Вълчият поздрав: Турчинът трябва да е господар на човечеството!

Германия е на път да забрани движението "Сиви вълци"
Обновена: 13 окт 2018 08:34 | 12 окт 2018 21:53, Елка Василева
286
Вълчият поздрав: Турчинът трябва да е господар на човечеството!
Снимка: Дойче веле

Те искат нова великотурска империя и смятат, че турчинът трябва да бъде господар на човечеството: т.нар. "Сиви вълци" с техния вълчи поздрав, който напомня на хитлеристкия, са активни не само в Турция, но и в Германия.

Ръката е изпъната, показалецът и кутрето са изправени като уши, а палецът, средният и безименният пръст образуват един вид муцуна. Това е т.нар. "вълчи поздрав" - опознавателният знак на турското ултранационалистическо движение "Сиви вълци", за което се твърди, че извършва насилия, мотивирани от расистки подбуди, пише Дойче веле.

Искат империя като Османската

Вълчата глава символизира стремежа към великотурско господство, като за образец е смятана някогашната Османска империя. При това "Сивите вълци" са активни не само в Турция, а и в Германия. И то отдавна. Така те носят отговорност за пренасянето в Германия на вътрешнотурски конфликти като този с кюрдите.

А особено обезпокояващ е фактът, че не само надъхани привърженици на Ердоган без задръжки се поздравяват взаимно с т.нар. вълчи поздрав. Оказа се, че поддръжници на ултранационалистическите "Сиви вълци" са и близки сътрудници на турския президент.

Още по темата

Вълчият поздрав разбуни духовете в Германия още миналия март, когато външният министър Мевлют Чавушоглу изпъна ръка във вълчи поздрав пред турското генерално консулство в Хамбург. Твърди се, че в миналото Ердоган също е показвал вълчия поздрав. Много от въодушевените му поддръжници го посрещнаха именно с този поздрав, когато в края на септември Ердоган пристигна в германския град Кьолн, за да присъства на тържественото откриване на главната джамия на турско-ислямското сдружение "Дитиб".

Сега в Германия се надига сериозна съпротива. След като Австрия взе решение за забрана на вълчия поздрав, политици от ХДС и от Лявата партия настояват Германия да наложи пълна забрана на ултранационалистическото движение.

Кристоф де Фрийс от ХДС обяснява, че за това има както политически, така и юридически причини. "В Германия може да се наложи забрана на противоконституционни символи само ако преди това е била забранена и самата организация. Друг начин няма", казва Де Фрийс и подчертава спешната необходимост от забраната на тази организация.

По неговите думи "Сивите вълци" са "дясноекстремистка фашистка организация, която със своите 18 000 членове е три пъти по-голяма от германската Националдемократическа партия NPD". Тази организация представлява сериозна заплаха за нашия демократичен ред, подчертава политикът от ХДС.

Сходно мнение застъпва и зам.-председателката на Лявата фракция в Бундестага Севим Дагделен. Според нея вълчият поздрав не само може да бъде сравняван с хитлеристкия, но и "Сивите вълци" се оказват една от най-големите дясноекстремистки организации в Германия. "Те имат един идеал и това е нова великотурска империя. "Сивите вълци" пропагандират етнически национализъм и смятат, че турчинът трябва да бъде господар на човечеството", казва Дагделен.

"Сериозна опасност"

Сега на ход е германското вътрешно министерство. Тъй като става дума за сдружение, забраната му е в компетенциите не на Конституционния съд, а на вътрешното министерство. "Аз съм оптимистично настроен и смятам, че предпоставките за забрана са налице", казва политикът от ХДС Кристоф де Фрийс и дава пример със забраната на рокерската банда "Османци Германия". "Те също са ултранационалисти и също поддържат връзки с Турция, като паралелно с това имат структури в организираната престъпност", казва Де Фрийс.

Тъй като "Сивите вълци" поддържат контакти с турската политика и са смятани за важни пропагандатори на Ердоган сред живеещите в Германия 1,4 милиона турски избиратели, процедурата по забраната им може да усложни още повече и бездруго разклатените германско-турски отношения.

Но Кристоф де Фрийс е убеден, че в случая Германия трябва да се съобразява единствено със собствената си конституция: "Нашето убеждение е, че фашизмът, в каквато и да е форма, е една човеконенавистна идеология, която представлява сериозна опасност. Затова не можем да правим никакви компромиси", казва Де Фрийс.

При това, допълва той, "в случая си имаме работа с една организация, за която се твърди, че е отговорна за множество политически убийства, атентати и терористични нападения в Турция". "Затова външнополитическите въпроси не бива да доминират", заключава Де Фрийс.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
0
 
2
 
! Отговори
postradal pasi преди 4 години
турците са винаги под "мъдрото" ръководство на евреи и дйонмета като Сулейман безумни (Соломон леви)
181
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Германия са роби, а след 2 години няма да има какво да ядат в Турция, незнам за какви господари се мислят.
180
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България са разрешени целогодишно за лов вуците - и сиви и суросинкяви. Че ги тепамо. Само да ни нападнат. Сърбите също че ги тепат. Че има и за гърците.
179
2
 
2
 
! Отговори
Кина преди 5 години
До Анонимен Съгласна съм с теб, но не обиждай кучешкия род, моля !
178
1
 
1
 
! Отговори
Кина преди 5 години
Когато Фактите говорят, боговете мълчат ... време е и всички други да млъкнат и да чуят гласа на фактите !
177
1
 
1
 
! Отговори
Кина преди 5 години
До КинаХората РЕШАВАТ коя Сила подкрепят.
176
1
 
7
 
! Отговори
Кина преди 5 години
Въпросният знак е сатана, на езика на глухите. Какви вълци, какви шменди и дрънди ?! На кого служат хората реават.
175
7
 
15
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
В коментара ми нямаше място да спомена за изтребването на юрдския народ .В нашето съвремие. Вска година турците убиват официално по 10 000 кюрди-неофициално няколко пъти повече. Бомбардират с авиация и сриват цели градове.Въпреки забраната има снимки.А запада си затваря очите защото Територията тТурция им е важна като буфер. Освен това не искат мръсната държава да се разпадне поради страх от верижна реакция и повече проблеми.И гъжавите си колят на воля собствено население..Много познато .
174
5
 
22
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
Турция и турчина са много известни с едни неща дето цивилизованите народи им викат геноцид,още кланета.И винаги над беззащитно население.Нямат нито една велика битка-винаги са удряли подло в гръб .И ако са печелили на бойното поле то е било с чужди войски.Исторически факти.Последния геноцид е избиването на милион и половина беззащитни арменци. За това се е узнало защото вече е имало комуникации и новините са се разпространявали бързо.А какво за турските кланета преди 300-400 години?Позор!
173
6
 
18
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
чета и не мога да повярвамНякакви турци ли са,по --***-ци ли са,някакви болни хора с някаква странна психика дрънкат глупости.урчина ,Турция била велика!!!Хайде де.Сами не си вярвате.С какво е велика ?С около 80 % цигойнерско население?Бе я стига ,не знам как ви плащат тия дето ви плащат.Говорите смехории
172
2
 
2
 
! Отговори
Уикипедия знае преди 5 години
Времето когато всеки можеше да си пише каквото си иска и колкото си иска в Уикипедия ОТДАВНА мина, маааан .Всичко вече се проверява дали е достоверно . Това дори и комунистическите бабички го знаят , но явно не и рошавите ***, мааан . Въйййй .
171
1
 
5
 
! Отговори
Въйййй преди 5 години
До Уикипедия знаеВ Уикипедия всеки може да пише каквото и колкото си поиска.Дори комунистическите бабички не са толкова наивни мааан
170
1
 
30
 
! Отговори
Ганя Балкански преди 5 години
Глупав народ бедна държава! Не трябва да ви притесняват турците а един друг етнос. Оня ден ги гледах в новините бяха въоражени до зъби а полицаите стояха отстрани и се правеха че не ги виждат. Стига сте се били в гърдите а се СЪБУДЕТЕ!!!
169
6
 
19
 
! Отговори
Факти преди 5 години
След като лошите османците си тръгват окончателно оставят България два пъти по голяма от сега -практически в границите на "Симеонова България.Виж картата от 1916г-два пъти по голяма територия от сега.Но "братята" за няколко десетилетия отнемат 51% от територията и прочистват името българско от отнетите земи....Турците са сред първите признали независима България ,докато сърбите тръгват към София с цялата армия....и тнт и тнт
168
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Японската група Babymetal с единствения си хит Gimme Chocolate имат същия поздрав. Тия "сивите" сигурни ли са, че са вълци, че с тия пръсчета е доста джендърско?
167
4
 
28
 
! Отговори
SS преди 5 години
Такива мърлячи господари не могат да бъдат. Османската империя се е крепила толкова време защото султаните им са били всякакви други, но не и османци. И понеже са имали подкрепата на Англия. Сега държавата им е все едно си в някоя маала. Тази година бях на почивка, в хотелите добре, поддържано, чисто, излезеш ли навън обаче - трагедия. Мръсотия до шия. Нахални продавачи, които отвращават с неистовото си желание да пробутат *** си и на които отдалеч им личи как искат да те измамят. Отврат
166
6
 
10
 
! Отговори
Уикипедия знае преди 5 години
За османския благородник, които имал твърде разнообразен етнически произход, тюрк било ОБИДНО название неговата идентичност била османец. Смята се, че до втората половина на 19 век чувството за тюркска идентичност се среща само сред ЧАСТ ОТ ПРОСТОЛЮДИЕТО с номадско препитание в Анатолия, но не и сред управляващите и образовани кръгове в империята.
165
5
 
14
 
! Отговори
Ха ха преди 5 години
Някакъв мърляв брадат да смята че е вълк само защото дружинката в която членува се нарича "сиви вълци" и имат таен знак - пръстите свити в смешна муцунка .......... ебасси . Все едно хилав *** да си татуира дракон на гърба и да си мисли че самия той е дракон. ... И да съска срещу хората ..... И да не си реже ноктите на ръцете и краката да му заприличат на драконови ...... Ахахахаха .
164
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като се замислиш на целия Балкански полуостров няма една читава сграда построена от османците - тук таме някоя грозна квадратна джамия. Във всеки среден европейски град има повече архитектурни богатства от цялата отоманска империя накуп, изключая истанбул. И тия фалирали дебилли сънуват нова империя на невежеството!? И смешно и трагично!
163
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нация с ниско интелектуално ниво не може да бъде лидер нито в миналото, нито в днешния свят. Единствената причина Османската империя да не изчезне още в началото на 19-ти век е, че Англия и Франция не са искали Русия да се настани в Константинопол и всячески са крепили лешасалите челобитници. Нулев е приноса на "великата Отоманска империя" към световната култура, изкуство и наука. Славят се единствено с кланета на цивилно население!