Vodafone с предупреждение за атаки над 5G антени в Германия

Vodafone ще разшири 5G мрежата си до 10 млн. германци
23 апр 2020 11:24, Ния Христова
78
Vodafone с предупреждение за атаки над 5G антени в Германия
Снимка: Pixabay
Мобилния оператор Vodafon излезе с предупреждение за възможни атаки върху 5G антените за мобилна телефония в Германия. Няколко държави от ЕС вече трябваше да се справят с опити за палежи на подобни съоръжения. В сряда вечерта ръководителят на Vodafone Германия Ханес Аметсрайтер заяви, че е възможно подобни атаки да се случат и в Германия, пишат от Investor BG
 
"Тези дейности могат да застрашат човешки животи", каза Аметсрайтер, цитиран от Handelsblatt. Във Великобритания скоро беше разрушена клетъчна кула, намираща се в близост до болница и заради това до нея не могат да се извършват спешни повиквания. Това развитие е тревожно, припомни мениджърът. 
 
Теории на конспирацията са част от предисторията на тези атаки. Те се свързват с разширяването на 5G мобилните комуникации с избухването на пандемията от коронавирус. Във Великобритания, Холандия и Кипър са повредени или унищожени подобни антени. 
 
Опасенията за подобни събития в Германия се увеличават, въпреки опитите на учени и политици да успокоят населението. Технологичният директор на Vodafone Герхард Мак пояснява: "Не трябва да се заблуждаваме за нищо". Според него разширяването на 5G все още е в начален стадий в Германия. За да се снабди населението с 5G във Федералната република трябва да се изградят много хиляди нови антени. 
 
Цялата статия можете да прочетете ТУК 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ИванТоя умния ще ти каже , че точно при насочения сигнал може да има проблем , защото колкото е по насочен сигнала толкова е по концентрирано облъчването в една точка . А при секторините антени имаш напрактика разнасяне на мощността по целия сектор което прави облъчването даже по слабо.
47
5
 
2
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Тоя умния под мен дето говори за "линковете между базовите станции" явно не прави разлика между насочен сигнал (между базовите станции) и разпръснат сигнал (от базова станция към мобилни телефони). При насочения сигнал проблем няма, по обясними технически причини. При разпръснатия сигнал проблем има, по същите причини.
46
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълни дивотии чета напоследък за 5G . Първо в БГ е разрешен обхват от 3GHz за 5G мрежа , второ и досега линковете между базовите станции вървят на честоти над 10GHz. И последно не толкова е важна самата честота , а мощността на излъчване , сравнението с микровълнова печка е смешно , не може да се сравнява магнитрон с мощност от 500 до 2000 вата с мощност по-малка от ват на базовите станции. Всъщност който го е страх , най-добре да се откаже от всички техники и да си живее в каменната ера.
45
7
 
11
 
! Отговори
нетрънър преди 4 години
Вредни са всички електромагнитни излъчвания в спектъра на микровълните където е 4g 2,3 до 4 GHz - това е UHF (ultra high frequency) т.нар дециметрови вълни, една вълна колкото е по-къса е с по-вискока честота - казано простичко, колкото по- висока е честотата на вълната, толкова тя е по-вредна за здравето.5g използва милиметрови вълни т.е. 5G ползва милиметтрови вълни EHF (extremely high frequency) 28 GHz и нагоре т.е, над 10 пъти по-вискока честота на вълната и в пъти по-опасна за здравето!
44
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
4G е доказано че вреди. Това е причината разстоянието от антените до жилищни сгради да е минимум 75 в България което не се спазва и 300 метра в САЩ нямам представа до колко се спазва там.Та въпроса ми е защо 5G да не вреди след като ще трябва да се направи много по гъста мрежа от антени?
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 359"дай доказателства , че не вреди."Както каза колегата по-долу, си има специализирана литература по въпроса. Само да допълня, че понеже става въпрос за физическо въздействие (електромагнитно лъчение), с което се експериментира много по-лесно от методична гледна точка, въздействието върху биологични обекти е проучено много по-добре от въздействието на химичните вещества, използвани в ежедневието на човека. Тъй че се страхуваш не от това, от което наистина би имало някакъв смисъл.
42
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой не може да затрие народ който вярва че, няма Корона Вирус, но вярва, че кокошките му не снасят заради 5G .......хахахаха
41
2
 
7
 
! Отговори
Реднек преди 4 години
Заради гении, като 5г параноиците, в упътването на микровълновата пише, че в нея не могат да варят яйца, не могат да пекат хляб и да не се затваря котката вътре. На някои хора мозъкът им наистина не работи много добре.
40
0
 
3
 
! Отговори
пфффф преди 4 години
До 359Има един тон проучвания, но нали не си ги чел, а при това са публични и много лесно може да се хванат, ако съдържаха лъжи. Иначе гордо хвърляш във въздуха твърдения на "специалисти" от ютюб.
39
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗАЩО ПОД ТОЗИ КОРПОРАТИВЕН РЕКЛАМЕН ПАСКВИЛ ,КОЙТО ВИ РЕКЛАМИРА ЕДНА МРЕЖА КОЯТО ДОКАЗАНО ВРЕДИ НА ЗДРАВЕТО НА ХОРА И ЖИВОТНИ ПОНЕ НЕ НАПИСАХТЕ -ПЛАТЕН РЕПОРТАЖ.
38
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия антенки горят много добре.....
37
5
 
2
 
! Отговори
359 преди 4 години
дай доказателства , че не вреди. Преди нещо да се пусне трябва да се докаже, че не вреди, такива няма, пуснаха го експресно, както много други неща. Не всичко ново е добро, какво му беше на 3G, какво не ви стига. Не виждате ли че напредъка и прогреса ни бута назад когато не е премерен. какво им беше на двигателите с вътрепно горене та ги изместват с еллектро-глупости. Когато нещо е развивано десетилетия, не се остава така за нещо ново и нетествано
36
1
 
5
 
! Отговори
пфффф преди 4 години
До 359Дай доказателства. Представи документи с проучвания и научни трудове на специалисти, които са описали в детайли какво се случва и как ни вреди. Микровълновата фурна ползва около 800-1000 вата в малко затворено пространство (колкото голяма кутия за обувки), микроклетките имат мощност от порядъка на 0.1 вата, на по-висока честота са (т.е. затихват още на първата стена) и не са в малко затворено пространство. Ти си направи изводите, ако можеш.
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 359Няма особен смисъл да се спори с човек, който твърди, че лекарствата ни съсипват. Просто не сте част от тази цивилизация. В историческа перспектива може и да има смисъл във вашето съществуване, но аз бих предпочел човечеството да върви напред. Средните векове и праисторическите времена сме ги видели вече, така да се каже.
34
4
 
4
 
! Отговори
359 преди 4 години
Значи всеки който изкаже мнение притив налаганото от корпорациите е конспиратор , да не се окаже все пак обратното.Естесвтено, че са опасни но няма как да го спрем, като са решили, както некачествената храна, тефлона и лекарствата и всички неща с които ни съсипват.Честотата на тази система е много-по висока, следователно затихването в градска среда е много голямо и се налага поставянето на мноого клетки, дори вътре в сградите ще има. Става като микровълнова.Първи ще го усетят птици и пчелите
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До инж.Учен Любенови ти си един задклавиатурен инженер, да се прекръсти човек направо.
32
1
 
5
 
! Отговори
пфффф преди 4 години
До Анонимния физик по-долуАнтените на операторите не работят "с хиляди ватове", гений. Максималната мощност на едно rru е 40 вата, а в градовете 99% от тях работят на много по-ниска мощност, защото ще покриват прекалено голяма площ и прекалено много устройства ще се закачат за една клетка, което ще я претовари. Винаги ме е забавлявала техническата, физичната и математическата неграмотност на конспиративните теоретици. За правописа да не говорим.
31
1
 
3
 
! Отговори
КАПИТАН ПЛОСКА ЗЕМЯ преди 4 години
Повикайте ме, аз се спавям с кемтрейлс, рептили, стоп 5G ***, анти ваксъри корана вирус неверници!
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами ясно е, че в последно време се пускат много такива статии, защото заради въпросната теория на конспирацията масово се палят и бутат антени, което причинява големи парични загуби.
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тази нова 5G мрежа в Израел със закон е забранено монтирането,въвеждането и експлотацията на тази системаТова е информация, пусната от незнайно кого по форумите. Справката показва, че няколко мобилни оператора в Израел имат монтирани антени, масовата експлоатация е предвидена за сега, тоест от 2020, и че в Израел са забранили не 5G, а ползването на WLAN в детските градини.