Победа за управляващите на изборите в Нидерландия

Очертава се Марк Рюте да получи четвърти мандат
18 мар 2021 09:00, Елка Василева
33
Победа за управляващите на изборите в Нидерландия
Снимка: БГНЕС

Управляващите печелят изборите в Нидерландия. Партията на премиера Марк Рюте увеличава броя на депутатите си спрямо досегашния парламент.

Така Рюте, който е на власт вече повече от 10 години, печели четвърти мандат.

Силен резултат записа и лявоцентриската партия Де-66, а това накара обичайно умерената им лидерка да танцува върху масата. Антимюсюлманската партия губи места в новия парламент, а десните формации като цяло излизат победители.

Изключително много хора упражниха правото си на глас въпреки пандемията, а избирателната активност надхвърли 83 процента, предаде Нова тв. В парламента влизат рекордните 17 партии.

„В цяла Европа ние сме една от най-добре представящите се икономики. Въпреки това бяхме ударени силно от коронавируса. Има много работа за вършене, за да се възстановим. Как да изградим наново и да реформираме здравния сектор? Как да осигурим по-ниски данъци за средната класа и малкия бизнес? Гледам напред към тези задачи”, заяви Марк Рюте.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
5
 
4
 
! Отговори
от NL преди 3 години
Що се отнася до т. нар. протести против корона мерките в Нидерландия от преди месец, малко ги биха. Т.нар "протестиращи" бяха скучаещи безделници ученици, футболни запалянковци и обикновени улични ненормалници на възраст между 12-18 години, които поради тъпоумие и от скука трошаха магазини и обществени сгради, ж.п. гари, болници, автобусни спирки, също трошаха витрини и разграбваха магазинчета на еднолични търговци. Абсолютна идиотщина.Малко ги биха!!!Същото се отнася и за БГ протестите
17
2
 
4
 
! Отговори
toma преди 3 години
Ристо, нещо кълнеш браточка !?!?! Да не те застигне теб само !!!Явно си гладен кадър на БСП.
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей точно както ще стане у нас!Ами доволни са хората!
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно комендантския час и маските на открито се отразяват много добре на празноглавите холандци (както са известни в Англия).
14
2
 
7
 
! Отговори
Neverland преди 3 години
Ако Дон тиквон и калинките се бяха кандидатирали и Мишо калкулатора броеше, герп щеше да спечели категорично.
13
6
 
6
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Рюте беше този дето показа среден пръст на Бойко за Шенген, нали. Евала на този човек.
12
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До tomaКогато някой ми каже да му "повярвам" разбирам, че не трябва да му вярвам.
11
7
 
5
 
! Отговори
toma преди 3 години
Хора повярвайте, не ни трябва БСП точно сега.Имам познати там и знам как се точат за власт(пари). Няма да изпълнят това което обещават, ще се нагушат, ще изгонят някой друг кадър на ГЕРБ и толкоз.Само че ЕС ще ни резне "издръжката" (защото БСП няма да спазват правилата) и отново ще фалират държавата.
10
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Понеже живея в Нидерландия искам да поясня, че 90% от тези протестиращи бяха футболни хулигани, тийнеджъри и други подобни безделници."..............В обясненията на западняците прозира абсолютен нонсенс.Ако протестите са в Русия, полицията нямала право да задържа демонстрантите, защото нетравмиращото задържане било нарушаване на чевешките им права.Когато протестите са в Еесовската Зона и репресивните органи пребиват протестиращите като псeта, те са хулигани, безделници и го заслужават...
9
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Северна Корея и в Русия не се сменят управляващите и за това там е добре. Браво на холандците и на нас.
8
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно може избори по време на пандемия, пък и в Нидерландия изборите се провеждаха цели три дни.А тук мрънкат, че не можело.Тук нишо не може ако не е в интерес на хунтата.
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как е възможно? Защо се нарушават демократичните ценности? Мандатите на президентите, които не управляват държавите, а имат само представителни функции, са два, а мандатите на премиерите, които реално управляват държавите, не са ограничени. Как е възможно Рюте да е на власт вече повече от 10 години и да печели четвърти мандат? Как е възможно нашичкият да е на власт 12 години и да иска още? Та това са диктатори.
6
6
 
10
 
! Отговори
Размисли преди 3 години
Интересно как след побоищата над хората и заключването им в къщи, отново си ги избраха същите. Да не са мазохисти? Естествено, че не. Сталин още през 1939 (мисля) го е казал: на запад само си мислят, че има демокрация и избират нещо. Така ще е докато има Рокфелеровци, Ротшилдовци, Вартбург и т.н. Тааа как мислите ще бъде у нас?
5
13
 
9
 
! Отговори
Max преди 3 години
Понеже живея в Нидерландия искам да поясня, че 90% от тези протестиращи бяха футболни хулигани, тийнеджъри и други подобни безделници.
4
4
 
17
 
! Отговори
потрес преди 3 години
Това само показва че цирка се играе навсякъде,и е един и същ.Те холандците,колкото са останали де,са с толкова полирани мозъци че е потресаващо чак.Родени да ядат и да с....т.Цяла гейвропа е така.И колкото и да е ужасно,този цирк ще се разиграе и тук.И този неграмотен ,необразован и самозабравил се олииигоо отново ще бъде избран..Когато нямаш избор е така...
3
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората от протеста ги пребиха като псeта преди няколко дни. Ужасяващи кадри има в тубата. Пълен потрес. Нито дудмичка от медиите. Хората излязаха да протестират заради строгите мерки срешу ковид и те ги пребиха.. нали.. за да са здрави и да не умрат от ковид, им счупиха главите и костите с бухалки.. за да са здрави.
2
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тука ще е така.
1
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбира се че Вилдерс ще губи места Холандците са умни хора