Майката на загиналия в Мадрид българин: Разбрах от телевизията

Семейството все още не може да прибере останките му у нас
4 фев 2021 12:30, Ния Христова
9
Майката на загиналия в Мадрид българин: Разбрах от телевизията
Снимка: БГНЕС
Семейството на 47-годишния българин, който загина при взрив на сграда в Мадрид, все още не може да прибере останките му у нас. Експлозията беше причинена от изтичане на газ, припомня bTV.
 
Оказва се, че властите не са уведомили близките за смъртта на мъжа. Майка му - Иванка Иванова-Джамгозова, разбрала по друт начин. 
 
"От телевизията! Само казаха, че Стефчо се казва. Един българин излезе и каза, че се казва Стефчо и на следващия ден е имал рожден ден. И аз оттам разбрах, че е моят син, защото на рождения му ден звънях 11 пъти и никой не вдигна".
Още по темата
В момента майката се намира в Мадрид. Консулът ни там ще помогне с документацията. Майката е дала проба за ДНК тест, който да докаже, че със загиналия са роднини. Предстои синът й да бъде кремиран. 
 
Последно двамата са се чули на 19 януари. Иванка Иванова разказа, че синът й е живял в Испания от 2002 г. Работил е по строежи, но заради пандемията и кризата останал без работа и разчитал на социалните. 
 
Предстои да се вземе решение как ще бъде транспортирана урната с прахта на българина, тъй като никой не иска да се ангажира с тази задача.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Професионалист преди 3 години
Моите съболезнования на близките. А държавата къде е,защо външно министерство не си върши качествено работата в помощ на народа? Бай х.й какво прави,инспектира петокласните си магистрали?
5
0
 
12
 
! Отговори
Мария преди 3 години
Много мъка има по този свят. Съболезнования на майката!
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да очакваш нещо от посолството в Мадрид е висша форма на оптимизъм. И мазохизъм. Съжалявам за загиналия, то в Мадрид в момента всичко работи по някакъв сюрреалистичен начин, така че сигурно ще е трудно връщането вкъщи на тялото. Съболезнования на майката!
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовИ най-вероятно лично той е виновен че нямаш грам акъл
2
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съболезнования за тази жена. Това е прекалено ужасно...
1
3
 
5
 
! Отговори
до онова преди 3 години
А за Перник,концлагери,гешев звездите нещо да споменеш????????????