"Чудовището от Ардените" почина в затвора на 79 г.

Мишел Фурнире излежаваше две доживотни присъди
11 май 2021 14:30, Ния Христова
19
"Чудовището от Ардените" почина в затвора на 79 г.
Снимка: БГНЕС
Серийният убиец Мишел Фурнире, известен като "Чудовището от Ардените", е починал вчера на 79-годишна възраст, предаде ДПА. Той излежаваше две доживотни присъди – за отвличания и за убийства. В периода от 1987 г. до 2001 г. той е умъртвил най-малко осем момичета и млади жени.
 
Фурнире и съпругата му Моник Оливие, която също получи доживотна присъда за съучастничество, бяха осъдени през 2008 г. През 2018 г. той получи още една доживотна присъда за убийството на съучастник на бандит, когото срещнал в затвора.
 
Жертвите на Фурнире са били на възраст между 12 и 30 години. Повечето от тях са били изнасилени, преди да бъдат застреляни, удушени или накълцани до смърт. Част от убийства са извършени в района на Ардените, на границата между Франция и Белгия.
 
В края на април Фурнире е бил преместен от затвора в строго охранявана болница в Париж. По данни на в. „Паризиен“ той е страдал от сърдечно заболяване и Алцхаймер и е бил поставен в изкуствена кома.
 
Фурнире още на 25-годишна възраст е бил осъден за сексуално престъпление. Тогава е получил 8 месеца условно за нападение срещу момиче в родните си Ардени. През 1984 г. той влиза в затвора за нападение срещу друга млада жена.
 
Именно по време на този си престой зад решетките той завързва връзка чрез писма с Оливие. Тя му обещава да му намери млади жертви, ако той за отплата убие съпруга й. През 1987 т. Фурнире излиза от затвора, а отпред го чака Оливие.
 
Два месеца по-късно двамата извършват първото си съвместно престъпление. Първата им жертва е 17-годишната Изабел Лавил. Когато тя се прибира от училище Моник я пресреща и я придумва да се качи в нейния ван, с оправданието, че се е била загубила и някой трябвало да й помогне да се ориентира.
 
По пътя те качват и Фурнире, който казва, че колата му се била развалила. Оливие и Фурнире били набелязали Изабел от известно време. След като се качил във вана Фурнире изнасилил Изабел, а после я убил.
 
През следващите 16 години жертви на двамата убийци стават най-малко 8 млади жени и момичета във Франция и Белгия. Те са спрени едва през 2003 г., когато едно 13-годишно момиче успява да се изплъзне от Фурнире и той и Оливие са арестувани.

19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ПОРЕДНИЯ ЗЕЛЕНООК!!!
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пфффф Грешен подбор на думи. Работих към полицията и в самата система.
14
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ха. В Англия педофилите и убийците им дават къщи и им сменят имена и адрес. Да не би нещо да се случи с тях ауууу. Аз един път бях в полицейската система и разбрах че има....Декстъровци. А този инфивид е бил доста нашумал иначе щеше да бъде намерен в някоя канавка може би.
13
2
 
15
 
! Отговори
кескьосе преди 1 месец
Само като ги видиш и ти става ясно, че са отпадъци.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 11В края на 60-те.
11
3
 
26
 
! Отговори
God преди 1 месец
А в Норвегия дори нямат доживотна присъда. Оня убиец Брейвик го осъдиха на 21 г. затвор, тъй като това била най-тежката им присъда. След това можело да го задържат до живот в лудница, ама дотогава може БХК да му издействат помилване. Най-добре такива да ги самоубиват в затвора.
10
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някога, през 50-те или 60-те и ние сме си имали Жоро-павето!
9
14
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя си е живял по-добре от нас. В затвора с осигурена храна и подслон до дълбока старост. При демокрацията е пълно с такива като тоя и се разхождат свободно навсякъде или си живеят като царе в затвора. При бай Тошо, може да е било диктатура, но такива като тоя го спукваха от бой и го вкарваха в Белене доживот да копае с лопата, кирка и чук. Предпочитам да живея в диктатура, в която такива като тоя са лагера в Белене, отколкото в демокрация като днешната.
8
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До OMG_LuckerЗа съжаление има безброй такива *** хрантутници, които аз и ти издържаме със заплатите си! Съжалявам, ама единственото, което ще спаси тоя умиращ свят, са методите на Хан Крум или Влад Цепеш, само че сега са на мода НПО-тата за защита на "правата на човека". Отнел ли си живот съзнателно - нямаш права и вече не си човек, край. Трябва да получиш същото. Око за око, зъб за зъб. Уви, ситуацията в момента е коренно различна.....за жалост
7
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ей и това не харесвам на "демокрацията"! Щото при някой "първобитни" и "жестоки" правни системи този и жена му щяха да ги бият до смърт , ама на почивки, че да не се отърват с просто умиране!А не като сега да ги хранят и глезят десетки години, щото не било хуманно!!!Хуманно? - САМО за ХОРА !Ей за това няма да се оправим скоро!
6
3
 
46
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 1 месец
E добре, как може за този изверг да се полагат такива грижи- поставили го били в изкуствена кома и т.н. Аре бегайте оттука с тези псевдо толерантности и зачитания на права. Вместо да го сложат да се изпържи или просто да го дадат на някои от роднините на жертвите те видите ли полагат грижи за него.
5
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вече му тече втората доживотна.
4
2
 
12
 
! Отговори
Дьо Тру преди 1 месец
Човек е голям колкото са големи мечтите му!
3
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Надявам се Тиквата да го чака същото!
2
5
 
15
 
! Отговори
ДДРОнег преди 1 месец
До АнонименНие не сме най-лошите хора, но в европейските държави има работещи институции !!!
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
F