Гръцката дългова криза остава в задънена улица

Споразумение с Брюксел все още няма, разговорите продължават
Обновена: 25 юни 2015 11:47 | 25 юни 2015 11:47, Анисия Иванова
54
Гръцката дългова криза остава в задънена улица
Снимка: Bulgaria On Air

Гръцката дългова криза продължава да е в задънена улица, след като Атина и кредиторите й отново не успяха да постигнат споразумение.

След поредица от срещи в Брюксел, продължили до малките часове на нощта, така и не се стигна до реален резултат.

Вчера маратонските преговори започнаха с продължилата 5 часа среща на премиера Алексис Ципрас с кредиторите.

Последва и среща на Еврогрупата, продължила с прекъсвания до малките часове на нощта, но до споразумение така и не се стигна.

Очаква се днес да се проведе нова среща за намиране на решение на дълговата драма, която ще започне в 13.00 часа българско време с поредната среща на Еврогрупата.

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air

Гледайте още новини от "Свят" в bgonair.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
няма да връщат повече пари на Европейските кредитори -губещи или печеливщи ще видим ,но пак е са по-добре от нас
48
3
 
2
 
! Отговори
%$ преди 8 години
Германия е изплатила само 1.5% от дълга си към Гърция след 2та Световна Война. "Големите" са се събрали в Лозана и са решили Германия да престане да плаща. Гърция не е подписала решението обаче и сега оценява дълга на 9 милиарда.Германия трябва да дава за пример когато има изисквания към другите.Гърция също е виновна, понеже не е платила на българите обезщетение за преселването Беломорска Тракия.Голдман Сакс също носи вина че, вкара гр. банки в губещи спекулативни сделки, без знанието на правителството от което сега се искат пари.
47
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много им се даде шанс...много пари им се опростиха...,е няма толкова нагли създания....неприятно е,,че много хора ще пострадат ,но така е като избират комунисти...,а и те в крайна сметка взеха нашето отредено место след втората световна война....те винаги са били комунисти...,ние никога....замениха ни,сега е време да си върнем позициите ,а и те да си отидат ,където им е местото.....
46
2
 
5
 
! Отговори
До Божо 30 преди 8 години
Ха, ха, точно със същите думи плашеха Исландия, че, я чакала мизерия ако не прави каквото и казват банкерите (да плати на лондонските банки дългове които са направили нейните банки). Тя пък не само не ги послуша, ами им тегли един шут и даже вкара доста банкери в затвор. След което икономическите и показатели излязоха на първо място сред европейските страни ;)
45
2
 
3
 
! Отговори
РОУ до ДЯВОЛА -БОЖО преди 8 години
А колкото до децата имам 3/три/ двама сина инж. завършили Б-я , и дъщеря завършила в АБЪРДИИН /UK/ международни отношения....А аз от 35 г..съм само в Б-я инж.
44
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 36"О неразумни юроде....." От кога са ти гърците братя?
43
3
 
5
 
! Отговори
РОУ до ДЯВОЛА -БОЖО преди 8 години
Моля не заблуждавай форума прочети за Еквадор и ОМРАЗЕН ДЪЛГ...или за президента ДАНИЕЛ КОРЕА/християн демократ/ изгонил МВФ и СВЕТОВНАТА БАНКА 2008г....РЕЗУЛТАТ за тази година град САНТЯГО де Гуакил най-добър град за живеене за 2015г. А Еквадор най-добро място за живот на възрастни хора..Хората там правят екокооперативи и ЖИВЕЯТ/преди това са изгонили банкерите от САЩ/ ..Стига си плашил хората с чугини ,Русия ..и т.н.ходи на запад да миеш чинии.,
42
3
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 40 преди 8 години
Да, 1953 година, ако не се лъжа, Германия се е обърнала с молба към САЩ и Великобритания, да и се опростят огромните дълговете, понеже се задъхва и не може да се измъкне. Молбата и е била удвлетворена веднага.Интересно какво писа Блубмерг вчера - разговорите се затегнали понеже на кредиторите не им харесвало, че Гърция иска да наложи такса върху свръхпечалбите от над 500 000 и няколко подобни мерки които да напълнят хазната без да притесняват населението със "затягане на коланите" и без да задънят потреблението оттам ВВПто. Нали уж искат Гърция да се оправи?
41
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
@40 Не Suddeutsche Zeitung пише, а некъв си там пише във вестника.Свободен вестник, мнения всякакви. Та и платени дори.Аз пък искам на Испания и Португалия да опростят дълга. И разбира се на България.За Гърция не ми пука толкова.Е?? Ко прайм сега?
40
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 40Абе Гърция да не е след война сега бе??Можеш ли да дадеш пълния списък с държавите от ЕС на които трябва да се опрости дълга, според тебе?????Чакам.
39
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Германският вестник Suddeutsche Zeitung пише, че Германия забравя своята историческа отговорност и че германското правителство в случая в спора за кризата в Гърция не трябва да забравя своята собствена история и обяснява, че "Икономическото чудо на Германия стана възможно само защото други държави са отписали дълговете й."
38
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
VREME E GARZIA DA OTIDE NA BUNISHTETO NA ISTORIATA.BOG DA GI UBIE.
37
2
 
6
 
! Отговори
111 преди 8 години
Бях прочел някъде, че в най-новата си история до сега Гърция е преживяла 6 фалита!! Та един по-вече или по-малко - кой ги брои?!
36
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тези ще свършат като салвадоре алиенде .....умират прави
35
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Споразумение с Брюксел все още няма, разговорите продължават..."Това не е споразумение, това е брутално и жестоко изнудване на гръцкото правителство. Съчувствам на братята гърци, натоварени и задължени с 50млрд.евро, дадени на банките...Гърция я пожертваха,за да спасят германските и френските банки, това го знаят вече и малките деца!Демокрация, ти сън ли си, или те има!?...Пожелавам успех на гърците!
34
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Гунчо ГунчевНе си в час!През 2012г.Гърция я изнудиха да подпише мораториума,в който има клауза,че за кредиторите ще важи Английското право в случай на съдебен спор,което е на страната на кредиторите.Това на практика означава,че в случай на неплащане от страна на Гърция,кредиторите имат право да конфискуват държавно имущество,в която и да е точка на света да се намира то. Кредиторите предлагат все по-жестоки мерки,преди малко предадаха,че правителството не се е съгласило с условията
33
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От Гърция какво се колебаят? Да му ритнат столчето на ЕС и да се рестартира новия световен ред!
32
5
 
8
 
! Отговори
Божо преди 8 години
До ДО БОЖО/ДЯВОЛА/ангеле, защо *** не забрани банките в Русия ??? Учудвам се на талибанското ви мислене !!! Грабвай си чемоданите и бегом в Еквадор, даже си вземи и кислороден апарат, за да дишаш свободен от банки въздух :))) Аз имам две деца, които живеят в България , а ти колко имаш ??? Заплатите на работещите се плащат от хора, а не от държави !!! Само комунистическите затвори плащат на "трудещите се" затворници !!! Където има популизъм, там има мизерия !!!
31
8
 
6
 
! Отговори
ДО БОЖО/ДЯВОЛА/ преди 8 години
Преди да пишеш хвалебствия за ЕС ,чети статистика. за 15 г около 17% прираст на БВП.ЗАЩОТО НЕ БАНКИТЕ СЛУЖАТ НА ХОРАТА ,А ХОРАТА СЛУЖАТ НА БАНКИТЕ ..И ДОКАТО ИМА ТАКИВА *** КАТО ТЕБ ЩЕ ИЗЧЕЗВАМЕ КАТО НАЦИЯ..Прочетете за Еквадор,как отхвърляйки ОМРАЗНИЯ ДЪЛГ ,за 4 г. удвои заплатите на работещите и за миналата година е едно от най-добрите места за живот/най-добър град в света прочетете/.Божо престани да лъжеш ФОРУМА.
30
2
 
3
 
! Отговори
Heidelberg преди 8 години
До Berlin1000 Puti da. Murselivzi dolni gruzki. Pensija 125 Eur kato v BG sa vsichki tjah.