Скача подкрепата за независимост на Шотландия

Вече 59% от шотландците искат страната да се отдели
26 юни 2016 08:52, Красимир Ангелов
14
Скача подкрепата за независимост на Шотландия
Снимка: Reuters

Близо 60% от шотландците вече подкрепят шотландската независимост, след като Великобритания гласува да напусне ЕС, сочи социологическо проучване, огласено от британския "Сънди пост".

Още по темата
Според проучването 59% от запитаните в изследването подкрепят независимостта от Обединеното кралство. Това е рязко увеличение в сравнение с подадените в подкрепа на отделянето от Великобритания 45 процента от бюлетините на референдума през 2014 г., след който Шотландия остана в Обединеното кралство, отбелязва Ройтерс.

Първият министър на Шотландия Никола Стърджън призна преди ден, че е възможно да има нов референдум за независимост. Много от шотландците гласуваха за оставане в Обединеното кралство през 2014 г. Точно поради безпокойство, че при отделяне от Великобритания може да останат извън ЕС.

Шотландците подкрепиха с 62 срещу 38 процента оставането на Обединеното кралство в съюза на референдума в четвъртък, но британците като цяло отхвърлиха членството с 52 срещу 48 процента, припомня БТА.

"Сънди пост" е публикувал проучването на уводната си страница, снимка от която бе качена в Туитър от редакцията на вестника. Изданието, което е шотландско, определя проучването като "ексклузивно изследване на общественото мнение" и отбелязва единствено, че въпросът е бил зададен само няколко часа след като са станали ясни резултатите от референдума в четвъртък.


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се надяваме че Тоз път няма да манипулират отново Шотландският референдумОсвен ако в Великобритания не се обяви Диктатурата като виша форма на Управление
8
4
 
1
 
! Отговори
Су 34 преди 5 години
За Русия е идеален вариантът Великобритания да се разпадне на съставните й части. Да не забравяме, че единствено британците имат реална боеспособна армия и въоръжение в НАТО. Разпокъсани са лесно манипулируеми и САЩ няма да имат вече съществена роля върху тях!
7
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия освободи България от ТУРСКО РОБСТВО.България помни това, което пЛЕВЕЛЪТ росчо е забравил.
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отвори сее реална възможност Шотландия да се измъкне от кралстпвото. На референдума им миналата година, бяха пратени в Шотландиия да гласуват многобройни военни английски части и те набавиха необходимите проценти да се провали отцепването на шотландците. Сега те получават нова възможност да живеят свободни.
5
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искам независимост на България от кравария
4
25
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво ще загуби Англия, ако Шотландия се отдели? Петролът в Северно море е собственост на английски и американски фирми. Друго няма
3
20
 
7
 
! Отговори
Odysseus преди 5 години
Всичко това е заговор на Пyтин и на пияните мyжици от КГБ!
2
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГУРБЕТЧИЯЩе се разпадне Великобритания, а не Англия.
1
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ало шотландците, почакайте моля ви! А ония симпатяга с изрусената перука кьдето го избраха пенсиите,не го ли мислите? Пьрво трябва кралицата да обяви борис султан ефенди за премиер на англия а след 10 год... може и за султан, пардом за крал!