Датските социалдемократи ведно: Не на бежанците!

Опозицията в страната иска горна граница за миграцията
6 фев 2018 07:51, Петя Славова
12
Датските социалдемократи ведно: Не на бежанците!
Снимка: Reuters

Датската социалдемократическа партия (ДСП), най-голямата политическа формация в страната, която е опозиция на десноцентристкото правителство, представи днес проект за реформи, целящи да намалят пристигането на чужденци от незападни страни, предаде Франс прес. Предложената серия от мерки беше отхвърлена от другите леви партии.

Още по темата

"Искаме да поставим горна граница на броя на незападните чужденци, които получават убежище в Дания", обясни председателката на ДСП Мете Фредериксен. "Искаме да реформираме освен това системата за даване на убежище, като разположим центрове за приемане извън Европа. В бъдеще бежанци ще могат да получат убежище в Дания само чрез квоти, определени от ООН", добави тя, цитирана от БТА.

Според плановете бежанци, които се появят неочаквано в Дания ще бъдат изпращани към център за приемане извън Европа, например в Северна Африка, докато тече разглеждането на техния случай. Ако молбата им бъде одобрена от датските имиграционни служби, кандидатите за убежище няма да получат разрешение да отидат в Дания, а ще останат в транзитната страна, където е била разгледана молбата им, под защитата на Върховния комисариат на ООН за бежанците, но на разноски на Копенхаген.

Дания прие малко под 30 000 души в миграционната криза през 2015 - 2017 г., преди да затвори границите си с Германия и да засили контрола над пристигащите. За миналата година убежище в страната са поискали 3500 души.

Населението на Дания е 5,7 милиона и тя няма възможност да интегрира повече чужденци на своя територия, твърди Мете Фредериксен. "Населението на Дания се промени бързо за кратко време. През 1980 г. 1 на сто от датското население не беше от западен произход. Днес това са 8 на сто", подчерта тя.

Две леви опозиционни партии вече отхвърлиха текста, представен малко повече от година преди следващите избори, определяйки предложенията като нереалистични и като прехвърляне на отговорността на Дания върху Северна Африка.

В Стокхолм шведският премиер социалдемократ Стефан Льовен изрази учудване от предложението на г-жа Фредериксен и подчерта, че неговата страна отстоява правото на убежище, съобщи АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до #3: И сега не е късно,но трябва първо да бъдат изритани предателите в правителСТВАТА,а за да не бъдат търсени раззследвани и точени във времето,като прокиснало зеле,ЕДИН ШУТ НА ВСИЧКИ И ПРАВИТЕЛСТВА И ПАРТИИ,ЗАЩОТО ВСИЧКИ СА НАБЛЪСКАНИ С ПРЕДАТЕЛИ!Друг изход няма!Ама за това трябва ДА ИМА НАРОД,АМА,НЯМА!
9
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ааааа, ша са сетите вий, ама къснооооо... Черняците вече окупираха Стара Европа.
8
0
 
33
 
! Отговори
Кратун преди 6 години
Явно някъде в Европа все още е останал здрав разум.
7
1
 
17
 
! Отговори
правилно преди 6 години
При мигрантите няма "родител 1" и "родител 2"!И като лепнат на всяко семейство по един *** да бъде обгрижван,щом вече е предложено ще стане,и тогава глей ко стаа!
6
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ограничаване на "незападните" емигранти в Дания. Да вземат да теглят чертата до къде е Западна Европа и откъде е "другия" свят. Със сигурност българите ще сме извън чертата. Член на Европейския Съюз? Обект на подигравки зад кадър и прегръдки и целувки за пред медиите.
5
2
 
50
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Шведския премиер ще отстоява позицията си..Колко да я отстоява - С 300% повече изнасилени шведки през последните 3 години.Но гоу ереа във всеки шведски град .. растяща престъпност на новосформираните мюсюлмански банди.
4
10
 
7
 
! Отговори
Аз-ът преди 6 години
От името на Прокопиев, Да България и Америка за България веднага удрям един палец надолу.
3
1
 
32
 
! Отговори
ами преди 6 години
И сега не е късно да се изритат ***,но като има предатели в правителствата...е трудно!
2
1
 
37
 
! Отговори
Дедо преди 6 години
Правилно!Така трябва!Вече няма нищо гнило гнило в Дания!
1
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сетиха се