболеят - вън. И това е по-хуманно, от колкото преди 60 години - в газовата камера.
5
1
 
35
 
! Отговори
ZDF преди 10 години
По немската ZDF току що тече предаване за Българи и Румънци в Германия , а единствения човек в това предаване който защитава Българите и Румънците е Джем Оздемир - тирчина от Партия на Зелените в Гемания , евалла на човека , те не виждат Сърбите и др, които точат Социалната система 20 г. в Германия , даже не се говори за това TOP SECRET
4
4
 
22
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
Дам, впрочем единственият българин, за който е сигурно, че е злоупотребявал с правото на социални помощи в ЕС е червеният министър на инвестиционното проектиране Иван Данов. Ето каква *** ни управлява.
3
2
 
32
 
! Отговори
българин преди 10 години
Да, така е! Има само злоупотреби вътре в България . Народа ни не е престъпен, престъпници са управниците и админисрацията на Министерство по труда и социалните ни грижи, НОИ и парламента в България.... Тази истина ще я осъзнаят всички страни в ЕС.
2
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сидеров премиер!
1
3
 
38
 
! Отговори
Трътла от Берлин преди 10 години
сега се греят в България с ток на аванта, да не са луди да бягат от рахатлъка. Чакаме *** братя с целите катуни напролет.