Европейският парламент е спрял преговорите за следващия бюджет на Съюза

Очаква се преговорите да бъдат възобновени през следващите дни
9 окт 2020 07:24, Ния Христова
12
Европейският парламент е спрял преговорите за следващия бюджет на Съюза
Снимка: БГНЕС
Европейският парламент обяви снощи, че е прекъснал преговорите със страните членки за следващия бюджет на Евросъюза за периода 2021-2027 г. По този наин обаче се съдава риск за забавяне на плана за съживяване на икономиката на стойност 750 милиарда евро, предаде Франс прес.
 
"Европейските депутати ще се върнат на масата за преговори, когато Съветът (представляващ страните членки) покаже реална воля за постигане на споразумение", се посочва в комюнике на институцията.
 
През месец юли европейските лидери се споразумяха за бюджет в размер на 1,074 трилиона евро за следващите седем години. Парламентът настоява за значително по-голям обем, който е предназначен главно за 15 ключови за Съюза програми.
 
Вчера в писмо евродепутатите са отхвърлили компромисно предложение на германското председателство, което обещава увеличение от около 9 милиарда евро.
 
През следващите няколко дни преговорите ще бъдат възобновени и ако най-сетне бъде постигнато споразумение, то ще трябва да бъде ратифицирано от парламентите на страните членки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До до христоПич, радвам се, че не щеш пари от мен.Инак, виждам че не си наясно що е то ес, комунизъм и комунисти...
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някаква гербава мъка ли усещам в коментарите?Ха ха ха ха ха ха...
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както казах и вчера ЕП си преписва права и власт каквато той няма. Създава интриги между държавите членки и не си знае мястото на трибуна на обединена Европа.Вместо това се изживява на конвент и съвсем скоро ще унищожи европейската интеграция.Англия вече показа пътя...Колко ще трябва на Полша,Унгария ,България ,Испания ,Дания и тн да осъзнаят какво се случва.Безумие е бюджетс на съюза да бъде блокиран от ЕП.Никой не е давал такава власт на парламента.ЕС си отива.
7
5
 
4
 
! Отговори
до христо преди 3 години
ти не знаеш с кого говориш ,ама плюеш - Е,това е българина *** !също като йончева и кънев отидоха да плюят България ,ама от деца на комунисти и доносници всичко може да се очаква .п.с. аз пари си имам и не чакам ни от тебе ни от брюксел
6
0
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До КоментарЧе то зелените са най-ултралеви.
5
1
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Мързеливите и некадърните като 4 чакат пари наготово и поддържат ес, дето взима от работливите, за да хрантути такива като тях.
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми не им се дават пари -кой обича да дава ? дойде им дюшеш изпълненията на йончева и кънев , сега като спрът парите за България тея маймунета са Виновни !ама те си имат Милиони , а народа ще д......уха супата..........
3
1
 
3
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
Така става, когато се занимават с политически игри!Така е когато левите, в които включвам и зеленитесе разпищолят!
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ааа, трябва да се изпълва петилетката, как така...
1
1
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Кво става с фалшивите новини през изминалата година от брюксел?!Икономиките имат спад, диктаторите изкрънкаха двойно по-голям бюджет, а корумпираните евродепутати ламтят за още за своите лобита.