Военни пак предупреждават Макрон за ислямизма

Те са готови да се принесат в жертва, пишат в писмо до президента
10 май 2021 11:12, Петя Славова
55
Военни пак предупреждават Макрон за ислямизма
Снимка: БГНЕС

Група френски воeнни публикува ново отворено писмо в консервативно списание, в което предупреждава президента Еманюел Макрон, че "оцеляването" на Франция е заложено на карта, след като той направи "отстъпки" на ислямизма, съобщи БГНЕС, позовавайки се на АФП.

Писмото, публикувано късно в неделя в консервативното списание Valeurs Actuelles, напомня тона на подобно писмо, отпечатано в същото списание миналия месец, което също предупреждава, че назрява граждански конфликт.

Още по темата

Предишното писмо, подписано от група офицери и около 20 пенсионирани, но все още работещи, генерали, предизвика фурор във Франция, като премиерът го нарече неприемлива намеса, а най-високопоставеният генерал на Франция се здарече стоящите зад писмото да бъдат наказани.

Не е ясно колко хора стоят зад настоящото писмо или какви са техните рангове. За разлика от предишното писмо, то също е отворено за подписване от обществеността.

"Не говорим за удължаване на вашите мандати или за завладяване на други. Говорим за оцеляването на нашата страна, за оцеляването на вашата страна", се казва в писмото, адресирано до Макрон и неговия кабинет.

Авторите се описват като войници на служба от по-младото поколение военни, така нареченото „огнено поколение“, което е виждало активна служба.

И са готови да се принсесат в жертва, "за да унищожат ислямизма, на който сте направили отстъпки на нашата земя."

Те добавиха, че също са служили в операцията за сигурност във Франция, стартирана след вълна от атаки през 2015 г. Авторите отбелязват, че за някои религиозни общности "Франция не означава нищо друго, освен обект на сарказъм, презрение или дори омраза".

В писмото се добавя: "Ако избухне гражданска война, военните ще поддържат ред на собствената си земя ... във Франция назрява гражданска война и вие го знаете отлично". Писмото идва в трескава политическа атмосфера във Франция преди изборите през 2022 г., където се очаква основният претендент на Макрон да бъде лидерът на крайната десница Марин льо Пен.

Премиерът Жан Кастекс бе определил рядката намеса в политиката от военни в писмото от миналия месец като "инициатива срещу всички наши републикански принципи, чест и дълг на армията".

Началник-щабът на въоръжените сили на Франция генерал Франсоа Льокоантре заяви, че тези, които са го подписали, ще бъдат подложени на наказания, вариращи от принудително пълно пенсиониране до дисциплинарни действия

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
2
 
! Отговори
La France преди 2 години
Франция е най-великата страна - люлка на цивилизацията и майка на съвременния свят! Vive la Republique! Vive la France!
42
0
 
5
 
! Отговори
Бачкатор преди 2 години
Който развъжда плъхове, накрая го хваща чума !!!
41
2
 
7
 
! Отговори
Всички вън преди 2 години
И аз мюсюлманни,но съм чист европеец и мисля,че тези радикални мююлмани нямат работа тук!
40
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма вече Франция.Има Северно-африканска джамахирия.Самите французи допуснаха това.
39
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мюсюлманите в Западна Европа активно се увеличават и организират, докато европейците са много заети да си сменят пола и да канят още мигранти. Не е трудно да се види накъде вървят нещата.
38
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истината е, че всичко се смита под килима, а съвсем наскоро прерязаха отново гърлото на полицай! Има ислямски фундаментализъм дори в университетите вече. Казвам го като напълно запознат със ситуацията. Макрон ще е пълен ***, ако не вземе категорични мерки.А повечето французи си мислят, че преживяват отново 68-***.Това не е 68-***, а няколко века по-рано! Навсякъде е пълно с ислямизирани *** и араби. Дори в демографски план това е бомба със закъснител, а непосредствените опасности са си тук!
37
3
 
18
 
! Отговори
Така трябва преди 2 години
Браво ! Европа е християнска територия !
36
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако "Нещо се случи" (роман от Джоузеф Хелър) съм повече от сигурен, че НИЕ, БЪЛГАРИТЕ, ще защитим ЕВРОПЕЙСКАТА територия от вся ***, а лесбо-гей парадите ше си ги правят в някоя специално предназначена за целта пандела.Напред ЕВРОПА!Заб. Дори и Путин ще ни подкрепи!
35
2
 
17
 
! Отговори
Елена преди 2 години
Във франция, Италия, Великобритания бялата раса се измързеливи, не иска да работи тежка и *** работа.Правителствата го знаат това, черните служат за роби, те бачкат в строителството, чистотата, земеделието, вече и в търговията и услугите.Виновни са си белите, голяма част от тях живеят на помощи, гледат си кефа. А икономиките трябва да се развиват Истината е, че на Европа й трябват р о б и.И ще ни постигне участта на Америка, 60 процента черно население, пжсле повече и т.н.
34
2
 
16
 
! Отговори
Osman Batur преди 2 години
Май нашият модел ще илезе по-успешен. Вие искате жената да е като мъж, състезаваща се за постове и пари. Освен това, ако може да роди, да отгледа здрави деца, да готви, чисти и пере, да ви е съпруга. В исляма има нещо наречено фътрат. Тоест за какво е призван всеки. Мъжът да работи, подсигури добро препитание и спазва канони, жената да отгледа децата, грижа се за дома и мъжа си. А вие всичко май обърнахте и сега жената изтерясва в офиса,а има мъже, които по цял ден гледат бебета. Успех ви желая!
33
4
 
22
 
! Отговори
До 39 преди 2 години
Това е ефекта на феминизма - женички-кариеристи и мъже-мамини детенца. Ти нали това искаш? Защо сега се оплакваш? Как очакваш да има здрави семейства, създадени от хора възпитани, че да си егоист и нарцис е най-висша ценност. Ти самата демонстрираш, че за теб е най-важно да се налагаш, теб не те интересува да имаш здраво семейство, теб те интересува единствено да водиш един безсмилено лековат животец. Такива като не желаят да поемат никаква отговорност, дори за себе си, да не говорим за деца.
32
0
 
23
 
! Отговори
До 38 преди 2 години
За жалост е така, човечеството се люшка в крайности, тълпата никога не ражда разумни решения. Преди бяхме заложници на червената революция, сега сме под ботуша на розовата революция, еднакво деградантски като съдържание, но пък на никой не му дреме, уж сме много умни, а не четем историята си, какво остава да се учим от нея. Режимите на Хитлер, Мусолини, Франко, Пиночет и т.н., идват точно като ответна реакция, като защитен механизъм на тълпата, когато захаросаните леви модели се спукат.
31
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знаете ли какво ще стане? Ще се появи нов чичо с мустачките. И то не защото оня пич с мустачките е много готин човек. Просто тая либерастия е толкова нагла, че няма как да не роди нов Хитлер. Всяко действие ражда противодействие. Ако диктатурата на либерастията не е толкова силна, няма да се роди нов Хитлер. Предполагам, че така се е създал Хитлер в Германия. Обстоятелствата са го създали... Тежки времена в Германия, несправедливо орязване не територии от първата световна война...
30
3
 
25
 
! Отговори
До 34 преди 2 години
В страните от които едват имигранти в Европа, както жените, така и мъжете, са учат от най-ранна възраст, че е техен дълг да създадат семейство и деца, че жената е майка, че това е основната й роля в обществото, а мъжа е длъжен да осигурява прехраната семейството - ето защо и там има растяща демография. В Европа децата от най-ранна възраст се учат, че нямали точно определен пол, че не е нужно да създават семейства, а децата са тежко бреме - е как да имаме стабилна демография!?
29
2
 
32
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
За франсетата е вече мнго късно !!!Трябваше да се сетите прди поне десет години, ама тогава бяхте заети да ни нареждате да си интегрираме "шведите" незнайно как !!!
28
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблемът е, че българката не ще да ражда. Не мога да намеря читава жена, която да иска деца и съм принуден да си хвърлям семето на плочката в банята... А тия насекоми се възпроизвеждат със скоростта на светлината... Белият човек си заминава.
27
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблемът е, че българката не ще да ражда. Не мога да намеря читава жена, която да иска деца и съм принуден да си хвърлям семето на плочката в банята... А тия насекоми се възпроизвеждат със скоростта на светлината... Белият човек си заминава.
26
1
 
28
 
! Отговори
До 29 преди 2 години
Аз и ти не сме важни, важен е общи принцип и тенденции! Феминизма разгломи патриархалната традиция, без нея няма здрави семейства и деца - това се случи в Европа, това са фактите! Семейството е сплав от мъж и жена, и двамата трябва да полагат усилия за отглеждане на поколението! Но когато учиш жените и мъжете, че е най-важно да е правят кариери, да се забавляват, да се пазят фигурите, да си купуват телефони, автомобили, да отглеждат кучета и котки, деца няма да има, децата не са ценност!
25
0
 
14
 
! Отговори
Samo minavam преди 2 години
Чисто исторически и погледнато, от дистанцията на времето.Излиза, че Той, май беше прав, за много неща.
24
1
 
20
 
! Отговори
ФРАНЦИЯ преди 2 години
Абе оставете Франция, България накъде отива ? С това изпростяване и озлобяване и насъскване едни срещу други ? България също отива по дяволите ако на народеца не му дойде акъла.