В Австрия започват постепенно разхлабване на локдауна

Карането на ски ще е осигурено предимно за местното население
2 дек 2020 08:25, Елка Василева
5
В Австрия започват постепенно разхлабване на локдауна
Снимка: архив, БГНЕС

Федералният канцлер на Австрия Себастиан Курц ще съобщи днес на пресконференция как ще бъдат отменяни ограничителните мерки след края на локдауна на 6 декември, но още снощи всички местни медии съобщиха кои са браншовете, които ще отворят първи врати и кои ще останат затворени.

Единодушно е мнението, че търговията и учебните заведения ще се задействат, макар и с ограничения. Остава задължителното носене на маски в магазините. Както през пролетта ще бъде определено по колко квадратни метра ще трябва да се осигурят на клиент, пише на сайта вестник "Кронен цайтунг".

Вероятно хотелите, заведенията, културните институции и спортните съоръжения ще останат затворени за публика. Затворени ще са и студията и салоните за услуги - фризьори, маникюр, педикюр, масаж.

Очаква се ски лифтовете да заработят, но само за дневни туристи от Австрия.

Още по темата

Вестник "Стандард" пише, че хотели и ресторанти ще отворят през януари,това ще стане по схема, която с разработва в момента.

Дискусиите с Италия и Германия за това как да бъде организиран зимният туризъм ще станат излишни с въвеждането на заплануваните ограничения за влизане в страната, а именно: пристигащите в Австрия от държави, където броят на новозаразените за седмица надвишава 100 /на 100 000 души/, трябва да се подложат на 10-дневна карантина, което прави невъзможна зимната ваканция за тях. Мярката трябва да влезе в сила преди Коледа и да продължи до 10 януари. Тя ще се въведе с цел да предотврати заразата, пренасяна от хората, връщащи се в Австрия от чужбина. Вестник "Курир" съобщава, че задължителната карантина при връщане от районите с висока опасност няма да се счита за извинителна причина пред работодателите.

Карането на ски ще бъде осигурено преди всичко за местното население и по-специално за хората, живеещи близо до ски пистите. Те ще бъдат отворени не в началото на месеца, а преди Коледа, пише електронното издание на "Пресе". Специална концепция за сигурност ще предписва по колко души да пътуват в гондолите на ски лифтовете, за да бъде спазена необходимата дистанция.

Учебните занятия в австрийските училища ще започнат в понеделник, пише електронното издание на "Курир" , но не за всички класове, а за децата до четвърти клас. По време на учебните часове децата няма да са длъжни да носят маски. Според "Курир" все още се изготвят графиците, по които учебните часове ще бъдат разпределени за малки групи ученици с цел ограничаване на броя на децата, намиращи се в сградата на училището. Вестникът пише, че и прогимназиалните класове ще имат присъствени занятия в определени дни и на групи, като носенето на маски за тях е задължително през цялото време.

Гимназистите ще имат присъствени дни и дни за самостоятелна подготовка по домовете. Учителите и персоналът на всички училища ще бъдат изследвани за COVID-19 идния уикенд, преди да започнат учебните занятия. Вестник "Стандард" съобщава, че широко набелязаната акция ще бъде извършена в училищни помещения и в конферентни зали на хотелите.
 


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Anonim преди 1 месец
Абсолютни глупости, проверявайте си информацията и не пишете лъжи!!! Или просто преводача ви не става...
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Европа така и не разбрахме, че за да се върнем към нормален живот и да спасим хората и икономиката, трябва да спрем епидемията. Австрия към момента да много зле с тази епидемия. Какво се опитват да направят, да я разпространят още повече ли?
3
1
 
1
 
! Отговори
До 2 преди 1 месец
В чекмеджето
2
1
 
1
 
! Отговори
Cat преди 1 месец
Тук защо държавата не изследва всички за Ковид? Учители, служители, продавачи, самите лекари. Къде отидоха милионите от ЕС за справяне с пандемията?
1
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А в България се затяга ББ ОСТАВКА съд и затвор!