Берлин: Няма злоупотреба със социални помощи от българи

Агенцията по труда на Германия с първи данни за българи и румънци
16 яну 2014 22:17, Елка Василева
16
Берлин: Няма злоупотреба със социални помощи от българи
Снимка: архив, Reuters

Агенцията по труда в Германия публикува първи данни за българите и румънците, които работят в страната и доказа, че до този момент не може да се говори за злоупотреба със социални помощи. Докладът е най-обсъжданата тема днес, предаде БНР.

Още по темата
Според документа през юни 2013 година общо 27 000 румънци и българи са взимали социални помощи.

От тях обаче 36% са упражнявали някаква професия и са ползвали полагащата им се държавна помощ за допълване на дохода до минималния за страната. За сравнение от останалите зависещи от социални помощи в този период само 30% са имали работа.

Изводът е, че имигранти от тези две страни биват наемани на най-ниско платени длъжности, като може да се говори дори за злоупотреба с положението им, се посочва в доклада.


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
6
 
! Отговори
st преди 7 години
До Анонимен Хахаха в БГ да не би да бачкаш високо заплатен работа пак за 300 евро и пак докато си здрав и после пак на *** поне в Германия ще взимаш пенсия с която ще ядеш салам и ще пиеш хайнекен а тук водица и хляб стара загора.
12
0
 
4
 
! Отговори
дo: 14 преди 7 години
А българоговорящите Роми от Сливен дасикане рома (български ***) наречени още ''баичари'' , какви са? Дасикане рома са православни християни в по-ново време се наблюдава тенденция към протестантството.
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
parvo BALGARI vgermania niama ILI 10% ot imigrantite ot balgaria bolshenstvoto sa turskogovoriaschi romi ienicheri narecheni balgarski turzi i pomazi tova sa ot Razgrad,TARGOVISCHE,POPOVO,SILISTRA,PLOVDIVSKI POMAZI,ASENOVGRAD,DEVIN,MADAN,SMOLEN,GOZEDELCHEV,SCHUMEN,KARDJELIISKI TURZI NE SAM VIJDAL,A...I SLIVENSKIAT KRAI
10
0
 
11
 
! Отговори
ЧУЖДЕНЦИ срещу ЧУЖДЕ преди 7 години
Повечето заснети документални филми за Българи и Румънци са от чужденци живеещи в Германия или вероятно родени там , това означава само едно , атака на ЧУЖДЕНЦИ срещу ЧУЖДЕНЦИ , в youtube има толкова материал за криминално проявени Сърби , Турци , Араби , Албанци и.т.н в Германия , но никoй нищо не казва , немците си пазат местните ЧУЖДЕНЦИ
9
0
 
7
 
! Отговори
аз преди 7 години
Злоупотреби няма ...как да има ,като съществува закон?!И няма как да има забъркани служители.Все пак някой ще даде ли цитат от немското законодателство как точно стои въпроса?Кой и при какви условия има право на такива?
8
0
 
6
 
! Отговори
dragko преди 7 години
Хааахахаха......по-долу написаните коментари така ме развеселиха,че ще съм усмихнат цял ден.Благодаря!Съгласен съм изцяло с мненията.
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** на лошо място не се заселва.
6
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Германия злоупотреба от чужденци не може да има. Германците имат феноменален опит в изтреблението на чужденци, че никога няма да допуснат да им дават социални помощи. ДОкато са здрави и бачкат - чужденците ще са в Германия. Щом се разболеят - вън. И това е по-хуманно, от колкото преди 60 години - в газовата камера.
5
1
 
35
 
! Отговори
ZDF преди 7 години
По немската ZDF току що тече предаване за Българи и Румънци в Германия , а единствения човек в това предаване който защитава Българите и Румънците е Джем Оздемир - тирчина от Партия на Зелените в Гемания , евалла на човека , те не виждат Сърбите и др, които точат Социалната система 20 г. в Германия , даже не се говори за това TOP SECRET
4
4
 
22
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 7 години
Дам, впрочем единственият българин, за който е сигурно, че е злоупотребявал с правото на социални помощи в ЕС е червеният министър на инвестиционното проектиране Иван Данов. Ето каква *** ни управлява.
3
2
 
32
 
! Отговори
българин преди 7 години
Да, така е! Има само злоупотреби вътре в България . Народа ни не е престъпен, престъпници са управниците и админисрацията на Министерство по труда и социалните ни грижи, НОИ и парламента в България.... Тази истина ще я осъзнаят всички страни в ЕС.
2
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сидеров премиер!
1
3
 
38
 
! Отговори
Трътла от Берлин преди 7 години
сега се греят в България с ток на аванта, да не са луди да бягат от рахатлъка. Чакаме *** братя с целите катуни напролет.