Председателството ни на ЕС с приоритет: Грижа за съседите

Подготовката ни зависи от администрацията, коментира Кунева
9 май 2017 10:11, Петя Славова
8
Председателството ни на ЕС с приоритет: Грижа за съседите
Снимка: Bulgaria ON AIR

България трябва да има сериозен приоритет за председателството на Европейския съюз през 2018 година. Това, което министър-председателят е необходимо да направи, е да изрази като своя теза нещо, което страната ни силно желае за развитието на Европейския съюз. Това заяви първият български еврокомисар Меглена Кунева пред Bulgaria ON AIR.

Тя каза още, че е дала своето предложение, което е било свързано с грижа за страните - съседки.

"Когато имаш една страна-председател, тя прави всичко възможно, за да може съседите й да бъдат част от един сигурен регион. България може да направи много по този въпрос", посочи бившият еврокомисар в студиото на "България сутрин", като целта на предложението й е да се види какво е отношението на страните около нас към политическите цели, отбеляза тя.

Според Кунева друг основен момент, на който страната ни трябва да обърне внимание в подготовката за председателството на ЕС, е текучеството в администрацията.

"Това винаги е проблем във всяка държава, затова голяма част от успеха на едно председателство се крие в това доколко е подготвена неговата администрация", твърди тя.

Запитана дали "рулетката" от смяна на правителства е причина за забавяне подготовката за важното събитие през 2018 г., Меглена Кунева отговори потвърждаващо:

"В много области - да. Понеже това събитие е свързано с координация, няма как да не се случи забавяне като следствие от политическите събития".

Тя допълни, че подготовката е започнала повече от навреме - още от времето на кабинета "Орешарски" и оттогава досега България е имала четирима координатори за 3 години, което тя не намира за нормално.


 


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ох, Божеее! Луд умора няма, но ние се уморихме!
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТЯ НАЛИ СИ ТРЪГНА ОТ ПОЛИТИКАТА?
какво още раздава съвети?
3
0
 
10
 
! Отговори
Загрижен преди 3 години
А кога ще има грижа за нормалния, работещ, плащащ данъци, отглеждащ деца, гражданин на тези държавичка ?
2
0
 
16
 
! Отговори
SS преди 3 години
Тая до кога ще ни я показват.
Да си намира някоя дупка и да си съска тихичко, не ща да я гледам вече.
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ква е тая?