48% от британците се тревожат, че ваксините срещу COVID-19 не са безопасни

47% пък не са убедени, че е ефективна
7 дек 2020 11:53, Нели Христова
51
48% от британците се тревожат, че ваксините срещу COVID-19 не са безопасни
Снимка: БГНЕС

Над една трета от населението на Великобритания вероятно няма да се ваксинира срещу Covid-19. Това показва ново проучване по поръчка на вестник "Обзървър".

48 процента от британците се тревожат, че ваксината не е безопасна, а 47 на сто се опасяват, че няма да бъде ефективна.

Повече от половината от анкетираните - 55 процента - заявяват, че се притесняват, че ваксината може да има странични ефекти.

Британското министерство на здравеопазването заяви, че ваксинацията ще започне от вторник.

Първо ще бъдат ваксинирани обитателите на домовете за социални грижи и техният персонал, последвани от възрастните хора над 80 години, както и здравните и социалните работници на първа линия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
Чужденец преди 3 години
Значи тъnaнцитe в Кралството са горе-долу колкото навсякъде по Света. Какво е интересното в слъчая?
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам един познат на 39 години, който спря да говори, откакто прихвана вируса, просто не може. Всяко физическо действие му е страшно трудно. А иначе беше здрав прав човек водещ здравословен начин на,живот, но сега повече от месец е така. Засега почина само един от роднините, останалите които се разболяха го изкараха различно. Някои със заболявания го изкараха леко, а други без заболявания много тежко.
39
1
 
8
 
! Отговори
Шмул Розенкранц преди 3 години
Стадото май не иска да придобие... "стаден имунитет", що така:)))?!?
38
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не ви иска мнението никъде за нищо.И да го давате.Експертното мнение на квартални философи по всичкология не е меродавно никъде.
37
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никога не съм питала "Защо няма ваксина?", понеже много добре знам защо. И не ми е нужна такава срещу точно този вирус.Минах го. А и да не бях, не бих рискувала с това нещо. Които иска - прав му път! На мен за реклама не ми плащат. А и да ми плащаха - не бих приела такива мръ.сни пари. Сега какво ще се опитват политиците да лъжат хора като мен, които видяха, че няма нищо страшно за дравите и прави хора, които живеят здравословно?
36
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А останалите 52% пък са сигурни в това, че тия ваксини са опасни.
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А хора, като теб, 34?Те какви са...?
34
4
 
5
 
! Отговори
Левтер преди 3 години
Дреме ми за британците!!!
33
4
 
4
 
! Отговори
Фин преди 3 години
Хората с коментари като този под номер 20, са много плоски и шаблонни. Възможно е да са ***, защото ако не са, означава че са тъжна и недъгава картинка. Те са като хората, които искат да имат монарх и да са поданици, а не смело и самостоятелно мислещо същество. Нещо като онова - за 800 дни ще ви оправя.
32
8
 
3
 
! Отговори
до 25 преди 3 години
Сус, бе, сус бе, чингeнe, от такива като тебе сме на този хал да умират медици и невинни хора, които са спазвали предписаните мерки! Аман от вас, бе!Няма ли да ви изловят най-после от мишите ви дупки от които драскате и да ви наредят до стената!
31
2
 
5
 
! Отговори
До Бау преди 3 години
Лаещ,ти можеш да си сложиш целият набор от ваксини,все пак са на Аванта!!!
30
1
 
6
 
! Отговори
някой преди 3 години
До: номер 20Не си измисляй свободни съчинения! Аз никога не съм питал "Що няма ваксина?"На мен ми е ясно защо няма.И скоро няма и да има, от мен го запомни!
29
4
 
14
 
! Отговори
някой преди 3 години
Пийте витамин C и цинк и си гледайте кефа!Отдавна е известно, че цинкът помага при настинки, като блокира всички вируси, включително коронавирусите.Научните изследвания показаха, че цинкът блокира и новия, модерен SARS-CoV-2!Толкова евтино, практически безплатно лекарство. То всъщност не е и лекарство а хранителна добавка и можете да си го купите от всяка аптека!Ако искате да слушате разни плешиви генерали и брадати доктори да ви плашат, как ако не се ваксинирате ще умрете - ваша работа!
28
8
 
2
 
! Отговори
Бау преди 3 години
до 22Не го избягвам, но нямам информация. Тези, които не искат: с какво образование и професия са? По твоята логика ако американците на искат ваксина това означава, че са много умни. Мисля, че и двамата знаем колко са възможностите на повечето в САЩ.
27
2
 
0
 
! Отговори
komitataей преди 3 години
че не е висок процента явно рекламата и консерватизма н а англичаните е резултата -не напазно с е притесняват а тез дето не им пука ще го разберат
26
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако ти предлагат нещо безплатно, значи стоката си ти
25
1
 
8
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 3 години
Да видим и какво е казал нашия известен пулмолог, проф. Кост Костов: "... Aз щe ce вaкcинирaм, зaщoтo cъм убeдeн в БЕЗОПАСНОСТТА НА НЯКОИ oт вaкcинитe. Имaм eднo уcлoвнo дa oбaчe зa вaкcинирaнeтo нa пo-млaдитe кoнтингeнти, нaпримeр тeзи пoд 40 г., зaщoтo тe имaт дocтaтъчнo cилeн имунитeт, дoбрa зaщитa, a някoи oт тях тeпървa щe cъздaвaт ceмeйcтвa и щe РАЖДАТ ДЕЦА, кaзa oщe тoй. Нeкa тe дa рaзчитaт пo-cкoрo нa имунитeтa cи и дa взeмaт индивидуaлнo рeшeниe c лeкaря cи, кaзa oщe тoй."Хм !!!
24
2
 
6
 
! Отговори
До20 преди 3 години
Многознайко,ако не ти е направило впечатление в статията става въпрос за Британия! Пък ти си "угаждай"както намериш за добре,можеш например да си сложиш от всичките ваксини на пазара за по"сигурно"
23
2
 
10
 
! Отговори
Мисля че преди 3 години
Ако човек води здравословен начин на живот, храни се пълноценно, укрепва имунитета си и така не позволява на болестите да го връхлетят, както и като спазва всички мерки за безопасност срещу вируса, така той ще се предпази без необходимост от някакви съмнителни ваксини.Ако обаче не спазва по-горе изброените неща, дали тази ваксина ще го предпази или ще го увреди, така че да си отиде не от ковид, а от нещо още по-лошо и много по-рано. И тези ваксини са и безплатни ....хммм
22
5
 
4
 
! Отговори
до #22 преди 3 години
Хаха Британците , какви Британци човек ... тук в Лондон е пълно с Аборигени ... дори не могат и името ми да напишат ( Nikolay) ако не им казваш буква по буква хохахахах