Превръщат къщата на Хитлер в полицейски участък

Австрийското правителство купи сградата през 2016 година
3 юни 2020 13:07, Ния Христова
28
Превръщат къщата на Хитлер в полицейски участък
Снимка: БГНЕС
Австрия планира да "неутрализира" сградата, в която роден нацисткият диктатор Адолф Хитлер, превръщайки я в полицейски участък, предаде Би Би Си.
 
През 2016 г. правителството купи принудително сградата след продължителен спор. Сега властите съобщиха, че през ноември къщата ще стане участък, предаде БНР. 
 
Австрийско архитектурно бюро ще се заеме с промените, които имат за цел да сложат край на "крайнодесния туризъм" в Бранау ам Ин, който се намира на границата с Германия.
 
"Ще бъде отворена нова глава за бъдещето на родната къща на диктатор и масов убиец", заяви пред репортери австрийският вътрешен министър Карл Нехамер.
 
По-рано сградата се използваше като център за хора в неравностойно положение, но тогава собственикът отказа да бъде направен ремонт, който трябваше да облекчи достъпа за инвалидни колички, както и на други промени.
 
През 2014 г. имаше и план да стане център за бежанци. Това също не доведе до нищо и в крайна сметка правителството купи сградата през 2016 г. за 810 000 евро.
 
 
 
 
 

28
Още от ЕС
COVID-19 губи силата си, смятат италиански медици
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 4 седмици
Преди щяха да я събарят, сега полицейски участък, а след някоя и друга година - родилно отделение с детска градина...
26
0
 
0
 
! Отговори
Starija hush преди 4 седмици
Вчера гледах в ютубе филм на КГБ.Борман помага на Хитлер да избега с подводницата U-500 oт Испания в Аржентина.Живе на брега на Тихиа океан в добре изглеждашто ранч модел.Умира на 12 фефруари 1964 година.Там има големи германски обшности ссобствена полиция и бизнес.Филма е руски и е оште в ю тубе.
25
0
 
3
 
! Отговори
юбералес преди 4 седмици
До Анонимен
Разбира се. Лондон обявява война на Берлин. Лондон не е обявен за ''открит град''. Лондон е столица на държавата започнала войната - тоест центъра на агресията. Нормално е да бъде бомбардиран. Дрезден е обявен за ''открит град'' - град с уникална архитектура, който няма да се отбранява - няма ПВО и майки с деца от цяла Германия се заселват там по време на войната.
24
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До юбералес

Кво викаш, бомбардировката на Лондон била изключително благородна история?
23
0
 
4
 
! Отговори
юбералес преди 4 седмици
До българин
Не е важно чия е идеята, а кой е подписал заповедта - правителствата на САЩ И Британия. Бомбардировката над Дрезден е най-подлата проява в световната история.
22
0
 
2
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 седмици
Резултата ще е в това, че сградата ще бъде запазена и пак ще си остане туристически обект. Нищо че в нея ще има полицейски участък.
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А би трябвало да е музей!
20
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До българин

Ма Радев също може да стане български гражданин. Достатъчно е само да започне да работи за България.

За Кубрат си спомням как ни учеха, че е бил първият фашист в Европа и ни показваха картината, където накарал синовете си да счупят пръчките в една фасция, фаша по италиански. А сега се опитват да го изкарат първия покръстен български владетел.
19
0
 
3
 
! Отговори
българин преди 4 седмици
До: номер 17 (Аланколу)

Не разбрах какво точно искаше да кажеш?
Обаче от всичките изброени хипотетични филми, гледал съм филм за английските бомбардировки над Дрезден над цивилното население, така че вече има такъв филм. Идеята е на един английски генерал.
На това са разчитали и руснаците, защото Англия е нямала многобройна сухопътна армия, за разлика от Червената Армия. Понеже са ги обвинявали в бездействие, англичаните компенсират с авиация и бомбен килим.
18
2
 
9
 
! Отговори
Аланколу преди 4 седмици
Време беше да му бутнат бараката след като направиха 500 филма против него. Аз още чакам филмите за Чърчил дето първи е обявил война на Германия, дето е избил милиони цивилни и е водил най-мощната пропаганда в световен мащаб срещу своите сънародници. Или пък филма как след войната масово избиваха германски градове, изнасилваха жени и оставиха окупираните германция да измрат от глад по лагерите. Също чакам филмите за Холодомор и кой всъшност изби десетки милиони бели християни в Ръша
17
3
 
3
 
! Отговори
българин преди 4 седмици
До: номер 16

Всичко разбирам за комунизма, само не мога да схвана каква е връзката между Радев и комунизма? По-голяма връзка има между Алберт Айнщайн и комунизма отколкото межеу Радев и комунизма. Въпреки че няма никаква връзка, Айнщайн е бил подозиран от американския посланик в Германия че бил комунист, поради което отначало му отказват американска виза.
Впоследствие разбира се, става американски гражданин и то многоуважаван.
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 14

Паралела между Сталин и Хитлер е доста силен, ако питаш мен, а Радев и Нинова ги използвах само за да покажа, че Комунизма и в България (както и в Русия) очевидно не е заклеймен от уж реформираните леви. Нищо кой знае колко неразбираемо не съм казал.
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
от щаб на диктратура в щаб на друга диктатура.
съдба.

like attracts like
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ей, ти си като Мирча Кришан и краставицата. Ако ще и за извънземните да стане дума, пак руснаците и Радев са ти в главата.
13
3
 
0
 
! Отговори
българин преди 4 седмици
До: номер 9 (Stalinista)

Е и какво от това че араби закачат местни девойки и т.н.?
Понеже става въпрос за Хитлер, да попитам ако сега Хитлер беше жив какво щеше да е разлчно?
Гледах документален филм за ВСВ. Баба германка разказва спомените си (тогава млада руса девойка). Вика през нейното градче минавали части на дивизията Azad Hind, индийска Waffen SS дивизия от доброволци.
Вика гледам ги как се мият голи до кръста, екзотични, черни, а ние млади момичета им се радваме че ни закачат... индийци
12
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А Рушия кога ще обяви Сталин за диктатор и масов убиец?

Или ще е когато Нинова и Радев заклеймят Комунизма като човеконенавистна идеология?
11
0
 
6
 
! Отговори
Продължение на 4 преди 4 седмици
Всъщност има плоча и на тази снимка се вижда долу вдясно. Австрийците явно са се изхитрили и са решили да отпъдят хората, които искат да поставят цветя или венци, като използват сградата като полиция.
10
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 8

Сталин е имал някои добри идеи ама хората му са били без свободна воля (робство) или се подчиняваш или получаваш куршум. Хитлер е бил също национал-социалист, не е карал никой насила да му се подчинява, не е взел властта със революция и преврат. Няма как да е диктатор ,лидер да, хората са били готови да умрат за него.
9
1
 
11
 
! Отговори
Stalinista преди 4 седмици
Линц и Виена са заприличали на бежански лагери. Афганистанци се боксират в парка, чеченци се гонят, араби закачат местни девойки, тук таме австрийка от по-грозните с арабин, целуващи се мъже. Тотален антипод на зрялото общество
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 5

Нека да го кажем така: Сталин е бил по-голям диктатор от Хитлер.