Италия отчете финансов срив заради туризма

Над 65 милиона нощувки по-малко в сравнение с 2019 г.
8 сеп 2020 12:21, Петя Славова
12
Италия отчете финансов срив заради туризма
Снимка: БГНЕС

Италия усеща финансови трудности, заради липсата на туристи. Лятото на тази година се оказа сложно за работещите в сектора. Заради пандемията, страната отчита 65 милиона нощувки по-малко в сравнение с миналата година, предаде "Монитор", позовавайки се на Франс прес.

Броят на италианците, които са почивали в родината си през лятото, е нараснал слабо - с 1,1 на сто, но спадът на чужденците е бил много голям - минус 65,9 на сто, сочат данни на Центъра на туристически проучвания във Флоренция.

Още по темата

Отчита се лек ръст през август, но той не е достатъчен, за да се спази летния сезон.

Лекото съживяване на италианския пазар през август не е достатъчно, за да спаси летния сезон тази година.  През тримесечието юни-август обектите за настаняване в Италия са отчели 148,5 милиона нощувки, което е с над 65 милиона по-малко в сравнение с 2019-а, а в процентно отношение спадът е 30,4 на сто.

Оборотът на компаниите от сектора е намалял средно с 37,5 на сто спрямо същия период на миналата година.

Те очакват удължаване на летния сезон през септември и постепенно завръщане на чужденците, макар новините за увеличаване на броя на заразените с COVID-19 да са забавили резервациите, а в някои случаи да са довели до анулации, посочва Виторио Месина, президент на Асотурисмо конфезерченти.

Той призова правителството да разшири подкрепата си за бранша, изправен пред сезон на несигурност. Туризмът е съществен сектор за италианската икономика, защото при нормални условия осигурява 13 на сто от брутния вътрешен продукт на страната.


12
Още от ЕС
Десет държави въведоха ограничения за пристигащи от Испания
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
f преди 1 седмица
Или само отрицателни енергии наоколо около магнита, за енергийния магнит като ябълката.
11
0
 
1
 
! Отговори
f преди 1 седмица
ДО ИТАЛИЯ ,

или гледайте по магнитите да няма прекалено много електрони, защото ако е само електрони става лошо.
10
0
 
1
 
! Отговори
f преди 1 седмица
Но може и електрони много да има по магнита, защото така привлечени отнякъде.

Важното в ядрото на магнита, в сърцевината, да е положително с протони.
9
0
 
1
 
! Отговори
f преди 1 седмица
ДО ИТАЛИЯ ,

Има и положително и отрицателно желязо като материя, в зависимост дали е изградено от протони или електрони повече. Има и положителни, и отрицателни магнити.
8
0
 
1
 
! Отговори
f преди 1 седмица
До ИТАЛИЯ ,

флопи дискетите а може би и флашките и хард дисковете са някакви си положителни магнити, не съм много сигурен, но май че са положителни, носете в себе си много на брой флаш памети.
7
0
 
1
 
! Отговори
f преди 1 седмица
ДО ИТАЛИЯ ,

Поне положителни магнити заравяйте, а на вас отрицателни магнити ви заравят, всеки магнит придвижва малко полето където си иска и никой не иска центърът на магнитното поле да е в него защото магнитът е за атака, ябълката е енергиен положителен магнит, киселината е магнит в материята и привлича противоположните електрони или протони да ги разгражда и също е за атака. Положителният магнит вади магнитното поле навън от положителните, положителни магнити заравяйте! И няма да ви следят.
6
4
 
4
 
! Отговори
Клоунски Свят преди 1 седмица
До Бчкатора
Нормалните хора го чакат това да стане от доста време. Може би този път ще имаме положителен резултат.
5
0
 
8
 
! Отговори
Психодиспансер преди 1 седмица
Ами да, такае, но нмядавам се не са очаквали да се повиши БВП след като карантинираха цялата държава. в същото време не казват нищо за олекналите плащания на пенсионните фондове.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Затова пък има карантина за индианците.
3
3
 
11
 
! Отговори
КАрантина преди 1 седмица
Да го духат, да не им затворих аз границите. Не може с "мерки" срещу измисления вирус и с икономика. Искам да видя как ще броят умрелите от глад и самоубийства през следващите години, дали ще има статистики като за кодид, дали ще има щабове дето дават брифинги?
2
10
 
11
 
! Отговори
Бчкатора преди 1 седмица
Чакам сащ и еврогейсъюза да се разпаднат за да има мир на земята
1
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Оставка на Борисов и Гешев