Гледайте заседанието за върховенството на закона и основните права в България

Резолюция по темата ще бъде гласувана в четвъртък
5 окт 2020 21:34, Нели Христова
54
Гледайте заседанието за върховенството на закона и основните права в България
Снимка: БГНЕС

Депутатите в Европейския парламент обсъждат тази вечер положението с върховенството на закона и основните права в България във връзка с протестите в страната и обвиненията за корупция. Резолюция по темата ще бъде гласувана в четвъртък.

Комисарите Дидие Рейндърс и Вера Йоурова ще представят позицията на Еврокомисията по време на дебата за Българя в Европарламента. От страна на германското председателство и държавите членски ще участва германският министър по европейските въпроси Михаел Рот.

Европейската комисия публикува миналата седмица първите доклади за върховенството на закона във всички държави-членки. Няколко дни след това Комисията по граждански свободи oдобри проекторезолюция "за значително влошаване на принципите на правовата държава, демокрацията и основните права, включително независимостта на съдебната власт, разделението на властите, борбата срещу корупцията и свободата на медиите" в България.

Евродепутатите ще обсъждат днес и обвързването на върховенството на закона с бюджета на Европейския съюз. Парламентът отстоява позицията, че европейското финансиране за страни, нарушаващи принципа за върховенство на закона, трябва да бъде намалено или спряно.

Очаква се в сряда депутатите да предложат и нов механизъм за защита на демокрацията, върховенството на закона и основните права, който ще допълва докладите на Комисията. В него ще има и препоръки към страните-членки с конкретни цели и срокове за изпълнение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
2
 
! Отговори
НАЛЕ преди 3 години
Както каза и ПремиерЪ ни :Това било ''нормално'' , нали и ФЪФ САЩ било така !?!?1?1?Само яе пропусна да каже , яе в другите държави , НЯМА МИРНИ ПРОТЕСТИ!
48
1
 
3
 
! Отговори
Даа! преди 3 години
Как няма да защитават Борисов , след като ''той'' е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ИМ СЛУГА ?А който е добър за другите държави , е ЛОШ ЗА СВОЯТА !
47
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Долу Мутрата от СИК!Незабавна оставка!
46
4
 
3
 
! Отговори
Вес преди 3 години
Ква стана тя-ни въстания 1,2,3,4 ни ЕП ни дедовия..Изборите са през Март, казаха ви го. Ако не ви харесва оплачете се на Арменския поп.
45
3
 
5
 
! Отговори
кога накрая преди 3 години
Ще разследват кой ,,сготви,, Барбича и какви са пачките и кюлчетата ,ало Ваньо ,Бирата ,срещите с прукорорите , те бяха какви ли не истории ,само него не го разследват ? Знаете от къде на къде се метат стълбите ,и от коя страна се вмирисва рибата....
44
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквата в затвора! ЕНП , която напълни Европа с джагали, няма да го спаси!
43
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези дали имат право да заседават по въпроса докъде се измерва свободата на човешкия дyх. Свободата Санчо е като Еврокомисията крепи се върху пандемията от бюрокрация и слугинаж към тоя дето определя порциите - еврофондовете.
42
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Часовникът отброява последните часове на Мутрагеньо!
41
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако си мислите, че в Европа не знаят какво става у нас и кой за какво се бори, много се лъжете. Тук може да минава номера на разни манипулатори и истерици, но там на червени агенти не вярват. На Лаене без доказателства и европейския прокурор няма да се хване.
40
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв цвят ще е картона за крадеца в четвъртък? Въпроса е към герберски ***?
39
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Do 31 iи тем...Урсула Фон дер Лайен да си гледа в нейната паница никой не е гласувал за нея, тая ако има морал ще си подаде оставката. Урсула не е всички жени и въобще темата не е за феминизма. Първо си налейте малко интелект и разберете какво се обcъжда после давайте мнение.
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 37А няма ли да искаш единен стандарт и за постигнатото срещу тази минимална заплата !?
37
0
 
7
 
! Отговори
Do 31 iи тем... преди 3 години
и тем подобни мислещиЗащо се позволява на нискоинтелегентни лица да държат непочтителен език спрямо политици от женски пол? Неведнъж съм срещала по мрежата неуважителни думи прибавени към имената на г-жа Меркел, г-жа Урсула и т.н. Защо очаквате от жените само да имат деца и да поддържат домакинство? Доста неприятни постове.
36
5
 
6
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Защо европарламентът не въведе единен стандарт на минималната работна заплата за всички членки и единни цени за всичко???????????????????????????????????????????????
35
1
 
5
 
! Отговори
Върховенство преди 3 години
Референдумът от 46 за република е незаконен тъй като комунизма е обявен за незаконен в България.Незабавно връщане на монархията!Ето това е върховенство на закона.
34
3
 
10
 
! Отговори
НАРОДЪТ преди 3 години
Аз се намирам в България и ЗНАМ ПО- ДОБРЕ ОТ ТЯХ КОЙ НА КОГО СЛУЖИ. КОЙТО ГО Е СТРАХ ОТ ГЕШЕВ - ДА НЕ КРАДЕ. МЕН НЕ МЕ Е СТРАХ.
33
2
 
4
 
! Отговори
Върховно лицемерие преди 3 години
ЕК: източвайте си фондовете като ви падне.Също ЕК: Защо няма върховенство на закона?
32
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е за нова млада монархия,България.
31
6
 
11
 
! Отговори
БРАВО! преди 3 години
Обсъждането на положението в България от Евро-парламента ще даде ясна представа на евро-депутатите за ролята на кремълските петоколонници у нас, предвождани от фигуранта Радев в опита им да извадят България от ЕС и НАТО и да я присъединят към Феодална мохамеданска Евразия.
30
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Не извратен типА да си плюем на Заешкото сърце и да бягаме с 200 не е патриотично седиш и се биеш или де да се крием под полата на Путин или Тръмп и докога ще бягаме, трябва да погледнем нещата в очите. Да искаме оставката на Баба Урсула и да видим дали ХДС и другите нема ни подкрепят, трябва да съберем подписка в целия ЕС за оставка на Урсула акушерката.