ЕК смята забраната за полети за неефективна

От комисията не препоръчват ограниченията да продължат
4
ЕК смята забраната за полети за неефективна
Снимка: БГНЕС

Европейската комисия смята, че забраната за полети е неефективна мярка в борбата с пандемията. Това заяви комисарят по съобщенията Адина Валеан.

През май ЕК разреши на държавите членки на ЕС да запазят ограниченията за полети заради коронавируса, но не препоръчва това да продължи. Санитарните мерки за безопасност при полети са се оказали по-ефективни при контрола върху разпространението на вируса, се казва в прессъобщението на ЕК.

Препоръчва се да се запазят временните разрешения за продължаването на лицензите на авиокомпаниите, които имат финансови затруднения. Срокът на действие на тази мярка приключва на 31 декември 2020 г., а ЕК предлага да бъде удължен с още една година.

Еврокомисията ще представи препоръките си на Съвета на ЕС и на Европейския парламент.


4
Още от ЕС
Коронавирусът заплашва да заличи цели малки села в Италия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Че то и със забрана и без, полети няма. Така че не знам какво точно дрънкат от ЕК. Полети няма, няма й да има. Кой може да извади 250евро на човек само за ПСР-и? А ако сте семейство? При положение, че полета ти е 50-100евро. Просто няма как да стане тая работа. Карантината пък - още по-зле. Докато не отпаднат всички изисквания и не ваксинират всички, нищо няма как да се промени. ЕК отново са абсолютно неадекватни и безполезни.
3
1
 
3
 
! Отговори
мдааа преди 2 седмици
ако запазят някой от мерките например здравни карти при пътуване и т.нат. както запазиха всички мерки след 11.9 може мирът да продължи и повече от 20 г още. това сега което се случва е просто клапан за изпускане на световната пара
инаще можеше да е много по-страшно, много разузнавания твърдят че сериозно са се обмисляли световни военни конфликти, които поне за сега няма да се реализират
2
2
 
2
 
! Отговори
има време преди 2 седмици
не е цирк, така предпазват света от световна война, парите са се увеличили трябва да се изхарчат по един или друг начин
аз мислех че ще има някакъв световен глобален конфликт но по този начин намериха да се изразходват парите
което е добре за хората поне ще има мир едно още 10-20 г
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Време е корона цирка да снърши!