Най-малък брой новозаразени с COVID-19 в Гърция от 12-ти март

Починалите в страната до този момент са 79
7 апр 2020 09:17, Ния Христова
3
 Най-малък брой новозаразени с COVID-19 в Гърция от 12-ти март
Снимка: БГНЕС
В понеделник Гърция съобщи, че е отчела най-ниският брой нови слуцаи на заразени с коронавирус от 12 март, което намекма за изравняване на кривата, пишат от БНР. 
 
Страната съобщи за 20 нови случая на заразени и така броят им достигна 1755 души. Това е най-малкият брой нови случаи за повече от три седмици. От началото на пандемията починалите са 79. 
 
В рамките на няколко дни се очаква правителството в Атина да внесе закон за промени в туристическото обслужване в сезона след май месец, заяви пред медиите гръцкият министър на туризма Харис Теохарис. Предлага се ваучер с възможност за потребление на услугата до година и половина.
 
Правителството на Мицотакис подготвя и пакет от помощи и данъчни облекчения за туристическия бранш.
 
Промените ще включват методи като предоставяне на ваучер за 18 месеца за клиентите, които са предплатили почивка в Гърция. Туристическите фирми в момента нямат финансовата стабилност да върнат сумите, но дават възможност за промяна на времето на резервирания период.
 
"Целта на връщането на депозитите е да се защити правото на клиента. В момента работим в посока туристическият бранш да остане на ниво, което може да предложи на клиента услугата, а не да фалират туристическите фирми".
 
Министър Теохарис увери, че се работи на европейско ниво за постигане на обща стратегия във връзка с перспективите в туризма. 
 
Туристическите агенции информират, че получават все повече запитвания за наем на самостоятелна къща ,вместо на стая в хотел.
 
От Гръцкото министрество по туризъм настояват да се извършват бързи тестове на всички самолетни пътници преди излитане или при кацане в страната, за да се гарантира сигурността.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари