Brexit – евроизход с куп нерешени въпроси

Има напредък единствено по въпроса за компенсациите към ЕС
27 сеп 2017 13:30, Екип на Bloomberg
2
Brexit – евроизход с куп нерешени въпроси
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Основните въпроси по Брекзит остават нерешени. Това каза експертът по европейско право Стоил Моллов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

Дали ще има преходен период, ще се запази ли частично някаква свобода на движение на хора, ще има ли и какви ще бъдат условията на митническия съюз са все въпроси, които остават без отговор, смята Моллов.

По думите му има някакъв напредък единствено по въпроса за компенсациите, които Великобритания ще трябва да изплати на ЕС.

„Среща на четири очи с европейски лидери е нещо, което Мей е длъжна да опита, за да провери какво може да постигне. Според мен това е подход, който всеки един държавник би следвало да опита, провеждайки страната през един такъв сложен, дълъг и труден процес като Брекзит“.

Според експерта това са стандартните похвати на дипломацията, международните отношения и въобще на европейската политика.

„За да договориш нещо на европейско ниво, е добре да си го договорил преди това на национално ниво“.

Как изборите в Германия ще се отразят на ситуацията в ЕС?

 Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
8
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Явно не си ходил в Англия, не познаваш англичани или познаваш твърде малко от тях.
1
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на англичаните за Брекзит. Свободомислещи, интелигентни, разумни и борбени - само така мога да ги опиша след това смело и категорично решение!