Макрон иска Шенген да бъде реформиран из основи

Той поиска и истинска гранична полиция на ЕС
5 ное 2020 22:10, Елка Василева
25
Макрон иска Шенген да бъде реформиран из основи
Снимка: БГНЕС

Френският президент Еманюел Макрон се обяви за дълбока реформа на правилата за Шенгенското пространство за свободно движение в Европа.

"Призовавам за реформа из основи на Шенген и за по-голям контрол", каза Макрон при пътуване до френско-испанската граница, където той посети граничния пункт Льо Пертюс. Той каза, че ще направи първи предложения в тази насока на Европейския съвет.

Още по темата
Френският президент се обяви и за създаване на истинска гранична полиция на ЕС, която да отговаря за охраната на външните граници на Шенгенската зона.

Числеността на френските сили за сигурност по границите на страната ще бъде удвоена. Там вместо 2400 ще бъдат разположени 4800 гранични полицаи и митнически агенти, съобщи още Макрон.

Той уточни, решението е било взето заради засилването на заплахата след неотдавнашните атентати, включително в Ница.

Във Франция през последните три месеца заради вече приетите мерки са били предотвратени 32 терористични акта. Разработен е и законопроект, който ще бъде представен на правителствено заседание на 9 декември. Според представители на френските и италианските власти главният заподозрян за нападението в Ница - тунизиец, е пристигнал в Италия по море, преди да отиде във Франция малко преди атаката.

Макрон коментира днес, че е прекалено рано да се говори със сигурност за детайлите около това нападение, но подчерта, че е ясно, че терористични атаки може да бъдат извършвани от хора, които използват миграционните потоци.

Терористичните мрежи са станали още по-глобализирани, предупреди френският президент и подчерта, че Европа трябва да засили отговора си.

 


25
Още от ЕС
3700 евро на месец: Нужна ли бе тази минимална заплата в богатата Женева?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Велика Франция преди 3 седмици
Най-великия европейски лидер от времето на Де Гол! Франция е най-великата страна, люлка на цивилизацията и майка на съвременния свят. Vive la Republique! Vive la France!
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Само че тези навлеци идват от страни извън Шенген.
23
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Когато ги приемаха с години,не мислеха.Сега като започнаха да ги колят се сетиха,но вече е късно.Щетата е сторена либерални ***.
22
1
 
16
 
! Отговори
ББ преди 3 седмици
ама и това ще стане...криворазбрана цивилизованост...лицемерие,проблема е в хората...страх...сметки...все са прецакани и ограбени...вземат от залъка на децата ни за да хранят съмнителни типове с цел да се докарат човеколюбиви...убиваш създаващият за да храниш мързеливият и неграмотен...и си правиш ПР с кое? с убийството на създаващият,или със произведената храна от убитият хранеща...егото на политици които ни управляват..Справедливост или Смърт!!!
21
0
 
9
 
! Отговори
Асан Карагъзъ преди 3 седмици
Да тури и Африка у Шенген и няма грижа кой откъде дошъл.
20
3
 
2
 
! Отговори
ББ преди 3 седмици
и г-н Макрон Франция преди Вас бе Символ и подръжник на човешките същества към Свобода и Справедливост...Франция бе символ на Свободата и Справедливостта
19
3
 
3
 
! Отговори
ББ преди 3 седмици
Какво е Шенген г-н Макрон???Какво е реформа според Вас г-н Макрон???Шенген е зона за богоизбрани ли???а богатите...а и имате ядрени бомби!...е ние гладните от глада и безчестието ни е срам...честта е богатството ни...и за честта си не признаваме лицемерната ви власт...плюем на богатствата ви и претенциите ви,Справедливост..Образование..останалото е фашизъм и грабеж на невинни хора
18
4
 
5
 
! Отговори
ББ преди 3 седмици
До Анонимен
Народа ни няма нужда от помощи...политическата класа краде парите на Европейските данъкоплатци...всички ЕС политици...всички Световни политици...крадат от Гладните...в 21 век това ...проблема е в разделението...дават от нашите пари на клакьори които проповядват разделение,Света има нужда от Нов Ред...Справедлив и Солидарен...Ресурсите за които са битките са ограничени...но достатъчни за да може човешките същества да живеят достойно...Справедлив Свят или Мъртав Свят...няма друга опция
17
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Правилно решение,БЪлгария да бъде изключена не е готова за членство в ЕС.Кое е нормално тази държава с корупция и кражби кеш пари,управляващи компромати без образовамие и морал.Вън от ЕС,чакат само помощи за кражби българите.
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Обаче макрон няма да предложи реформиране на лисабонският договор за бежанците те ще продължават да приемат африканци и азиятци
15
3
 
15
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 седмици
Дреме ми за френските селяни - да си приемат ислямистите да си ги дундуркат и да си сърбат попарата дето сами си я дробят.
Важното е ние да сме далеч от тях и просташките им ценности.
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
той и самостоятелна европейска отбранителна система искаше ама му секнаха нещо мераците
13
2
 
9
 
! Отговори
Макарончик преди 3 седмици
В живота е много сложно, не е като да забиваш даскалката.
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ще реформира на баба си xypкaтa...
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тогава за какъв чемер покривахме и покриваме т.нар. критерии, които ни разсипаха...?!
10
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Франция работи за исляма.Всичко е в полза на исляма там.Макрон е лъжец!
9
2
 
13
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 седмици
Ще откриваме топлата вода?Или по-скоро ще крадем гласове от Льо Пен?Много си прозрачен Микрончо,бабиното!
8
2
 
8
 
! Отговори
Хаха преди 3 седмици
100 бабички не иска ли ?
7
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Марсилия, Париж, Лион и други градове вече практически не са френски.
6
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тоя нали искаше малийци и тунизийци вместо българи сега какво се оплаква?