Еврокомисията привика посланика на Русия Владимир Чижов

Ще се обсъждат контрасанкциите срещу ЕС
62
Еврокомисията привика посланика на Русия Владимир Чижов
Снимка: БГНЕС

Европейската комисия привика посланика на в ЕС Владимир Чижов да се срещне с генералния секретар на Европейската служба за външна дейност във връзка с въвеждането от Русия на контрасанкции срещу европейски служители.

Това съобщи на бирифинг говорителят на външнополитическата служба на ЕК Петер Стано.

"Да, по отношение на руските санкции, ние поканихме постоянния представител на Русия, който ще се срещне с генералния секретар на Европейската служба за външна дейност днес следобед," каза той.

Стана известно, че външните министри на страните от ЕС ще обсъдят на предстоящото заседание на Съвета на ЕС на 10 май действията на Русия, включително контрасанкции срещу граждани на ЕС и служители на ЕС.

"Европейският съюз винаги предпочита да намери общ отговор, този въпрос ще бъде обсъден на предстоящото заседание на Съвета по външни работи на ЕС следващия понеделник," каза той.

Тази тема ще бъде обсъдена и на срещата на върха на ЕС на 25 май./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еврокомисията привика посланика на Русия Владимир ЧижовПривикали са го да му обяснят като на бавноразвиващ се, че на Русия и е е бата мамата ако нападне Украйна. Дано разбере за да предаде посланието на другия бавноразвиващ се в Кремъл на високите токчета.
41
5
 
3
 
! Отговори
Икономист преди 2 години
Хе,хе, русофилските ла.й.н.а.р.к.о.в.ци не се спират да застават на амбразурата в защита на Русия ! А трябва само да споменем курса на еврото към рублата - 1 евро = 90.45 рубли ! И каква им е икономиката на руснаците, когато преди 1990 г. имаха курс - 1 долар = 0.60 рубли ????? С коя част на тялото си мислите ,другари русофили ?
40
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каквото повикало, такова отвърнало.Какво ги учудва толкова европейските пудели на САЩ???
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 55 АнонименИзвинете, да не сте завършили патагонската школа ?
38
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Владимир Путин не позволява на Пиндостан да говори с Русия от позицията на силата. Нима ще позволи подобен тон на васалната пиндостанска Еесовска Зона - на същата тази колективна Еесовска Зона, която веднъж на сто години се осмелява да се нахвърли върху Русия с войски, оръдия, танкове и самолети и съответно, веднъж на сто години се оказва бита като мачевдувар и наритана в атлантическия си ъгъл?
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо не си в час с историята, Магнаурската школа е словосъчетание с позитивна конотация и слава, а не както ти се опитваш да вменил на читателите. От мен, минус за школата.
36
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В крайна сметка, "великия" ЕС заявява, че само той и САЩ имат право да налагат санкции на Русия, а Русия няма такива права. Интересно, къде ли са учили право тези "велики" люде, самоназначили се за "лидери"? Магнаурската школа, може би?
35
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руските *** заработват яко и под тази статия.
34
4
 
24
 
! Отговори
ПорЦелан преди 2 години
Чижов спешно е привикал шивача си, за да му направи дупка в джоба, да си го премести в другия крачол.
33
2
 
17
 
! Отговори
,до 41 преди 2 години
каква икономика ще развиваш със скъпа суровина бе
32
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия се привикват както нас ни привикваха в директорската стая като сгазим лука в училище
31
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'ние поканихме постоянния представител на Русия"--"Поканили", както става явсно от материала, а не "привикали", както се твърди в заглавието!Иначе лошо няма - ще поседнат, ще поговорят, кафе ще пийнат ... Все пак това не е някаква имислена графиня, от някакъв измислен ЕК... Това е руски посланник!А руските санкции ще си останат, викат му "реципрочност", а ние българите казваме "каквото повикало - това се обадило"!
30
4
 
28
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
НА МЕН МИ ХАРЕСА тая информация!!!!Защо?...-Ами сетих се за сентенцията:-"Тръгнаха като аслани /лъвове/,а са върнаха като по-срани"....Та така и с нашите БАБАИТИ:..-Наакаха са да измислят "санкции" с/у Русия,но когато и тя се възползва от правото си на адекватен отговор,изведнъж на нашите "ЛЪВОВЕ" им са спатъхна настроението.....Ся ше викат рушняка да го кандърдисват дали нема начин да са смекчат ответните мерки.....изобщо,..ТРАГЕДИЯ!!!!!...Или по-точно:-КОМЕДИЯ..
29
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дали Русия е икономическо джудже и дали нищо не може да направи на завладяната от прайдове и джeндъpи Европа?Само виж как икономическото джудже действа срещу пиндостанския хегемон.Фронтови бомбардировачи Су-24 ВКС РФ отново изплашиха до смърт екипажите на два пиндостански разрушителя, маневриращи недалеч от Босфора. Животинският страх взема връх и лишава пиндостанските моряци от чувството им за превъзходство и изключителност, насаждано от Холивууд.
28
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лош ход. Вместо да го привикват трябваше директно да го изритат.
27
31
 
5
 
! Отговори
До ww преди 2 години
Абе *** руската икономика е колкото холандската. А знаеш ли още колко по големи от холандската има в ЕС. Русия е икономическо джудже и нищо не може да направи на Европа
26
2
 
37
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
700 безделници срещу огромни заплати се чудят каква интрига да подхванат саморусия им е в устата щом налагате измислени саннкции на русия ще търпите ответнияудар няма какво да викате посланика или продължавате сев поток2 или ви сеспира газта щом се подвеждате по гмо акъла на янките ще плащате ам втечненгаз да ви доиде акъла ако имате изобщо нещо в кутията
25
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
" братския руски народ" да вземе да излезе от средновековието и да научи що е демокрация. Да гътне тая мумия Путин и да върви напред и нагоре!
24
7
 
23
 
! Отговори
ww преди 2 години
Путин е слаб президент, аз ако бях на неговото място спирам газта и давам тръбата на китайците гоня Сименс,фолцваген,Мерцедес от Русия и на тяхно място идват японците само за неделя европейският съюз се разпада ,няма какво да се краде няма пари а демократичният газ от Америка ще предизвика инфлация поне на 150%
23
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
34, слугининажно изпълнявайки желанията и заповедите на хегемона и лекомислено предоставяйки територията и институциите на РБ за атаки срещу братския руски народ, българските политици трябва да помнят думите на Владимир Путин "Навсякъде по света докоснатото от американците се превръща в Либия или Ирак".