В Бавария забраниха воалите, покриващи изцяло лицето

Пречи на демократичния ред, коментира вътрешният им министър
21 фев 2017 19:53, Петя Славова
18
В Бавария забраниха воалите, покриващи изцяло лицето
Снимка: Reuters

Правителството на югоизточната германска провинция Бавария въведе забрана за носене на воали, спокриващи изцяло лицето, на определени публични места, предаде ДПА.

"Закриването на лицето ще бъде забранено в административните сгради, университетите, училищата, детските градини, на обществени места и на избори", обяви регионалният кабинет след свое заседание.

Бавария е разположена на границата на Германия с Австрия и Чехия и се превърна във входна врата за стотици хиляди мигранти и бежанци, пристигнали в страната през 2015 година, пише БТА.

Баварският премиер Хорст Зеехофер бе един от най-острите критици на бежанската политика на германския канцлер Ангела Меркел, след като притокът на мигранти през 2015 г. засили опасенията на германците за вътрешната сигурност и интеграцията на мигрантите.

Баварският вътрешен министър Йоахим Херман заяви, че мюсюлманка, която забулва лицето си, действа в разрез с местната германска култура за комуникиране. Комуникацията е не само словесна, а включва и изразите и жестовете, се аргументира той.

Херман подчерта, че "това е фундаментът на нашите междуличностни връзки и е основата на нашето общество и свободен и демократичен ред".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
tovae staro преди 7 години
stara novina. zakonut vleze v sila pone otpredi godina
8
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
странно,хора идващи от разрушени светове да искат да продължат с порядките с които са разрушили държавите си,това е толкова мало умно,че чак ги съжалявам за глупостта им.Проява на много здрав разум има у хората,които защитават своя просперитет,дължащ се на културата и ценностите им,браво на баварците
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А "ценностите" къде останаха? Свободата? Равенството? Или вече не ви отърва тая мантра, с която ни вкарахте в Марианската падина, та почнахте най-накрая да правите каквото трябва, напук на Дьорд?
6
0
 
37
 
! Отговори
Браво,Йоахим Херман! преди 7 години
Всеки народ трябва да брани своите традиции, това е част от неговата идентичност!Няма да ходиш в държава, чиито традиции противоречат на твоите.Но да искаш от домакините да се откажат от своите традиции, за да приемат твоите традиции, е израз на агресивно неуважение!Смятате ли, че ислямистите не го разбират? Все едно, че ни казват: "Ние слагаме вас, европейците, по-долу от нас! Ще ни храните, тоест ще ни слугувате и ще се съобразявате с капризите ни, дори те да ви обиждат!"Е, не са познали!
5
2
 
14
 
! Отговори
Евро атлантик преди 7 години
Баба Меркел няма да харека това решение
4
3
 
6
 
! Отговори
Гepманистaн Убepалec преди 7 години
Това хубаво ама причината е много сбъркана. Парцалите пред лицето са забранени защото са символ на принадлежност към (забранено) античовешко политическо учение. Същото се отнася за забрадките и праведните бради. И гъзенето на изток на обществено място.Да си видят законите за фашизма и пречупения кръст например и да измислят нещо по-смислено.
3
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи булките няма да могат да слагат воал на главата си. Още една моминска мечта умря.
2
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До хъВ Германия пише - Бавария иска да забрани бурките, не воалите
1
1
 
22
 
! Отговори
хъ преди 7 години
Воали ли почнаха вече да ги наричат?:-)))))