Меркел призова германците: Моля ви, останете си вкъщи!

За пореден ден страната е с рекорден брой заразени с коронавирус
Обновена: 17 окт 2020 15:46 | 17 окт 2020 15:25, Анисия Иванова
76
Меркел призова германците: Моля ви, останете си вкъщи!
Снимка: БГНЕС

Нарасналият брой на новозаразените с коронавирус в Германия накара канцлера Ангела Меркел да предупреди за „много сериозна фаза”. Тя отправи апел към гражданите да ограничат контактите и пътуванията, ако не са спешно необходими, съобщава АРД.

"Моля ви, останете си вкъщи винаги, когато е възможно, във вашето населено място”, каза тя.

Германия се намира в „много сериозна фаза на коронавирусната пандемия”. Разпространението на вируса е по-бързо, отколкото в началото преди повече от половин година. При тази ситуация само спазването на дистанция не е достатъчно.

„Трябва да отидем по-далеч. Науката ни го каза ясно: разпространението на вируса зависи пряко от броя на контактите и срещите, които всеки от нас има”, подчерта Меркел.

Досега Германия премина относително добре през пандемията, защото хората се държат заедно и спазваха правилата, благодарение на съобразителността и разумното отношение.

Това е най-ефективното средство в момента срещу пандемията и сега е нужно както никога по-рано, подчерта канцлерът. Относително спокойното лято отмина и предстоят трудни месеци. Какво ще се случва през зимата, ще бъде решено през следващите дни и месеци.

За да се ограничи разпространението на вируса, контактните лица на всяко заразено лица трябва да бъдат информирани, за да прекъснат веригата на заразяване. Здравните власти се справиха „чудесно“, но когато броят на заразените стана твърде голям, вече няма да успяват.

Ръководителят на канцеларията Хелге Браун също е загрижена за капацитета за проследяване на инфекциозните вериги. Тя обяви, че ще мобилизира повече помощници в подкрепа на общините при проследяване на контакти. В допълнение към контингента на Бундесвера с до 15 000 войници ще се види дали има допълнителен кадрови резерв във федералното правителство и в местната власт.

Премиерът на Бавария Маркус Зьодер дори предупреди за провал на проследяването на контактите. “На път сме да загубим контрол в някои региони в Германия, а това е изключително опасно” каза той, цитиран от БГНЕС.

Ако инфекциите вече не могат да бъдат проследени, както в Холандия, Франция, Испания и Чехия, контактите трябва да бъдат ограничени генерално, обясни Зьодер. Това е възможно само при заключване или подобни строги мерки.

По данни на института „Роберт Кох” съобщава за трети пореден ден за рекордния брой от 7830 нови инфекции. Това е с около 500 повече от вчера и е най-голямата бройка от началото на пандемията.

“Германия може да прекрачи границата от 10 000 случая на ден още следващата седмица”, гласи прогнозата, изразена от председателя на Световната лекарска асоциация Франк Улрих Монтгомъри. Сегашните показатели могат само до известна степен да бъдат сравнявани с тези от пролетта, тъй като междувременно се правят много повече тестове, респективно се установяват много повече инфекции. Въпреки това данните са тревожни и са причина мнозина да говорят както за втора вълна, така и за втори локдаун в Германия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
2
 
1
 
! Отговори
До 51 преди 3 години
Няма достатъчно инфлация! Ако имаше, лихвите щяха да растат а не да падат, като сега. Въпреки всичкото "печатане" на света не могат да преборят силните дефлационни процеси - хората са се награбили със заеми, не купуват, а стоките са повече от потреблението. На банките им трябва инфлация, а светът влиза в дефлация, точно както Япония влезе преди над 20 години и не може да излезе. Затова ще сменят системата. Очаквайте световен комунизъм за масите с много богати елити.
54
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Елитите искат комунизъм по целия свят, като най-удобен модел за контрол над света. Китай е от основните играчи в тази игра: чака да изкупи бизнесите на хората по целия свят, след като фалират в резултат от вируса който ТЕ пуснаха. Здравната организация е в играта, много политици са купени. Ще вкарат електронни пари по целия свят, тези дни Китайците стартираха първи с новата валута. Ще има Основен Базов Доход - вързан с точкова система за оценка на хората - както е в Китай.
53
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само ковидиотсерсеми в коментарите.Чатала и калъчката за вас, а който оцелее - картечницата.
52
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще останат луумпени и грантаци вкъщи, разбира се. Само сороссският слугинаж ще е по домовете. Немците да не са всезнаещият бай Грантьо, който неслучайно е последен по всичко в ЕС. Живее в порутената си, санирана във всички цветове на дъгата панелка, затънала в кал и бурени, и търси вината за мизерията си в държавата. Но иначе- всичко знае. Затова го взимат на работа само за лизачч на Соррос или за федеросаджия. Ковид няма и Земята е кръгла!
51
3
 
1
 
! Отговори
от немско преди 3 години
До 53 АнонименХайде стига си плакал. ти нали беше чистач на гарови тоалетни там пък нищо не ти е станало
50
3
 
9
 
! Отговори
До Анонимен 51 преди 3 години
Или точно братното: борят се с дефлацията, като спират производството на стоки, с което намаляват количиството им (светът е заринат от стоки) което увеличават цените и подхранва инфлацията, която е необходима за да функционира системата в този и вид. Това докато я рестартират с нови дигитални валути.
49
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да призове и бежанците да се преберат у тях
48
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Меркел е глупава както и немците. България е умна а най умен е боко тиквата
47
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докога?
46
19
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще останат средна и висока класа вкъщи, разбира се. Само гастарбайтерският слугинаж ще е по улиците. Немците да не са всезнаещият бай ***, който неслучайно е последен по всичко в ЕС. Живее в порутената си, санирана във всички цветове на дъгата панелка, затънала в кал и бурени, и търси вината за мизерията си в държавата. Но иначе- всичко знае. Затова го взимат на работа само за берач на малини или за касапин. Ковид няма и Земята е плоска!
45
6
 
20
 
! Отговори
Ре преди 3 години
Скоро очаквам западните лидери да призоват гражданите си да не дишат. По възможност за постоянно :))След това за радост на цялото прогресивно човечество ще се отбележи рязък спад в броя на заболелите.
44
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: "Каква е причината за тази грандиозна лъжа": Слагат спирачка на потреблението, така намалява скоростта на оборот на парите, съответно отлага хиперинфлацията която би трябвало иначе вече да е тук предвид количеството напечатани пари и дълг. Сваряват ни на бавен огън - докато сме заети със ковид и протести олиото мина 3лв .. за последните 2 години реалнатаинфлация мина 30%, сравнявайки един и същ продукт 2018 и сега... Има и други цели които се преследват, но не е медицинска кризата със сигур
43
5
 
14
 
! Отговори
До 47 преди 3 години
"Какъв е смисълът от това?"Пари ,тези пари прясно напечатаните. МВФ и световната банка ще отпуснат част от тях като заеми на държавите за борба с последствията от короната. А държавите ще станат още по големи длъжници.
42
4
 
8
 
! Отговори
по-добре преди 3 години
Бабето да си седи в къщи и хич, ама хич да не излиза.
41
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Споко, PCR тестовете свършват. Нямат толкова.
40
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 46Приемам че това е вярно.Няма такава болест или ако има тя е безобидна.Все пак може ли да попитам каква според вас е причината за това което казвате?Всичко да се преписва на тази болест без значение от какво е умрял някой? Каква е причината за тази грандиозна лъжа според вас?Пари? Какви пари?Единствените които печелят са производителите на маски,ръкавици и дезинфектиращи препарати.Евентуално разни производители на лекарства ама те всъщност нямат наличности.Какъв е смисълът от това?
39
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 20 дни..Имаш ли идея как броят мъртвите? Всичко се приписва на ковид, няма значение от какво си умрял пишат го ковид. Има изказвания на министри на здравеопазването в САЩ има го и в препоръките на тяхната медицинска агениця как да броят мъртвите от ковид. Всичко е една лъжа
38
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За никакви пари няма да стоя вкъщи! Нито ще спра да се събирам с хора.Все едно да дишам, ама да съм умрял. За безумието с маските не ми се говори.
37
12
 
11
 
! Отговори
20 дни.. преди 3 години
Абе хора,не подържам никаква мантра.Гледам броячът на умрели от тая гадост.Не беше много отдавна когато казаха "1 милион мъртви". Сега е на 1 150 000..За около седмица- 150 хил мъртви повече.Ако тая скорост се запази след 1 год ще са умряли около 8 000 000. Когато всичко започна преди 11 месеца бяха умряли 10 хиляди.Сега са 1 150 000. Това е 1000% ускорение.Не казвам да полудеем и да се затворим завинаги в очакване на краят.Казвам само да бъдем умни.Не се събирайте на групи,носете маски.
36
6
 
12
 
! Отговори
юберашунгмахен преди 3 години
Колкото е по мащабна е лъжата толкова по лесно ще повярват в нея - ГьобелсЧудя се с каква цел ни набутват по домовете, някой хора от страх няма да отидат на избори, каква им е идеята , имам чуството че искат да сме по домовете за да не бъдем подложени на някакво механично въздействие примерно бомби или нещо подобно, абе нещо неприятно са ни подготвили ама не го казват а са измислили някаква болест която я е имало винаги и точно сега в най нестабилния момент на света изведнъж се активизира мутир