Мигрантите - модерната заплаха пред ЕС

Охраната на външните граници - тема номер едно, заяви евродепутат
Обновена: 5 юли 2018 21:30 | 5 юли 2018 21:21, Петя Славова
7

"Европейският съюз няма избор да не се справи с мигрантите, защото това е модерната заплаха, която не е от вчера. ЕС се опитва да създаде механизъм, който ефективно да спре нелегалната миграция. Охраната на външните граници е тема номер едно", заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев.

Гостът на Bulgaria ON AIR посочи, че страната ни може да се справи с миграционния натиск, но важното е страни като Гърция и Италия да могат да се справят с външните граници на ЕС.

По думите на Радев трябва да се разбие мрежата на трафикантите на бежанци и да се направи така, че още в третите държави да стане ясно кои са бежанци и кои са нелегални мигранти.

Още по темата

"Огромната част нелегални икономически мигранти не трябва изобщо да стъпват на европейския бряг. Гърция пропусна 900 000 без да разберем кой влезе, Италия в един момент също не регистрираше имигрантите. У нас идват много добре инструктирани от трафикантите хора", обясни евродепутатът в предаването "Денят ON AIR".

Емил Радев бе категоричен, че е необходим общоевропейски механизъм, който ясно да казва кой какво прави, а не всяка държава да провежда своя собствена политика.

В понеделник Европейският парламент прие предложение на Емил Радев, с което на държавите членки се препоръчва в най-кратки срокове да започнат да прилагат разпоредбите за опрощаване на дългове и към физическите лица-потребители.

"До момента тези процедури засягаха само търговците. Вече свободни професии могат да обявяват фалит. Имаме препоръка на европейско ниво България да въведе личния фалит или абсолютната давност, но да не сме с вечни длъжници. 1/3 от населението ни има проблем с плащането на текущите си сметки", разясни Радев.

Евродепутатът очаква в средата на есента директивата да бъде гласувана в пленарната зала на Европейския парламент и да стане факт. Трябва да намерим решение, за да премахнем вечните длъжници, настоя той.

 


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
Пазете съседите преди 3 години
Евро наркоманите на власт в Брюксел и другаде нагло подкрепиха всички кървави метежи в съседни страни вкл срещу Либия,СирияТурция и Киевска Русия.ПОхарчиха милиарди ограбени от евро народите за диверсии и терор.Съответно най големите буфери за емигранти вкл Сирия,Либия и Украйна бяха поразени трайно..УБити са милиони десетки милиони са прогонени от домовете.Вземете мерки срещу наркоманите на власт в Западна Европа предлага Европа загрижено.
4
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До" турчин"докато има ислям МИР НЯМА КАК ДА ИМА БЕ "ТУРЧИНО"
3
16
 
4
 
! Отговори
турчин преди 3 години
Първо махнете причината за миграцита и след това решете. Вместо оръжия и смяна на управления ,,ужким демократични" да се създават зони, територи без насилия и там да се подпомагат тези хора. Учете се европейци от Ердоган.
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоз папунчо знае ли, че Португалия ще продължи да приема мигранти от Португалия много ще получат евродокументи или легален статут и беж в Германистан.
1
2
 
8
 
! Отговори
ШибиРиби преди 3 години
Абе говоря си аз ама кой да ме чуе. Развъдете малко лъвове по границата там в Странджа ... няма огради няма пазванти, естествен подбор дагоеба